Jump to content

ikl stambeno/poslovni objekat


pailhead
 Share

Recommended Posts

IKL, industrija kotrljajućih (:D) ležajeva

 

Tipična priča heroja tranzicije tj. kako jeftino platiti a skupo prodati kvm kroz promenu namene zemljišta jednim požarom.

 

Parcela na kojoj se obavlja proizvodna delatnost > izbije veliki požar i objekat ne može da se koristi za namenu > odradi se prenamena u poslovno-stambeno po nekoj smešnoj tarifi > napravi ovako neki kompleks i zaradi ozbiljan profit (mnogo veći nego prosto kupovinom stambenog zemljišta i prodajom izgrađenog objekta) > ozbiljan profit privlači svakakve fele (pa i BIA).

 

Je l ova prva slika iz Dalmatinske? Šteta što nema nekakvog konteksta..

Link to comment
Share on other sites

Zaboravio sam koje su tacno ulice, ali dalmatinska je cini mi se levo dole na svim rendeirma. Najgore je sto sam napravio ceo model, a izrenderovao prakticno 5 jako slicnih uglova. Unutra ima dosta interesantnih denivelacija i zelenisa ali nisam imao priliku da to prikazem. Takodje, radjena je i poslovna zgrada koja se nastavlja ka hmm sta god da je nastavak beogradske, ali su onda uzeli nesto da se izivljavaju sa dizajnom i vise ni na sta nije licilo. Razmisljao sam se da mozda kontaktiram biro koji je izradio inicijalni projekat, pa da me malo usmere oko materijala i da ih pitam da li bih mogao o svom trosku da zavrsim rendere ali da imam pravo da ih prikazujem.

 

 

Inace nisu me hapsili zbog IKL-a, nego zbog nekog VIP komsije. U Srbiji to moze, u normalnim zemljama gde ljudi zive normalno, to ne moze.

 

Ja sam kao, najgori terorista/kriminalac fotografisao cudne stvari poput ivicnjaka, bandera, izloga, trotoara, i to sve maltene za dzabe jer nije mogla da se radi montaza, al kad sam vec izasao na teren daj da bar prikupim neke fotografije. Obilo mi se o glavu. Ali sam barem ovaj soliter uspeo da izmodelujem i isteksturisem zahvaljujuci tim fotkama.

Link to comment
Share on other sites

mogu da te privedu i u "normalnim" zemljama. Ima tih normalnih zemalja gde mogu da te privedu, kidnapuju, cackaju bulju i vrate bez izvinjenja.

u prinicpu policija moze (svuda) da privede nekoga na informativni razgovor.

 

Ono sto je glupo je to sto da si stvrno terorista odradio bi stvar bez mnogo muke i to tako da niko nista ne primeti.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ono kad si pisao ranije da su te hapsili, prvo mi je palo na pamet to mesto jer sam stalno prolazio tuda i ispred ovog solitera sto se vidi u pozadini na renderu stalno stoji parkiran dzip sa dva tipa unutra, verovatno su te oni privodili :)

Link to comment
Share on other sites

Glupo mi da pisem, jer je to zemlja Srbija, covek u njoj nema apsolutno nikakva prava. Bitno je da me nisu pretukli, uhapsili, ili ubili, jer svaki dan kad zivim u Srbiji od toga strepim.

 

Najgore od svega je sto sam od ovog honorara, nekih 40% dao upravo za njihove plate, za benzin za taj dzip i tako to...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...