Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pozdrav svima. Trenutno upisujem magisterij grafičke tehnologije. Naime, u procesu izrade znanstvenog rada, zapeo sam na jednom možda banalnom problemu, koji me muci vec danima. Dakle prilikom izrade animacie u flashu CS 5, potrebno je da izradim princip separacije boja kroz filtere. Znaci kao na ovo stranici http://interactive-earth.com/resources/fla...eparations.html .E sad neznam kako da dobijm npr. kao u toj animaciji kada crveni filter dođe iznad slike balona da mi se kroz njega vidi samo izdvojena CYAN boja, pa tako za ostale boje, nadam se da razumijete. Stvarno mi je hitno. Hvala Vam svima.

Lijep pozdrav, Božo.

BTW. pokusao sam transparenciju mijenjati ali to nije to.

Posted
ja nisam neki golem mozak za flash ali mislim da bi to mogao napraviti sa maskama.

mask layer pa da se mrda na mouse over.....pa tako nadjidjash....

ma znam ja napraviti animaciju, ali kada napravim filte, npr. crveni krug koji ej kao crveni filte, tj crveno staklo, da mi se ispod tocno vidi to sto mi treba...znaci bas separacija boje... :/

Posted

napravi posebne slike od svakog kanala, poradi malo na maskama i to je to.

ako imas photoshop, otvori sliku (prebaci je u cmyk), napravi novi fajl (duplicate), i obrisi suvisne kanale (channels paleta, klik na pojedinacni kanal, pa select all, delete)

..nema lakseg nacina..

Posted
napravi posebne slike od svakog kanala, poradi malo na maskama i to je to.

ako imas photoshop, otvori sliku (prebaci je u cmyk), napravi novi fajl (duplicate), i obrisi suvisne kanale (channels paleta, klik na pojedinacni kanal, pa select all, delete)

..nema lakseg nacina..

ma sve to stoji i sve to znam...ali vidis kako an linku... postavim filter iznad slike i kroz njega se tocno vidit...a to mi je bas vazno... a to je izvedeno u flashu znaci mora postojati nacin s tim neki...ako ne nadem nista kroz par dana morat su sliku po sliku izbacivati iz ps-a... fala svima

Posted

"as3 cmyk" daje priličan broj rezultata...

pronađenom kolor transformacijom dobijaš bitmap koji samo treba da postaviš preko originala na već zamišljeni način.

Posted
"as3 cmyk" daje priličan broj rezultata...

pronađenom kolor transformacijom dobijaš bitmap koji samo treba da postaviš preko originala na već zamišljeni način.

pokusati cu....hvala