Jump to content
deus&machina

OnLine Foto konkursi i takmičenja

Recommended Posts

Na ovoj temi (kako komentare) kačite linkove ka raznim fotografskim konkursima i takmičenjima van Dizajnzone.

 

Svako obaveštenje obavezno mora imati jasan opis zahteva konkursa ili takmičenja i kontakt link za dodatne informacije. Linkovi koji ne budu u skladu sa ovim će biti obrisani.

 

Za sva pitanja u vezi bilo kog postavljenog konkursa ili takmičenja šaljite isključivo na priložene kontakt linkove. Svako raspitivanje o konkursima na ovoj temi će biti obrisano.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

 

Microsoft Sinergija je najveća i najuticajnija IT konferencija u regionu. Tradicionalno, održava se svake godine i okuplja najeminentnije predavače i ljubitelje novih tehnologija. Sinergija svoju misiju ostvaruje u interakciji sa mladim i kreativnim ljudima koji svojim idejama mogu osvežiti sadržaj same konferencije.

 

Baviš se fotografijom, slikarstvom, arhitekturom, modeliranjem ili nečim sasvim drugim, a tvoj rad te asocira na slogan Sinergije 11, „New Energy“? Budi i ti deo Sinergija zajednice! Oseti energiju!

 

Pravila na:

https://www.mssinergija.net/sr/sinergija11/...to-contest.aspx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fotografski klub Vojvodina ,Novi Sad,organizuje foto konkurs za mesec septembar na temu "CRKVA".Tema uključuje sve verske i religiozne objekte bez obzira na veru, verske običaje, službe i ljude u njima.

 

Svaki član koji učestvuje na ovom takmičenju, može poslati do dve fotografije.

 

Naš sponzor BM-Focus je za prvo mesto obezbedio – Poklon bon vaučer u vrednosti od 2000 din.

FotoStar je za drugo mesto obezbedio – print fotografije dimenzija 30×45

 

Prijem fotografija do 30.09.2011. 23:00h, glasanje 01-05 Oktobra

više o tome poseti link

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takmičarska tema za mesec oktobar je “POKRET”

 

Naš sponzor BM-Focus je za prvo mesto obezbedio – Poklon bon vaučer u vrednosti od 2000 din.

FotoStar je za drugo mesto obezbedio – print fotografije dimenzija 30×45

 

Prijem fotografija do 10.11.2011. 23:00h, glasanje 10-15 Novembra

 

http://www.fkv.rs/pokret/

Share this post


Link to post
Share on other sites

PDP convention - OPEN PDP5 - kongres posvećen OPEN ACCESS-u (otvorenom pristupu) tehnologija, informacija, ideja i umetnosti ove godine se održava peti put od 29 do 31. maja 2012. godine. Kongres je internacionalnog tipa i otvoren je za sve studente.

 

Konkurs POJEDINAČNA FOTOGRAFIJA

 

Opis rada

Vaš rad se sastoji iz fotografija koje šaljete u elektronskoj prijavi rada i koje služe za izradu Zbornika PDP convention radova.

 

Tema konkursa je OPEN ACCESS

 

Radovi koji se šalju u aplikaciji treba da budu dimenzija 250x380mm, u JPEG ili TIFF formatu, u 300 dpi.

 

Svaki student može da konkuriše sa najviše tri fotografije.

 

Popuniti prijavu koja se nalazi na sajtu: www.pdpconvention.com. Prijavu sa uploud-ovanim fotografijama je potrebno dostaviti najkasnije do 25. aprila 2012. godine. Naziv fajla predstavlja naziv Vašeg rada i taj naziv može biti korišćen na svim mestima na kojim bude prezentovan Vaš rad.

 

Selekcioni žiri: Stručna selekciona komisija će od pristiglih radova izabrati radove koji će biti izloženi na izložbi studentskih radova u okviru PDP convention. Radovi koji ne zadovoljavaju propisane tehničke karakteristike neće ući u konkurenciju.

 

Nagradni žiri: Stručni nagradni žiri će od radova izabranih, od strane selekcionog žirija, izabrati po tri najbolja rada.

 

Odluka nagradne komisije, kao i odluka selekcione komisije je definitivna i neće biti predmet diskusije.

 

NAGRADE I PRIZNANJA

Svi autori radova koji su izloženi na izložbi dobiće sertifikat koji potvrđuje učešće na kongresu. Diplomu za osvojeno I, II i III mesto će dobiti radovi koji su po mišljenju nagradnog žirija najbolji.

 

*Napomena:

- Nakon odluke selekcionog žirija svi prijavljeni učesnici će primiti obaveštenje o odluci.

- Učesnici koji su prošli selekciju u obavezi su da fizički pošalju fotografije. Obaveštenje će sadržati detaljno uputstvo o načinu slanja.

 

 

Više informacija na: www.pdpconvention.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od 5. maja otvoren je veliki foto konkurs povodom manifestacije 4. Fotomaraton, koja se održava 1. septembra 2012.

U okviru konkursa biće objavljeno 7 tema, a svaka tema će biti otvorena 2 nedelje.

Fotografije se šalju isključivo putem forme na strani http://www.fotomaraton.rs/upload_photo.php

 

NAGRADE:

Za svaku od 7 tema biće dodeljene po 2 nagrade: prema izboru publike sajta i prema izboru žirija. Nagrađeni autori osvajaju besplatno učešće na manifestaciji Fotomaraton, a pobedniku prema izboru žirija će biti dodeljena i foto oprema iz ponude firme Foto video svet.

 

Detalje o konkursu i pravlia učestvovanja pogledajte na sajtu www.fotomaraton.rs

Srećno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

FotOpel

 

Najlepša fotografija na temu ''150 godina Opela''

 

Zadatak takmičenja je da napravite fotografiju koja na najbolji način oslikava Opelovu istoriju i tradiciju. U svoju fotografiju možete da uključite bilo šta što je obeležilo Opel u proteklih 150 godina: od šivaće mašine, preko motocikla i frižidera do automobila! Upotrebite svu svoju maštu i kreativnost i napravite zabavnu i originalnu fotografiju koja budi sećanja i oslikava prave vrednosti Opela!

 

Konkurs traje do 10. septembra 2012. godine.

 

Nagradni fond

 

1. mesto – 500 evra

2. mesto – 300 evra

3. mesto – 100 evra

 

Svoju prijavu pošaljite preko Opel Srbija facebook stranice

http://www.facebook.com/OpelRS

post-48092-1342443763_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kulturni centar Kikinda u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Kikinda raspisuje
foto-konkurs
SVET JE NAŠ!

Povodom Međunarodnog dana mladih, 12. avgusta, raspisuje se prvi foto-konkurs "SVET JE NAŠ!". Tema konkursa je prikazivanje i isticanje snage, energije i elana koje svaki mlad čovek nosi u sebi.

Uslovi konkursa:

- Pravo učešća imaju svi fotografi, bilo da se fotografijom bave profesionalno ili amaterski, sa teritorije Republike Srbije.
- Svaki učesnik može poslati do tri fotografije, u kolor ili crno-beloj tehnici
- Uz fotografiju treba dostaviti i lične podatke (puno lično ime i prezime, broj telefona, adresu)
- Svaka fotografija mora biti autorsko delo umetnika koji učestvuje na konkursu!
- Veličina duže strane slike ne sme biti manja od 3000 tačaka, u elektronskom formatu JPEG
- Fotografije se šalju isključivo u digitalnoj formi putem elektronske pošte na e-mail adresu kulturni.centar@kikinda.org.rs ili na optičkom disku klasičnom poštom na adresu Trg srpskih dobrovoljaca 23, 23300 Kikinda sa naznakom ZA FOTO-KONKURS - Krajnji rok za slanje fotografija je 7. avgust 2012. Pobednike konkursa bira stručni žiri. Žiri će pri izboru najboljih fotografija u obzir uzimati originalnost, ideju, tehničke karakteristike i kreativnost. Nagrađeni i pohvaljeni radovi biće odštampani u tehnici digitalne štampe i izloženi na Gradskom trgu, na platou ispred Kulturnog centra na Dan mladih, 12. avgusta, a potom i u holu Kulturnog centra. Organizator je obezbedio nagradni fond za najbolje radove.

Više informacija u vezi sa konkursom možete dobiti svakog radnog dana, od 8 sati do 14 sati, na telefone 0230 22544 i 26240.

Share this post


Link to post
Share on other sites
OTVORENI POZIV ZA FOTO ŠETNJE I JAVNA VOĐENJA u okviru projekta
VIĐENjA 2012:
Socijalističko nasleđe i kultura sećanja
u kadru savremenih viđenja. Grad kao trezor
.

................................................................................
................................................................................


Kako danas kao zajednica i pojedinci vidimo elemente gradskog ambijenta koji su nastajali posle Drugog svetskog rata? Da li ih prepoznajemo kao svedoke o istoriji grada, koji su deo naše svakodnevnice, ili se nalaze u slepom polju, van kadra našeg viđenja?

Da li smo odgovorni za sopstveno kadriranje ili se krećemo u okviru dominantnih panorama i vizura grada? Da li je fotografija kao medij provereni istorijski izvor koji govori ‚‚tako je bilo'' i dokument stvarnosti koji kaže ‚‚ovo je naš grad danas'' ? Ili je selektivna u interpretaciji prošle stvarnosti, kao i naše sećanje?
[center


U okviru projekta VIĐENjA 2012: Socijalističko nasleđe i kultura sećanja u kadru savremenih viđenja. Grad kao trezor. predviđen je i niz javnih vođenja i foto šetnji. Fokus će biti na uočavanju i kritičkom promišljanju nekadašnjih planiranih mesta sećanja i celina u gradskim ambijentima, objektima koji su danas istovremeno funkcionalni (ili van funkcije) i nezamenjivi svedoci zajedničke prošlosti i medij podsećanja pojedinca.

Ovim putem pozivamo zainteresovane fotografe da se prijave kao učesnici javnih vođenja, odnosno foto šetnji koje će se održati u Beogradu od 26. avgusta do 1. septembra.
Kraću biografiju i kontakt informacije pošaljite na vidjenja@gmail.com do 20. avgusta.

Ukoliko niste fotografi, a zainteresovani ste da nam se priključite na javnim vođenjima, pošaljite nam svoje kontakt informacije i naziv vođenja kome želite da prisustvujete.

Program za javna vođenja i foto šetnje u Beogradu možete videti na https://sites.google.com/site/vidjenja/u_fo...dhenjaubeogradu

Share this post


Link to post
Share on other sites
ПОЗИВ НА УЧЕШЋЕ У ТАКМИЧЕЊУ
„WIKI LOVES MONUMENTS 2012 – SRBIJA“Поштовани,

Ове године Србија по први пут учествује у светском “Wiki Loves Monuments” такмичењу у организацији локалних огранака Викимедија фондације, а који представља фото - конкурс на глобалном нивоу, у виду слања и прикупљања фотографија под лиценцом CC BY-SA (Creative Commons Attribution - Share Alike 3.0 Serbia/Creative Commons ауторство – Делити под истим условима 3.0 Србија), које би заједници и корисницима Википедије биле јавно доступне и слободне за располагање. Конкурс траје од 1. до 30. септембра, а одлучивање о победницима на националном нивоу биће одржано крајем октобра. Победничка фотографија на међународном нивоу биће изабрана у децембру.

Претходне године у овом конкурсу је учествовало 18 земаља са око 168.000 послатих фотографија, док је ове године број земаља учесница скоро двоструко већи, односно, учествује 35 земаља света, што довољно говори о самом успеху такмичења.

Позивамо Вас да нам се ове године придружите у нашем пионирском пројекту и учествујете у конкурсу шаљући своје фотографије на Викимедију. Тиме значајно обогаћујете нашу мултимедијалну базу, чините фотографије јавно доступним и подржавате ширење слободног знања.

Више о самом пројекту можете сазнати на следећим местима:
Наша wеб страница: wlm.wikimedia.rs
Официјелни сајт глобалног пројекта је: www.wikilovesmonuments.org
Наша Facebook страница је: www.facebook.com/WikiLovesMonumentsSerbia

Хвала Вам на издвојеном времену и срдачан поздрав,

Тамара Петровић
организатор, "Wiki Loves Monuments 2012 in Serbia"
tamara@vikimedija.org
063/39-69-93Викимедија Србије је невладино, нестраначко и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради развоја слободног знања. Сврха Удружења је проналажење одговора на питање како знање може постати сасвим слободно и тиме доступно свим људским бићима.Циљеви Удружења су промоција и подржавање стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја, искључиво на непрофитан начин, као и идеје о равноправном приступу знању и образовању. Удружење је и једини званични носилац пројекта Creative Commons Србије у Србији од 2006. године, као део међународне мреже, која се бави састављањем и усклађивањем Creative Commons лиценци с националним језиком и пратећим инфо материјалом, а којом координира Creative Commons.Српске Creative Commons лиценце су међународно признате и укључене у систем међународног Creative Commons лиценцирања 2007. године.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Povodom 14. Novembra –SVETSKOG DANA BORBE PROTIV DIABETESA

 

Organizujemo izlozbu na Gardos-u pod nazivom BEOGRAD I SVET U PLAVOM

 

Fotografije na temu Beograd i svet u plavom mozete slati do 01.Oktobra.2012. Na mail : izlozba.plavikrug@gmail.com

Slike moraju biti u maksimalnom kvalitetu u JPG-u.

U subject stavite IZLOZBA

A u tekstu staviti: Ime i Prezime: Naziv fotografije: Mesto fotografije: Datum fotografije: Kontakt:

 

Ovom prlikom Vas pozivam da ucestvujete i da pozovete druge da ucestvuju!

Neke ideje se nalaze na posteru!

 

Pozdrav

 

 

Tijana Djurdjevic

Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda Kancelarija i edukativni centar: Bulevar dr Zorana Đinđića 129, Novi Beograd Tel. 011 31 222 73 Fax. 011 31 222 74 Mob. 061 32 38 124 http://www.plavikrug.org/

post-48411-1346675076_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

U vezi sa predhodnim postom:

Otvaranje izložbe i proglašenje nagrađenih radova je u utorak, 20. novembra u 19 sati u Kulturnom centru "Nea Pangea" u Crnogorskoj 8 u Beogradu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

IX Međunarodna izložba fotografija "Sisari"

 

Poziv za učešće:

 

Nacionalni park Fruška gora u sklopu obeležavanja Evropskog dana parkova (24.05.2012.) organizuje međunarodnu izložbu fotografija na temu “Sisari”.

 

Izložba će prvo biti postavljena u Novom Sadu a zatim i u drugim gradovima u Srbiji. Na otvaranju izložbe biće održano i predavanje sa ambicijom da se skrene pažnja na različite ekološke probleme i da se populariše zaštita ovih vrsta.

 

Rok za slanje radova je 10. maj. 2013.god.

 

 

Svaki učesnik može da pošalje najviše 10 digitalnih fotografija putem elektronske pošte na dragita@gmail.com.

 

Molimo Vas da napišete svoje lične podatke, kao što su ime i prezime, poštanska adresa i adresa vebsajta ako ga imate. Takođe za svaku fotografiju mesto gde je snimljena i ako znate i latinski naziv.

 

Imajte na umu da ovo nije takmičenje i da neće biti pobednika. Fotografije ne moraju biti umetničke ali trudite se da budete kreativni i pošaljite vaše najatraktivnije radove. Svaki fotograf će dobiti katalog i biće predstavljen na veb prezentaciji izložbe.

 

Osam prethodnih izložbi "Čudesni svet vilinskih konjica", "Kroz paukovu mrežu", "Leptiri", "Orhideje", "Vodozemci i gmizavci", "Tvrdokrilci", "Ptice grabljivice" i “Carstvo gljiva” bile su veoma uspešne. Kratke prezentacije ovih izložbi možete videti na stranici http://www.naturefg.com/pages/exhibitions.htm

 

Nadamo se da će te se odazvati ovom pozivu i molimo Vas da prosledite ovo pismo svim svojim prijateljima i kolegama za koje mislite da će biti zainteresovani da učestvuju.

 

S poštovanjem,

 

Dragiša Savić

Share this post


Link to post
Share on other sites

home.jpg

 

Prijavite se za učešće u novom National Geographic & Canon foto konkursu i osvojite vredne nagrade. Konkurs ima tri kategorije: ljudi, mesta i priroda.

 

Konkurs počinje 1. maja 2013. godine, a fotografije se primaju do 30. novembra 2013. godine. Mesec decembar rezervisan je za žiriranje i glasanje posetilaca sajta, a pobednike ćemo objaviti početkom januara 2014. godine.

 

Stručni žiri će odabrati najbolju fotografiju konkursa kao i najbolju fotografiju u svakoj kategoriji. Autor najbolje fotografije konkursa po izboru žirija dobija Canon EOS650D + 18 55 IS, kao i jednogodišnju pretplatu na časopis National Geographic Srbija. Autore pobedničkih fotografija u svakoj od kategorija po izboru žirija očekuju nagrade iznenađenja i jednogodišnje pretplate na časopis National Geographic Srbija.

 

Stručni žiri koji će odlučivati o pobednicima čine: Igor Rill - urednik časopisa National Geographic Srbija, Dragoljub Zamurović - fotograf časopisa National Geographic Srbija, Art direktor časopisa National Geographic Srbija, Katarina Mitrović - Canon.

 

Posetioci sajta će u decembru mesecu takođe imati priliku da odaberu svoje favorite. Autor pobedničke fotografije po izboru posetilaca sajta dobija štampač Canon Pixma MG 6350 i jednogodišnju pretplatu na časopis National Geographic Srbija. Autori pobedničkih fotografija po izboru posetilaca sajta u svakoj od kategorija biće nagrađeni jednogodišnjom pretplatom na časopis National Geographic Srbija i NG poklon paketom.

 

Za detaljnije informacije pogledajte propozicije konkursa:

 

http://www.nationalgeographic.rs/foto-konk...propozicije.php

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi put gledam ove prijave za takmicenje i primetio sam sledecu recenicu:

 

"Dozvoljene su jedino korekcije boje i oštrine. Fotografije koje budu imale druge vrste intervencija neće biti prihvaćene."

 

Jel to znaci da ne smem da diram exposure, shadows i highlights u LR-u?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...