Jump to content

Logo za portfolio sajt...


Recommended Posts

Pozdrav dobri narode!

Aktivniji sam u drugom delu Zone, a na ovaj podforum svratim s vremena na vreme kako bih video zaista zanimljive i pre svega vrlo dobre radove. Pre par godina sam kao srednjoskolac "pokusavao" da radim neke logotipe, neke od njih i pokazivao ovde na Zoni. Sada kada ih pogledam samo se nasmejem i ugasim stranu. :)

 

Elem, sada sam student jednog od filmskih smerova na FDU u Beogradu, i dosao sam na ideju da napravim neku vrstu portfolio sajta. Trebalo je smisliti neko ime a nisam hteo da zvuci pretenciozno pa da imenu dodajem nastavke tipa: studios, pictures, movies, films itd jer je cela ova prica daleko od ozbiljnih produkcija koje u svom imenu sa pravom nose te dodatke... S druge strane nisam hteo ni da pored imena stavljam neke profesije, jer realno, to jos uvek nisam (iako u ovoj zemlji svako ko ima dslr automatski postaje profesionalni fotograf, a kako noviji aparati imaju mogucnost snimanja videa dobili smo i podosta novih "reditelja", "montazera", "direktora fotografije" i drugih "profesionalaca"). Da ne duzim pricu... Tako dodjoh do kombinacije koja sledi u novom pokusaju logoa, a koja sadrzi moje inicijale (IM).

 

filmmaker.png

 

Voleo bih da cujem vase misljenje o ovom "pokusaju".

Primam sve vrste kritika i saveta.

Hvala svima unapred.

Link to post
Share on other sites

Hvala na ovako brzim odgovorima. :)

 

@johnny. Ovaj font sam odabrao jer mi se najvise uklopio u ideju stavljanja perforacija pri dnu natpisa. Da li bi mogao da mi predlozis neki drugi? :)

 

@Trunks Zasto mislis da nema smilsa sto si tako procitao? Upravo to sam i zeleo da postignem. :) imas li neki savet kako da i izvedba bude kul? :)

Link to post
Share on other sites

Pazi, ne smeš zbog dobrobiti jednog elementa da oštećuješ drugi element. Mora sve da bude savršeno. Drugim rečima, ako misliš da ti se ovaj font najbolje uklopio sa rupicama, to je ok, ali on sam po sebi nije dobar tako da sve pada u vodu. Moraš naći neki koji će se i dobro uklopiti i biti sam po sebi dobar. Tebi je font nosilac cele priče, sam natpis je taj koji daje formu celom logotipu, nemaš znak, a takve logotipe je najteže napraviti. Sve što treba kod takvih logotipa uraditi je naći ili napraviti savršen font koji će odgovarati konkretnoj reči, a to nije ni malo lako. Zato ne mogu ja da ti dam predlog za font, jer može font biti ne znam koliko dobar ali da se jednostavno ne uklapa u arhitekturu konkretne reči, a sa druge strane može neki font koji sam po sebi nije prelep da savršeno legne za određenu reč. Tako da treba da ih isprobaš što više i vidiš gde će te to odvesti.

 

Kad si rekao da ti se ovaj font najbolje uklopio, pretpostavljam da si mislio na to što ima tako debele linije unutar kojih možeš da smestiš rupice. A što svaka rupica mora da bude baš unutar slova? Daj sebi slobodu, napravi rupice na jednakom rastojanju pa ako neke rupice ne legnu baš u slovo, ako budu na pola, to možda može da mu razbije monotoniju i da izgleda još bolje. Kapiraš šta hoću da kažem?

Link to post
Share on other sites

@Trunks Ups! :) to mi je promaklo :D

 

@johnny. Kontam. Razmisljao sam i o toj kombinaciji ali hteo sam da prvo probam ovu gde svako slovo ima svoju perforaciju. Bacam se na traganje za boljim fontom pa kad budem uradio nesto novo eto me.

 

Hvala jos jednom. :)

Link to post
Share on other sites

Sa perforacijom ili bez ovo resenje nije dovoljno tricky i nema taj dozivljaj kakav treba da ima. Slazem se Dzonijem da su ovakvi logotipi ozbiljan poduhvat i da treba mnogo vremena utrositi i investirati da bi se na kraju sve to isplatilo.

 

Nema tog fonta gde su spojena slova (mozda i ima ali to nije poenta), a bez toga cela ova prica pada u vodu. Rastojanje izmedju slova + rupice = no no. Ako vec ides na ovu kartu licnog logotipa mogao bi da taj natpis sto si izabrao stavis u sredinu (sa prigodnim fontom naravno) dok bi gore i dole postavio perforacije na neprekidnoj traci iste duzine kao i natpis.

 

Ime ne bih komentarisao.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...