Jump to content

OnLine Foto konkursi i takmičenja


deus&machina

Recommended Posts

Na ovoj temi (kako komentare) kačite linkove ka raznim fotografskim konkursima i takmičenjima van Dizajnzone.

 

Svako obaveštenje obavezno mora imati jasan opis zahteva konkursa ili takmičenja i kontakt link za dodatne informacije. Linkovi koji ne budu u skladu sa ovim će biti obrisani.

 

Za sva pitanja u vezi bilo kog postavljenog konkursa ili takmičenja šaljite isključivo na priložene kontakt linkove. Svako raspitivanje o konkursima na ovoj temi će biti obrisano.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 57
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 

 

 

Microsoft Sinergija je najveća i najuticajnija IT konferencija u regionu. Tradicionalno, održava se svake godine i okuplja najeminentnije predavače i ljubitelje novih tehnologija. Sinergija svoju misiju ostvaruje u interakciji sa mladim i kreativnim ljudima koji svojim idejama mogu osvežiti sadržaj same konferencije.

 

Baviš se fotografijom, slikarstvom, arhitekturom, modeliranjem ili nečim sasvim drugim, a tvoj rad te asocira na slogan Sinergije 11, „New Energy“? Budi i ti deo Sinergija zajednice! Oseti energiju!

 

Pravila na:

https://www.mssinergija.net/sr/sinergija11/...to-contest.aspx

Link to comment
Share on other sites

Fotografski klub Vojvodina ,Novi Sad,organizuje foto konkurs za mesec septembar na temu "CRKVA".Tema uključuje sve verske i religiozne objekte bez obzira na veru, verske običaje, službe i ljude u njima.

 

Svaki član koji učestvuje na ovom takmičenju, može poslati do dve fotografije.

 

Naš sponzor BM-Focus je za prvo mesto obezbedio – Poklon bon vaučer u vrednosti od 2000 din.

FotoStar je za drugo mesto obezbedio – print fotografije dimenzija 30×45

 

Prijem fotografija do 30.09.2011. 23:00h, glasanje 01-05 Oktobra

više o tome poseti link

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...
 • 1 month later...
 • 2 months later...
 • 2 months later...

PDP convention - OPEN PDP5 - kongres posvećen OPEN ACCESS-u (otvorenom pristupu) tehnologija, informacija, ideja i umetnosti ove godine se održava peti put od 29 do 31. maja 2012. godine. Kongres je internacionalnog tipa i otvoren je za sve studente.

 

Konkurs POJEDINAČNA FOTOGRAFIJA

 

Opis rada

Vaš rad se sastoji iz fotografija koje šaljete u elektronskoj prijavi rada i koje služe za izradu Zbornika PDP convention radova.

 

Tema konkursa je OPEN ACCESS

 

Radovi koji se šalju u aplikaciji treba da budu dimenzija 250x380mm, u JPEG ili TIFF formatu, u 300 dpi.

 

Svaki student može da konkuriše sa najviše tri fotografije.

 

Popuniti prijavu koja se nalazi na sajtu: www.pdpconvention.com. Prijavu sa uploud-ovanim fotografijama je potrebno dostaviti najkasnije do 25. aprila 2012. godine. Naziv fajla predstavlja naziv Vašeg rada i taj naziv može biti korišćen na svim mestima na kojim bude prezentovan Vaš rad.

 

Selekcioni žiri: Stručna selekciona komisija će od pristiglih radova izabrati radove koji će biti izloženi na izložbi studentskih radova u okviru PDP convention. Radovi koji ne zadovoljavaju propisane tehničke karakteristike neće ući u konkurenciju.

 

Nagradni žiri: Stručni nagradni žiri će od radova izabranih, od strane selekcionog žirija, izabrati po tri najbolja rada.

 

Odluka nagradne komisije, kao i odluka selekcione komisije je definitivna i neće biti predmet diskusije.

 

NAGRADE I PRIZNANJA

Svi autori radova koji su izloženi na izložbi dobiće sertifikat koji potvrđuje učešće na kongresu. Diplomu za osvojeno I, II i III mesto će dobiti radovi koji su po mišljenju nagradnog žirija najbolji.

 

*Napomena:

- Nakon odluke selekcionog žirija svi prijavljeni učesnici će primiti obaveštenje o odluci.

- Učesnici koji su prošli selekciju u obavezi su da fizički pošalju fotografije. Obaveštenje će sadržati detaljno uputstvo o načinu slanja.

 

 

Više informacija na: www.pdpconvention.com

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Od 5. maja otvoren je veliki foto konkurs povodom manifestacije 4. Fotomaraton, koja se održava 1. septembra 2012.

U okviru konkursa biće objavljeno 7 tema, a svaka tema će biti otvorena 2 nedelje.

Fotografije se šalju isključivo putem forme na strani http://www.fotomaraton.rs/upload_photo.php

 

NAGRADE:

Za svaku od 7 tema biće dodeljene po 2 nagrade: prema izboru publike sajta i prema izboru žirija. Nagrađeni autori osvajaju besplatno učešće na manifestaciji Fotomaraton, a pobedniku prema izboru žirija će biti dodeljena i foto oprema iz ponude firme Foto video svet.

 

Detalje o konkursu i pravlia učestvovanja pogledajte na sajtu www.fotomaraton.rs

Srećno!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

FotOpel

 

Najlepša fotografija na temu ''150 godina Opela''

 

Zadatak takmičenja je da napravite fotografiju koja na najbolji način oslikava Opelovu istoriju i tradiciju. U svoju fotografiju možete da uključite bilo šta što je obeležilo Opel u proteklih 150 godina: od šivaće mašine, preko motocikla i frižidera do automobila! Upotrebite svu svoju maštu i kreativnost i napravite zabavnu i originalnu fotografiju koja budi sećanja i oslikava prave vrednosti Opela!

 

Konkurs traje do 10. septembra 2012. godine.

 

Nagradni fond

 

1. mesto – 500 evra

2. mesto – 300 evra

3. mesto – 100 evra

 

Svoju prijavu pošaljite preko Opel Srbija facebook stranice

http://www.facebook.com/OpelRS

post-48092-1342443763_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Kulturni centar Kikinda u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Kikinda raspisuje
foto-konkurs
SVET JE NAŠ!

Povodom Međunarodnog dana mladih, 12. avgusta, raspisuje se prvi foto-konkurs "SVET JE NAŠ!". Tema konkursa je prikazivanje i isticanje snage, energije i elana koje svaki mlad čovek nosi u sebi.

Uslovi konkursa:

- Pravo učešća imaju svi fotografi, bilo da se fotografijom bave profesionalno ili amaterski, sa teritorije Republike Srbije.
- Svaki učesnik može poslati do tri fotografije, u kolor ili crno-beloj tehnici
- Uz fotografiju treba dostaviti i lične podatke (puno lično ime i prezime, broj telefona, adresu)
- Svaka fotografija mora biti autorsko delo umetnika koji učestvuje na konkursu!
- Veličina duže strane slike ne sme biti manja od 3000 tačaka, u elektronskom formatu JPEG
- Fotografije se šalju isključivo u digitalnoj formi putem elektronske pošte na e-mail adresu kulturni.centar@kikinda.org.rs ili na optičkom disku klasičnom poštom na adresu Trg srpskih dobrovoljaca 23, 23300 Kikinda sa naznakom ZA FOTO-KONKURS - Krajnji rok za slanje fotografija je 7. avgust 2012. Pobednike konkursa bira stručni žiri. Žiri će pri izboru najboljih fotografija u obzir uzimati originalnost, ideju, tehničke karakteristike i kreativnost. Nagrađeni i pohvaljeni radovi biće odštampani u tehnici digitalne štampe i izloženi na Gradskom trgu, na platou ispred Kulturnog centra na Dan mladih, 12. avgusta, a potom i u holu Kulturnog centra. Organizator je obezbedio nagradni fond za najbolje radove.

Više informacija u vezi sa konkursom možete dobiti svakog radnog dana, od 8 sati do 14 sati, na telefone 0230 22544 i 26240.
Link to comment
Share on other sites

OTVORENI POZIV ZA FOTO ŠETNJE I JAVNA VOĐENJA u okviru projekta
VIĐENjA 2012:
Socijalističko nasleđe i kultura sećanja
u kadru savremenih viđenja. Grad kao trezor
.

................................................................................
................................................................................


Kako danas kao zajednica i pojedinci vidimo elemente gradskog ambijenta koji su nastajali posle Drugog svetskog rata? Da li ih prepoznajemo kao svedoke o istoriji grada, koji su deo naše svakodnevnice, ili se nalaze u slepom polju, van kadra našeg viđenja?

Da li smo odgovorni za sopstveno kadriranje ili se krećemo u okviru dominantnih panorama i vizura grada? Da li je fotografija kao medij provereni istorijski izvor koji govori ‚‚tako je bilo'' i dokument stvarnosti koji kaže ‚‚ovo je naš grad danas'' ? Ili je selektivna u interpretaciji prošle stvarnosti, kao i naše sećanje?
[center


U okviru projekta VIĐENjA 2012: Socijalističko nasleđe i kultura sećanja u kadru savremenih viđenja. Grad kao trezor. predviđen je i niz javnih vođenja i foto šetnji. Fokus će biti na uočavanju i kritičkom promišljanju nekadašnjih planiranih mesta sećanja i celina u gradskim ambijentima, objektima koji su danas istovremeno funkcionalni (ili van funkcije) i nezamenjivi svedoci zajedničke prošlosti i medij podsećanja pojedinca.

Ovim putem pozivamo zainteresovane fotografe da se prijave kao učesnici javnih vođenja, odnosno foto šetnji koje će se održati u Beogradu od 26. avgusta do 1. septembra.
Kraću biografiju i kontakt informacije pošaljite na vidjenja@gmail.com do 20. avgusta.

Ukoliko niste fotografi, a zainteresovani ste da nam se priključite na javnim vođenjima, pošaljite nam svoje kontakt informacije i naziv vođenja kome želite da prisustvujete.

Program za javna vođenja i foto šetnje u Beogradu možete videti na https://sites.google.com/site/vidjenja/u_fo...dhenjaubeogradu
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
ПОЗИВ НА УЧЕШЋЕ У ТАКМИЧЕЊУ
„WIKI LOVES MONUMENTS 2012 – SRBIJA“Поштовани,

Ове године Србија по први пут учествује у светском “Wiki Loves Monuments” такмичењу у организацији локалних огранака Викимедија фондације, а који представља фото - конкурс на глобалном нивоу, у виду слања и прикупљања фотографија под лиценцом CC BY-SA (Creative Commons Attribution - Share Alike 3.0 Serbia/Creative Commons ауторство – Делити под истим условима 3.0 Србија), које би заједници и корисницима Википедије биле јавно доступне и слободне за располагање. Конкурс траје од 1. до 30. септембра, а одлучивање о победницима на националном нивоу биће одржано крајем октобра. Победничка фотографија на међународном нивоу биће изабрана у децембру.

Претходне године у овом конкурсу је учествовало 18 земаља са око 168.000 послатих фотографија, док је ове године број земаља учесница скоро двоструко већи, односно, учествује 35 земаља света, што довољно говори о самом успеху такмичења.

Позивамо Вас да нам се ове године придружите у нашем пионирском пројекту и учествујете у конкурсу шаљући своје фотографије на Викимедију. Тиме значајно обогаћујете нашу мултимедијалну базу, чините фотографије јавно доступним и подржавате ширење слободног знања.

Више о самом пројекту можете сазнати на следећим местима:
Наша wеб страница: wlm.wikimedia.rs
Официјелни сајт глобалног пројекта је: www.wikilovesmonuments.org
Наша Facebook страница је: www.facebook.com/WikiLovesMonumentsSerbia

Хвала Вам на издвојеном времену и срдачан поздрав,

Тамара Петровић
организатор, "Wiki Loves Monuments 2012 in Serbia"
tamara@vikimedija.org
063/39-69-93Викимедија Србије је невладино, нестраначко и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради развоја слободног знања. Сврха Удружења је проналажење одговора на питање како знање може постати сасвим слободно и тиме доступно свим људским бићима.Циљеви Удружења су промоција и подржавање стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја, искључиво на непрофитан начин, као и идеје о равноправном приступу знању и образовању. Удружење је и једини званични носилац пројекта Creative Commons Србије у Србији од 2006. године, као део међународне мреже, која се бави састављањем и усклађивањем Creative Commons лиценци с националним језиком и пратећим инфо материјалом, а којом координира Creative Commons.Српске Creative Commons лиценце су међународно признате и укључене у систем међународног Creative Commons лиценцирања 2007. године.

Link to comment
Share on other sites

Povodom 14. Novembra –SVETSKOG DANA BORBE PROTIV DIABETESA

 

Organizujemo izlozbu na Gardos-u pod nazivom BEOGRAD I SVET U PLAVOM

 

Fotografije na temu Beograd i svet u plavom mozete slati do 01.Oktobra.2012. Na mail : izlozba.plavikrug@gmail.com

Slike moraju biti u maksimalnom kvalitetu u JPG-u.

U subject stavite IZLOZBA

A u tekstu staviti: Ime i Prezime: Naziv fotografije: Mesto fotografije: Datum fotografije: Kontakt:

 

Ovom prlikom Vas pozivam da ucestvujete i da pozovete druge da ucestvuju!

Neke ideje se nalaze na posteru!

 

Pozdrav

 

 

Tijana Djurdjevic

Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda Kancelarija i edukativni centar: Bulevar dr Zorana Đinđića 129, Novi Beograd Tel. 011 31 222 73 Fax. 011 31 222 74 Mob. 061 32 38 124 http://www.plavikrug.org/

post-48411-1346675076_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 3 weeks later...
 • 4 months later...

IX Međunarodna izložba fotografija "Sisari"

 

Poziv za učešće:

 

Nacionalni park Fruška gora u sklopu obeležavanja Evropskog dana parkova (24.05.2012.) organizuje međunarodnu izložbu fotografija na temu “Sisari”.

 

Izložba će prvo biti postavljena u Novom Sadu a zatim i u drugim gradovima u Srbiji. Na otvaranju izložbe biće održano i predavanje sa ambicijom da se skrene pažnja na različite ekološke probleme i da se populariše zaštita ovih vrsta.

 

Rok za slanje radova je 10. maj. 2013.god.

 

 

Svaki učesnik može da pošalje najviše 10 digitalnih fotografija putem elektronske pošte na dragita@gmail.com.

 

Molimo Vas da napišete svoje lične podatke, kao što su ime i prezime, poštanska adresa i adresa vebsajta ako ga imate. Takođe za svaku fotografiju mesto gde je snimljena i ako znate i latinski naziv.

 

Imajte na umu da ovo nije takmičenje i da neće biti pobednika. Fotografije ne moraju biti umetničke ali trudite se da budete kreativni i pošaljite vaše najatraktivnije radove. Svaki fotograf će dobiti katalog i biće predstavljen na veb prezentaciji izložbe.

 

Osam prethodnih izložbi "Čudesni svet vilinskih konjica", "Kroz paukovu mrežu", "Leptiri", "Orhideje", "Vodozemci i gmizavci", "Tvrdokrilci", "Ptice grabljivice" i “Carstvo gljiva” bile su veoma uspešne. Kratke prezentacije ovih izložbi možete videti na stranici http://www.naturefg.com/pages/exhibitions.htm

 

Nadamo se da će te se odazvati ovom pozivu i molimo Vas da prosledite ovo pismo svim svojim prijateljima i kolegama za koje mislite da će biti zainteresovani da učestvuju.

 

S poštovanjem,

 

Dragiša Savić

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

home.jpg

 

Prijavite se za učešće u novom National Geographic & Canon foto konkursu i osvojite vredne nagrade. Konkurs ima tri kategorije: ljudi, mesta i priroda.

 

Konkurs počinje 1. maja 2013. godine, a fotografije se primaju do 30. novembra 2013. godine. Mesec decembar rezervisan je za žiriranje i glasanje posetilaca sajta, a pobednike ćemo objaviti početkom januara 2014. godine.

 

Stručni žiri će odabrati najbolju fotografiju konkursa kao i najbolju fotografiju u svakoj kategoriji. Autor najbolje fotografije konkursa po izboru žirija dobija Canon EOS650D + 18 55 IS, kao i jednogodišnju pretplatu na časopis National Geographic Srbija. Autore pobedničkih fotografija u svakoj od kategorija po izboru žirija očekuju nagrade iznenađenja i jednogodišnje pretplate na časopis National Geographic Srbija.

 

Stručni žiri koji će odlučivati o pobednicima čine: Igor Rill - urednik časopisa National Geographic Srbija, Dragoljub Zamurović - fotograf časopisa National Geographic Srbija, Art direktor časopisa National Geographic Srbija, Katarina Mitrović - Canon.

 

Posetioci sajta će u decembru mesecu takođe imati priliku da odaberu svoje favorite. Autor pobedničke fotografije po izboru posetilaca sajta dobija štampač Canon Pixma MG 6350 i jednogodišnju pretplatu na časopis National Geographic Srbija. Autori pobedničkih fotografija po izboru posetilaca sajta u svakoj od kategorija biće nagrađeni jednogodišnjom pretplatom na časopis National Geographic Srbija i NG poklon paketom.

 

Za detaljnije informacije pogledajte propozicije konkursa:

 

http://www.nationalgeographic.rs/foto-konk...propozicije.php

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Prvi put gledam ove prijave za takmicenje i primetio sam sledecu recenicu:

 

"Dozvoljene su jedino korekcije boje i oštrine. Fotografije koje budu imale druge vrste intervencija neće biti prihvaćene."

 

Jel to znaci da ne smem da diram exposure, shadows i highlights u LR-u?

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
 • Create New...
powered by