Jump to content

Recommended Posts

Posted

Bavim se grafickim dizajnom, zeleo bih da ozbiljnije zapocnem posao(od kuce po narudzbini) pa me zanima da li neko ima veceg iskustva i zna kako privuci musterije, kako se izreklamirati, kako uci sa njima u poslovni kontakt i slicno.

Pozdrav.

Posted

Skuckaj jednu korektnu prezentaciju o tebi (ko si, odakle si, sta radis, u kojoj si disciplini najbolji), odradi pdf sa tvojim najboljim radovima + istom onom prezentacijom i kontaktom (u slucaju da skinu pdf, a izbrisu mail), pa onda pravac google. Prvo googlaj "advertising agency", idi redom od sajta do sajta, nadji kontakt mailove, salji prezentacije. Posto ces naici na gomile sajtova gde ne postoji istaknut kontakt mail, vec kontakt forma, to ces resiti tako sto ces uploadovati pdf na mediafire, megaupload.com ili tako nesto, pa ces im samo dostaviti link za download pdf prezentacije. Nakon sto obidjes milijardu sajtova advertajzing angencija, predji na "web design agency", pa onda njima prangijaj. Jbg, potrebno je jako puno vremena za takvu akciju, ali ces sigurno naci par klijenata sa kojima ces odrzati saradnju (naravno, ukoliko korektno radis)...

Samo budi uporan, drzi se unapred isplaniranog broja mailova (ja sam picio preko 100 komada dnevno jer sam tako sebi zacrtao) koje ces poslati i garantujem da ces naci posao.

Samo napred i sa srecom!

Posted

Sebe mozes prodati samo preko svojih radova, odnosno portfolija - sto znaci da treba da radis, sto vise, bilo kako, pa cak i pro-bono, kako bi imao svoj portfolio, na osnovu koga ces se reklamirati.

Bez portfolija, nema ni posla.

• 1 month later...
Posted

najludji su oni sa pitanjima

jesu ovo tvoji radovi:)

ili svi ovi radovi su tvoji:)

obozavam balkance! uvek se ismejem

malo je out comentar ali nisam mogla da se suzdrzim

ali da prezentacija on line, pdf to ti je kao dobar dan

pozdrav

• 1 month later...
Posted
Skuckaj jednu korektnu prezentaciju o tebi (ko si, odakle si, sta radis, u kojoj si disciplini najbolji), odradi pdf sa tvojim najboljim radovima + istom onom prezentacijom i kontaktom (u slucaju da skinu pdf, a izbrisu mail), pa onda pravac google. Prvo googlaj "advertising agency", idi redom od sajta do sajta, nadji kontakt mailove, salji prezentacije. Posto ces naici na gomile sajtova gde ne postoji istaknut kontakt mail, vec kontakt forma, to ces resiti tako sto ces uploadovati pdf na mediafire, megaupload.com ili tako nesto, pa ces im samo dostaviti link za download pdf prezentacije. Nakon sto obidjes milijardu sajtova advertajzing angencija, predji na "web design agency", pa onda njima prangijaj. Jbg, potrebno je jako puno vremena za takvu akciju, ali ces sigurno naci par klijenata sa kojima ces odrzati saradnju (naravno, ukoliko korektno radis)...

Samo budi uporan, drzi se unapred isplaniranog broja mailova (ja sam picio preko 100 komada dnevno jer sam tako sebi zacrtao) koje ces poslati i garantujem da ces naci posao.

Samo napred i sa srecom!

Svaka čast na strpljenju i postu.

A sad par pitanja (if I may) - i kakva su tvoja iskustva?

Voleo ba čujem koliko je taktika upalila pošto sigurno jeste.