Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jbg, nisam imao priliku da vidim Rastkove radove, ali cu se sigurno iscimati da nadjem neke njegove radove. Bio bih vrlo zahvalan ukoliko bi neko ostavio linkove ka Rastkovim radovima.

Posted

Mozda ti bude zanimljivo i ovo Paul Rand

A skoro naleteh na citat, kako je u brk odgovorio Džobsu kada mu je ovaj tražio da dizajnira logo za Next.

“I asked him if he would come up with a few options, and he said, ‘No, I will solve your problem for you and you will pay me. You don’t have to use the solution. If you want options go talk to other people.’”

Posted

^ ako mogu jos da dodam da je Rastko i jedno neobicno dobro ljudsko bice - karakteristika koja se u danasnjem svetu umetnosti sve manje vrednuje (a da je pravde bilo bi obrnuto).

Posted

Meni Bugarin i nije toliko slican ovom nasem. Dosta je svedeniji i jednostavniji u vecini primera, sto mi se svidja. Kod bugarina retko koji logo ima ocigledan tekst. Meni je recimo ovaj vrh jednostavnosti (iako mozda nije idealan) link. Tek se posle provali da su to cirilicna S, A i B (radjeno za savez Arhitekata). ALi to sad nije bitno, svaki bolji dizajner ima svojstven i prepoznatljiv stil.

Posted

A skoro naleteh na citat, kako je u brk odgovorio Džobsu kada mu je ovaj tražio da dizajnira logo za Next.

“I asked him if he would come up with a few options, and he said, ‘No, I will solve your problem for you and you will pay me. You don’t have to use the solution. If you want options go talk to other people.’”

A, pa, Paul Rand mi je vrlo poznat igrac :) Sa njim sam se vec upoznao...mada, hvala u svakom slucaju. SIguran sam da postoji veci broj mladih logo dizajnera koji nisu upoznati sa likom i delom Paula Randa, tako da nije na odmet pomenuti ga :)

Btw, jedan od meni omiljenih dizajnera je i Saul Bass...legendarna mi je ona njegova izjava "I don't care what client thinks, i just wanna create beautiful things". Iskreno, to mi je moto :)

Posted

upravo tako