Liluu 0 Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 Ove godine zavrsavam srednju skolu pa me interesuje u kojim programima se radi na FDU, smer montaza? :) Link to post Share on other sites
LuckyBug 0 Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 Mislim da prvo ucis na ovom ... Ne treba to da te opterecuje, tehnikalije se nauce najbrze. Link to post Share on other sites
iwanwg 0 Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 ^ upravo, mada kontakt sa prevostima je sveden na minimum. Na fdu neces uciti programe za montazu vec kako da montiras. Link to post Share on other sites
Liluu 0 Posted August 25, 2011 Author Report Share Posted August 25, 2011 A dobro, hvala. A da li se koriste programi kao sto su Premiere, After Effect, Vegas, Apple Final Cut Pro, Max, Maya...? Link to post Share on other sites
LuckyBug 0 Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 Mnogo siroka tema za raspravu ali to sto ti pitas slabo se radi koliko ja znam ne samo tamo, nego u Srbiji u celini na nekom ozbiljnom akademskom nivou. Za neke tako specificne programe postoje kursevi, a neki imaji i onaj tzv quick start guide booklet koji predjes za sat, dva. Mozda ces ako paralelno budes radio ( sto mozes kolko znam pa vikendima dolazis na faks ) na nekoj tv stanici ili kod nekog montazera kao asistent moci da iskusis cari doticnih programa na nekim ozbiljnjijim projektima, ali ako te pre svega oni zanimaju, onda lepo mozes i sam da prckas po njima kolko volis. Poenta montaze na fdu je kao sto rece iwanwg da naucis da montiras, programi su sekundarni tu, i sami budzeti na fdu su dosta mali ( zbog cega ih tako malo i primaju ), ucis pomocu stapa i kanapa, sto je u neku ruku dobro, a u drugu neko moje licno misljenje je da moze to bolje. Link to post Share on other sites
commotion 0 Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 Premiere CS4 isključivo! Link to post Share on other sites
100postoGluv 0 Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 montiras u cemu god hoces, koliko mi se cini, mada verujem da pc-jevci praktikuju premijer a mac-ovci final cut. Link to post Share on other sites
Liluu 0 Posted August 26, 2011 Author Report Share Posted August 26, 2011 Hvala vam puno :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts