AZILOT Posted August 22, 2011 Report Posted August 22, 2011 Na projektu Azilot radi se već četiri godine i u tome učestvuje nekoliko ljudi. Rad je kompleksan, obiman i jako zahtevan, počev od scenarija pa sve do montaže. Trenutno arhiva Azilota sadrži preko 800 ručno rađenih crteža A2, A3 i A4 formata (ukupna povrsina crteza iznosi oko 80 metra kvadratnih), crteže u elektronskoj formi i nekompletnu animaciju, originalno komponovanu muziku. Azilot postoji i kao strip a radi se na kreiranju Azilot figura od plastelina. U planu je i scenario za istoimenu video igru… Sve ovo ukazuje na veliko bogatstvo ideja i entuzijazam mladih autora u okviru stvaranja i duhovnog delovanja. Realizacija projekta iziskuje vreme, podršku i interesovanje svih koji vide smisao u priči Azilot i, naravno, Božiju pomoć. komentari i kritike su dobrodosli.
creaton Posted August 24, 2011 Report Posted August 24, 2011 5 za trud (starno ste potrosili mnogo vremena za ovo) vizuelno je na nivou decijeg crteza, dal ne znate bolje ili ste bas tako hteli, to je vec pitanje za sebe. tematika je vrlo opskurna, osim ako niste verski fanatici, ili dobro placeni od strane crkve...:)) ne znam da li nekoga treba da fascinira kilometraza potrosenog papira, broj nacrtanih crteza ali ja to vidim samo kao porsecan predlozak za nesto sto bi tek trebalo da se razradjuje na mnogo vizem nivou i tehnickog i stilskog izraza. btw, nikad mi se nije svidjalo koketiranje za simbolima vere i dogme, narocito na ovako jeftin nacin ...
sashmir Posted August 25, 2011 Report Posted August 25, 2011 Nisam ni ja nesto u tom religioznom fazonu i nije mi jasno kakva veze ima crkva sa onim sismisima, ali moram priznati da ste lepo poslagali to u afteru. Sve po slojevima, 3d lejeri. Svidja mi se pokret kamere u ovom drugom klipu. Radite, bice nesto.
AZILOT Posted August 25, 2011 Author Report Posted August 25, 2011 5 za trud (starno ste potrosili mnogo vremena za ovo) vizuelno je na nivou decijeg crteza, dal ne znate bolje ili ste bas tako hteli, to je vec pitanje za sebe. tematika je vrlo opskurna, osim ako niste verski fanatici, ili dobro placeni od strane crkve...:)) ne znam da li nekoga treba da fascinira kilometraza potrosenog papira, broj nacrtanih crteza ali ja to vidim samo kao porsecan predlozak za nesto sto bi tek trebalo da se razradjuje na mnogo vizem nivou i tehnickog i stilskog izraza. btw, nikad mi se nije svidjalo koketiranje za simbolima vere i dogme, narocito na ovako jeftin nacin ... @creaton hvala za peticu (vise vremena potroseno ja za video obradu nego za crtanje). ja licno ne smatram da je crtez naivan, cak sta vise za takav crtez potreban je veliki talenat i iskustvo. price azijlot govori o vecitoj borbi svetlosti i tame, ta tematika jeste vecita i prisutna u mnogim pricama. zasto takvu temuatiku nazivas opskurnom? nismo verniski fanatici i nemamo podrsku od strane crkve. slazem se da ima potencijala za realizaciju na visem tehnickom nivou.
AZILOT Posted August 25, 2011 Author Report Posted August 25, 2011 Nisam ni ja nesto u tom religioznom fazonu i nije mi jasno kakva veze ima crkva sa onim sismisima, ali moram priznati da ste lepo poslagali to u afteru. Sve po slojevima, 3d lejeri. Svidja mi se pokret kamere u ovom drugom klipu. Radite, bice nesto. @sashmir ... sismisi jesu vojska tame letaci iz pakla, nato bombarderi :) . za video obrada i montazu koricen je adobe photoshop i sony vegas, after nije koriscen. nema 3d sve je u 2d tehnici. hvala
DONALDDUCKKILLER Posted August 26, 2011 Report Posted August 26, 2011 Iskreno, meni se ovo nikako ne svidja i mislim da je nakon tolikog rada, vremena i ljudi, moralo da izadje nesto mnogo kvalitetnije i za "oci" privlacnije.
badbunny Posted August 27, 2011 Report Posted August 27, 2011 dzabe trud kad ovo nema nikakvu jasnu pricu. Vidjao sam radove sa slicnim nacrtanim stilom, i zbog svoje price i animacije je ispalo mnogo simpaticno i dobro. Ali ovo je, bar sudeci po ova dva klipa, bzv.
AZILOT Posted August 29, 2011 Author Report Posted August 29, 2011 dzabe trud kad ovo nema nikakvu jasnu pricu. Vidjao sam radove sa slicnim nacrtanim stilom, i zbog svoje price i animacije je ispalo mnogo simpaticno i dobro. Ali ovo je, bar sudeci po ova dva klipa, bzv. @Zli zeka slazem se da ova dva klipa nisu dovoljna da jasno i u celini predstave pricu, evo link facebook grupe azilot, vidi tu ima nesto vise informacija o prici. Posetite moj sajt pisani scenario price azilot ne postoji u konacnoj formi. tekst sa kratkim sadrzajem price (koji se pominje na facebook) sadrzi osnovne smernice koje tek treba razradjivati. na samom pocetku prica je krenula da se razvija kroz crtez, tako da je najveci deo price predstavljen kroz sliku. to nije adekvatan naci da se prezentuje prica i to jedna od razloga koji dosta koci razvoj projekta.
Gremlin Posted August 29, 2011 Report Posted August 29, 2011 Upotreba vjerskih elemenata, obrada vjerskih tema ili štogod slično, mora biti uz blagoslov svještenog lica. U suprotnom može biti tumačeno na razne načine. Razmislite o tome prije nego što u kontekst, da ne kažem u fokus priče smještate vjerske elemente i teme.
badbunny Posted August 29, 2011 Report Posted August 29, 2011 Upotreba vjerskih elemenata, obrada vjerskih tema ili štogod slično, mora biti uz blagoslov svještenog lica. U tom slucaju ce morati da plate tarifu svestenom licu. Inace sam upravo bacio pogled na fejs stranicu i pricu. Tako da se sad postavlja novo pitanje, cemu uopste crtezi iz crkve? U prici ima previse paganskih elemenata, i nema uopste potrebe da uplicete hriscanstvo i enterijer crkve u to. A i cisto sumnjam da su vam tekstovi pesama bas toliko religiozni. Sve u svemu promasaj.
CortoM Posted September 5, 2011 Report Posted September 5, 2011 Upotreba vjerskih elemenata, obrada vjerskih tema ili štogod slično, mora biti uz blagoslov svještenog lica. U suprotnom može biti tumačeno na razne načine. Razmislite o tome prije nego što u kontekst, da ne kažem u fokus priče smještate vjerske elemente i teme. Uopšteno & zabrinuto: Auuh, dokle smo dogurali, - do načina razmišljanja iz srednjeg veka? :blink: Cenzura, zabrana a možda i spaljivanje... :unsure: E, tu umetnost onda caruje! :D Zli zeko - Iole pobliži uvid u rituale i simbole tzv. "pagansog" i hrišćenske crkve, pokazuje ako ne istovetnost, a ono, kopiranje sigurno, počev od svetog trojstva, koga itekako ima u staroj slovnskoj a i ostalim staroevropskim religijama. Da ne pominjemo našu pravoslavnu crkvu, svece i obrede, u kojoj su paganski elementi više nego očigledni...Obrtanje česnice za Božić? Darovi, hrana za umrle?... (pogledati staroslovensku mitologiju i običaje: Luj Leže, Jagić, Čajkanović, Vasiljević...) Dobronamerna kritika: Azilot - "Prozimanje proslosti i sadasnjosti spaja naizgled udaljene svetove i njihovu vecitu borbu preslikava na svim nivoima...." Hajde da kažemo da jedna ovakva formulacija, post-modernističkog pristupa odgovara "Sintezi" koja je trenutno vodeća ideja u svetu umetnosti, ali...to zahteva mnogo dublje poznavanje materije koja se koristi i vrlo jasne konceptualne ciljeve i ideje... Šišmiši (valjda slepi miševi? šišmiši je kroatizam, što je ok, ali drugi jezik trenutno) - kao ZLI NATO BOMBARDERI???? Tu moram da se složim sa kolegom Creatonom: "nikad mi se nije svidjalo koketiranje za simbolima vere i dogme, narocito na ovako jeftin nacin ..." dodao bih, ni plitko poigravanje sa aktuelnom politikom i ozbiljnim problemima... Sve u svemu, ovde ima nečega što očito provocira na razne načine, a to mi se prilično dopada, ;) jer nema ni U od umetnosti ako nije provokativna i ne tera na dijalog... Stil ok, druga animacija dosta bolje, prva, prilično haotično, bez preke potrebe. Čestitke za trud, 800 crteža, ma kojih dimenzija je maalo za jednu dobru animaciju, pa samo napred, ima tu još dosta posla... Skromni savet: Što više proučite teme o kojima govorite i koje eksploatišete, sa što manje banalnih aluzija a više dobre priče. I bez dogmatizma, jer onda sami sebi pravite cenzuru. (+ primer: Tolkin i knjiga Gospodar Prstenova, pisana nedvosmisleno kao odgovor na užase II rata koji dolazi i borbu dobra i zla) Nadam se da nikom nisam povredio osećanja ni ubeđenja, ali i ako jesam, izvinjavam se :rolleyes: Pozdrav B)
AZILOT Posted September 12, 2011 Author Report Posted September 12, 2011 postavljanjem azilot teme na forumu moja namera jeste bila da pokrenem diskusiju o mogucem progresu projekta azilot, ne da vodimo polemiku oko hriscanstva.., paganstva.., i sta sve ... sebe smatram da nisam kompetentna osoba za polemiku na takve teme i moj odgovor ili kritika nije merodavna. nemam nista protiv da ucim od one koji znaju i da svojim saznanjem pricu azilot propratim istinom. pricu azilot poistovecujem sa stvarnoscu, kao sto je stvarnost da smo prisutni vecitoj borbi svetla i tame.., dobra i zla... moja sloboda i zelja za stvaranjem bila je dovoljan razlog da dobru stranu predstavim kroz veru, a losu kroz utvare i demone. sigurno da postoje oni koji bi zamerali na to, ja ne zelim da se zameram nisakim. @CortoM uredu slepi misevi. posle svega sto znam o nato bombardeima dajem sebi za pravo da ih poistovetim vojskom zla. sve ovo mene ne kosta ni malo jeftino i ne dozivljavam ni malo plitko i ne ozbiljno.
badbunny Posted September 15, 2011 Report Posted September 15, 2011 ah druze moj, dobro i zlo su subjektivna kategorija. nato bombardovanje je tek nekom promilu covecanstva predstavljalo zlo, za veliku vecinu ostalih to je bio jedan dobar poduhvat pritom mislim na celu planetu, nakojoj smo mi srbi na nivou zanemarljive statisticke greske. tvoja najveca greska je sto si uvukao u pricu teme o kojima nemas pojma, i nazalost to sto kazes da te je skupo kostalo protracio si bzv. Ali, nadamo se da ce neki tvoj sledeci projekat ispasti mnogo bolje. Srecno
AZILOT Posted April 24, 2012 Author Report Posted April 24, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=ggv8sLfeVWk
Recommended Posts