ikomnen Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Rispekat. Dolazim na praksu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
joes021 Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Tra-la-la, ti si moj idol. U kojem prostoru se nalazi ta ruža vetrova (okvirno)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
inner universe Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 U tra-la-la prostoru.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pailhead Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 srecno ljudi Link to comment Share on other sites More sharing options...
okmijun Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Moje iskustvo - ovde u srbiji sam radio kao IT tehnicar, dizajner, flash dizajner, sys administrator, web dizajner i tako dalje. NIJEDAN od tih poslova, ne samo da je imao kvalitetnu isplativost, vec je nacin obvljanja poslova bio toliko seljacki da je to katastrofa. u medjuvremenu sam dobio posao za jednu nemachku firmu da im dizajniram odredjene web prezentacije, a u isto vreme sam svercovao stvari iz Kine. odnos ovih nemaca prema poslu i obavezama, i to online - lepsi i kvalitetniji nego ne znam sta ovde. ljudi mi se obracaju kao da sam gospodin, za sve obaveze u rokovima dobijam nagradu kao da je default stanje da cu da pretpostavljeno zakasnim svercovanje stvari iz kine - zanimljiviji posao nego bilo sta sto sam do sad radio, ne zato sto je kina zemlja snova i potencijala, vec zato sto u Shenzhen-u recimo, ides ulicom, naletis na Egipcanina ili britanca ili rusa, i oni potrose svojih 48 sati samo tebi da pomognu, iako znaju da si sitni svercer i muljator, koji se trudi da napravi nesto. elem, moj zakljucak je da bih radije radio po brodovima, i kao manual labor, nego ovde u struci. bez da ulazim u politiku jer imam poprlicno jasnu sliku situacije ovde i zasto je sve tako kao sto jeste, kapiram da nije ni dozvoljeno pravilima, samo bih da kazem da sam svestan da ovde neam sta da trazim. nazalost, jer je ovo moja i vasa zemlja. Igoritze covece ziv li si!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duh sa sekirom Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Ko poslednji izadje, nek ugasi svetlo... :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoks Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Zar je ovde upaljeno svetlo? Zar nismo u mraku? ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
masterk Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 Зар још увек има неког? Link to comment Share on other sites More sharing options...
okmijun Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Зар још увек има неког? O, da, ima.... nayalost...stvarno me interesuje kako ce se sve ovo yavrsiti na kraju. U vremenima diktature, stari grci bi se kompletno iseljavali iy takvih gradova i organiyovali nove kolonije po ostrvima, itd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 pa koliko vidim radi se na tome, ne iseljavaju se stari & nemocni, letargicni, nesposobni itako to. Nije da je napolju kao sve sjajno ali za tri osnovna se mnogo lakse snadje ( u se, na se i poda se ), ovde je osnovna egzistencija dovedena u pitanje. Pazi vako, moj stariji klinac je radio kod nekog krimosa, na kraju je ispalo da radi po 12-14 sati dnevno, a placa? bice, bice.... Ko slag lik je zasticen ko beli medved, zma mu adresu i nije voljan da prihvati otkaz, bar dok ne nadje zamenu koja ce da radi pod istim uslovima. Resilo se to nekako, ne robija vise kod njega, od para se oprostio ali to ne znaci da mu ne daj boze sutra neko iz kao cista mira nece ispremestati bubrege, ta vrsta gamadi ima dugo zlopamcenje. Neki koliko vidim pokusavaju unutrasnji egzodus, nisam bas uveren da ce Drzava tolerisati takve nepatriotsek i anarhisticke tendencije. Uostalom jedna stvar je kad neko odluci da se preseli u ruralne krajolike, da ga budi ptica poj, a druga je prica kad povijes rep i smugnes u neku vukojebinu. A pritom sve sebe kurazis, ja sam to tako "teo, to je moja volja itd. Sa svojih nekih 18-20 godina sam i ja zamisljao da jednog dana odem svojom voljom na selo ( u stvari imao sam ideju da kupim neku staru kucu na nekom zabacenom otoku u Dalmaciji ), danas bi to bilo bezanje, odustajanje, dezerterstvo, nazovite to kako oces. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milkokv Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 pre mesec dana sam ostao bez posla a radio sam u EPS-u.znam da su ovi iz SNS poprimali gomilu svojih brdjana i to na odlicna radna mesta a ja sam dobio novog sefa koji je primljen za stalni radni odnos posle 2 dana u firmi bukvalno.njegov posao je taj da kaze radniku ostrim tonom-sto to nije zavrseno, zavrsi to, a ako je posao zavrsen onda kaze-dobro.mi smo vec imali sefa ali je on dosao kao ,,pojacanje,,stiglo je mnogo takvog pojacanja pa smo mi koji smo bili pod ugovorom godinama postali visak..interesantno je da me je taj novi sef jurio da mu proverim postu na mail-u posto on ne zna, a covek ima 35 god.ali bih rekao da dobro barata kosom i cekicem..sve u svemu on je sad sef koji sedi u kancelariji i prima 800e platu.sto se tice uslova rada i kvaliteta rada to je ovde 0.ja sam samo napisao kako se radi u srb.neko kaze kako je srb dobra zemlja ako imas pare pa samo uzivas i zezas se..ako u srb ima bolji izbor garderobe, tehnike itd nego recimo u londonu i ako u srb ima boljih klubova i restorana nego u londonu onda se slazem Link to comment Share on other sites More sharing options...
IronStar Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Fora je sto u Srbiji sve to moze sa dosta manje para zbog jeftinje rente na koju tamo odlazi vecina para. Recimo sa Londonkom prosecnom platom kapiram da bi moglo skorz fino. A da klubova i restorana ima koliko zelis - ima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bamby Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Srbija uspela da odbrani titulu Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.DJ Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 zdravo!!! Imam situaciju ovde... :) Trenutno sam u Italiji poslovno (turisticki) na 3 meseca u jednom game studiju. Kako je dogovoren produzetak saradnje i uvodjenje price u legalne tokove, potrebne su mi ikakve informacije koje se ticu Viza..radnih dozvola itd. Sam studio nema iskustva sa drzavljanima van evropske unije, pa sam zamoljen da se i sam raspitam vezi ove stvari. Ukoliko je neko prosao ceo ovaj proces( za bilo koju EU zemlju) svaka informacija je dobrodosla! Ima li nekih precica.. i sl. Za sada znam, da Italija konkretno godisnje uvozi oko 30k radnika van EU.....zahtev za dozvolu mozda bude odobren odmah, a mozda se otegne na nekoliko meseci, a mozda bude i odbijen. Nije mi jasno od cega ovo zavisi.. Koliko ja sam ovde mogu da uticem na razvoj dogadjaja? Hvala! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 ^ Izvini, da nisi kod Paola? (Genova) :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.DJ Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 pa kod Paola gde drugo :D ajde daj sad neki info...ti obidje EU :D:D:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malarli Posted December 25, 2022 Report Share Posted December 25, 2022 Чула сам да је у Србији сув ваздух и да кожа одмах постаје сува и перутава. Шта мислите, која крема ће помоћи у неги коже? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argon_ Posted December 25, 2022 Report Share Posted December 25, 2022 U Srbiji nije suv vazduh, naprotiv.... Zato se leti čini da je temperatura još veća a zimi da je još hladnije. Jedan Sirijac koji je u Alepu navikao na 50+ stepeni, požalio mi se kako ovde umire od vrućine već na 35...prosto vlaga je puno veća nego tamo. A to što se koža mnogima peruta, to ima veze sa ko zna čim....Ali je tačno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts