GAF_Marija Posted August 6, 2011 Report Posted August 6, 2011 Da li neko ima neki link ili uopste predstavu kako da dodjem makar do jednog projekta nekog vrtica u Srbiji.U sustini trebaju mi samo fotografije osnove,neka fasada.Znaci ne ceo projekat vec samo osnovne stvari i rezime zasto je projektovan tako, cime se vodio projektant tokom projektovanja itd.
dobrikovic Posted August 6, 2011 Report Posted August 6, 2011 Bio je skoro arhitektonski konkurs za pet vrtica u BG probaj to naci. Sto se tice funkcije i ostalog to je vec stvar za sebe.
GAF_Marija Posted August 6, 2011 Author Report Posted August 6, 2011 Videh sve to ali nigde nema tehnickih crteza.Uglavnom su obicni novinski clanci,nista strucno.
dobrikovic Posted August 6, 2011 Report Posted August 6, 2011 Sta te tacno strucno zanima? Inspiracije, oblikovnost, koncepti ili tehnicke stvari, tipa koje antialergijske materijale koristiti, propise, funkcionalne seme i sl. evo ti...neki...jos go og le
GAF_Marija Posted August 7, 2011 Author Report Posted August 7, 2011 Treba mi jedan primer vrtica u Srbiji da ubacim u seminarski.Znaci fotografije osnove,fasade,3d i propratni text koji se odnosi na koncept gradnje i generalno o tom projektu,kao clanci na Archdaily-ju npr.Na kraju ako ne nadjem bice samo primera iz sveta a bilo bi fino da se prikaze i jedan nas,npr onaj na Ceraku u Bg-u mi deluje kao jedan savremeni ali nema fotografija osnove makar.Nasla sam neki clanak gde se pominju karakteristike i koji je pristup projektovanju bio pa bih to mogla da iskoristim ali trebaju mi osnove makar.
:HGT: Posted August 7, 2011 Report Posted August 7, 2011 Odi do onog vrtica preko puta crkve SV. Nikole i zamoli ih da ti daju projekat, ponesi fotoaparat i slikaj ga... Ne verujem da bi ti dali da ga iznosis...
GAF_Marija Posted August 7, 2011 Author Report Posted August 7, 2011 Odi do onog vrtica preko puta crkve SV. Nikole i zamoli ih da ti daju projekat, ponesi fotoaparat i slikaj ga... Ne verujem da bi ti dali da ga iznosis... Kad je radjen taj vrtic?Meni treba u prethodnih nekoliko godina.
GAF_Marija Posted August 7, 2011 Author Report Posted August 7, 2011 Taj vrtic na Ceraku mi je zanimljiv.Zove se "Plava ptica" .Projektovao ga je Darko Marusic sa svojom suprugom.Ne znam da li bi negde u direkciji za izgradnju grada Beograda moglo da se slika pa da nadjem nekog ko bi hteo da mi slika i da mi posalje ?
zarkov Posted August 8, 2011 Report Posted August 8, 2011 http://www.beoland.com/kontakt/ Proveo sam suviše vremena tražeći odgovor na ovo pitanje, ovo je najbolje. No, ovaj, saznao sam puno toga novog tražeći random rezultate pretraga. No, ovaj, mene više zanimaju samoodržive kućice, no tek sam počeo da čitam Solarna Energija za Tupave :D Btw, nemam neke velike veze sa arhitekturom, barem za sada. http://www.pressonline.rs/sr/vesti/beograd...vrti%C4%87.html Ovde piše da su arhitekti neki drugi. Jedino ako nema dva :P
GAF_Marija Posted August 8, 2011 Author Report Posted August 8, 2011 Nasla sam bila i ovaj clanak .I mene je zbunilo sto se pominju druge arhitekte.Mozda su ovi radili enterijer, ne znam,svakako je zbunjujuce. Videcu sta cu da radim.Na kraju krajeva nece biti primera iz Srbije jer nema dokumentacije pa ako profesor insisitira nekog cu da nadjem da ode do direkcije. Hvala zarkov :)
LePr Posted August 31, 2011 Report Posted August 31, 2011 Idi u arhiv na NBGu. Mislim da moras da zakazes da bi ti nasli dokumentaciju. Kad dodjes tamo, oni ti daju sve osnove, preseke i ostalo sto mozes na licu mesta kod njih da fotokopiras jer naravno ne sme da se iznosi. Vecinu starijih zgrada tamo mozes da nadjes i fotokopiras. Ja sam dva puta tamo uzimala i imali su za te objekte i projekte grejanja, ventilacije i elektroinstalacija. Ponesi index, a ukoliko te odbiju uzmi potvrdu sa fakulteta da ti treba za projekat.
GAF_Marija Posted August 31, 2011 Author Report Posted August 31, 2011 Idi u arhiv na NBGu. Mislim da moras da zakazes da bi ti nasli dokumentaciju. Kad dodjes tamo, oni ti daju sve osnove, preseke i ostalo sto mozes na licu mesta kod njih da fotokopiras jer naravno ne sme da se iznosi. Vecinu starijih zgrada tamo mozes da nadjes i fotokopiras. Ja sam dva puta tamo uzimala i imali su za te objekte i projekte grejanja, ventilacije i elektroinstalacija. Ponesi index, a ukoliko te odbiju uzmi potvrdu sa fakulteta da ti treba za projekat. hvala, ali nije toliko bitno a ja nisam iz beograda,poprilicno mi je daleko. pozz
Verasenj Posted September 12, 2013 Report Posted September 12, 2013 Ako još nekom bude zatrebalo: Vrtić na Bežanijskoj kosi:
zklop Posted March 5, 2014 Report Posted March 5, 2014 nije u Srbiji vec u Hongu, al vredi videti skladno uredjen prostor: http://www.archilovers.com/p118745/spring#images
Recommended Posts