Nikola1993 Posted July 19, 2011 Report Posted July 19, 2011 Kupio sam HAMA stativ dosao kuci raspakovao i prilicno se iznenadio. Na mestu gde se kaci aparat nema navoja, isti taj navoj je na kutiji nacrtan. tako da ja sada nemam gde da okacim aparat. Sta da radim da li sutra da idem u tehnomarket da reklamiram robu ? Okacio sam 2 slike 1 je slika stativa a 2. slika kutije
mefisto0603 Posted July 19, 2011 Report Posted July 19, 2011 ...nisi dobio plocicu uz stativ izgleda ??? Pogledaj mozda je u onoj vrecici..ili u kutiji negde ?
czarkovic Posted July 19, 2011 Report Posted July 19, 2011 Ocigledno je da ti nisu isporucili plocicu (quick release) koja se lepo vidi na drugoj slici. Bez te plocice stativ je neupotrebljiv! Pravac Tehnomarket! PS Jesi li izvadio sve iz kutije?! :blink: Pretece me mefisto :)
Nikola1993 Posted July 19, 2011 Author Report Posted July 19, 2011 Jesam bas sam probrljao po torbi i po kutiji i po celofanu zato sto sam i ja posumnjao da sam zaboravio da izvadim ali nisam. nema je oticicu sutra do tehnomarketa
civi Posted July 19, 2011 Report Posted July 19, 2011 Tip od starog prodavca , verovatno je na nekom fotoasparatu koji je sluzio ko maketa ;)
Nikola1993 Posted July 19, 2011 Author Report Posted July 19, 2011 sve je moguce u to necu da ulazim ili da mi daju upotrebljivu robu ili da vrate novac 3. nema. Ja nisam ni gledao da li je kompletan zato sto sam obisao grad po vrucini u novim japankama koje su me uz put nazuljale i pre nego sto sam usao u tehnomarket bio sam jako razocaran cinjenicom da sam obisao ceo grad i da nigde nema da se kupi stativ. Ugledam svetlecu rklamu udjm i vidim stativ nisam imao izbora morao sam da kupim ali toliko sam bio umoran i besan sto zivim u najgorem gradu u Srbiji da sam zgrabio kutiju dao novac seo u taxi i vratio se kuci gde me je sacekalo iznenadjenje. i to nije 1. put da sam obisao grad tragajuci za proizvodom koji ne bi trebalo da nema u gradu sa 250k stanovnika. Kao veliki zaljubljenik u audio tehniku jako mi je zao sto nigde u gradu nemam da kupim elektronske komponente. Grad sam obisao i u potrazi za aparatom i na kraju narucio iz BG a
DataS Posted July 19, 2011 Report Posted July 19, 2011 Pošto na mestu gde dođe pločica ima prašine, stativ je bio verovatno izložen. Ili su sklonili pločicu da je neko ne ukrade (logično bi bilo da je u kutiji) ili je neko neiskusan ostavio na stativu gde se nije dugo zadržala. :)
Nikola1993 Posted July 19, 2011 Author Report Posted July 19, 2011 Da'l da odem u radnju pa sa 2. izlozenog da dignem plocicu ako mi ne daju 2. stativ :D
Froggy Posted July 19, 2011 Report Posted July 19, 2011 Ne traži im drugi stativ nego Quick Relese papučicu. A gde si ti to gledao stative po gradu pa da nigde nema?
Nikola1993 Posted July 19, 2011 Author Report Posted July 19, 2011 Gledao po radnjama fotoopreme bio do rode i do par prodavnice razne tehnicke robe. Mozda sam trebao da gledam kod Kineza :D
Froggy Posted July 19, 2011 Report Posted July 19, 2011 a fotoopremu da pogledaš u fotoradnjama? To nije logično? (ono, neću da reklamiram nikoga, a i za te sitne pare bi verovatno isto i prošao, ali u srbiji ima gde i kako da se nabave stativi)
unique93 Posted July 19, 2011 Report Posted July 19, 2011 mrzi me da otvaram novu temu...sta je bolje....stariji polovan stativ marke velbon ili novi hama stativ? :D
panemoj Posted July 19, 2011 Report Posted July 19, 2011 tebe, izgleda, mrzi i da se edukujes o osnovnim stvarima.... ako imas aparat ( dslr ) sa iole tezim objektivom, bolji je polovan Velbon koji moze da ga izdrzi, nego nova Hama, koja ne moze itd...
unique93 Posted July 20, 2011 Report Posted July 20, 2011 ma edukujem se :D , nego da pitam za svaki slucaj...posto sam uzeo polovan velbon vs-3 za 1000kinti i cini mi se da je kvalitetan, a nikad nisam koristio hama stativ, pa ne znm kakav je...cuo sam da je kinez i da nije nesto, i da je bolje da se skupi jos nekoliko hiljada i da se uzme mafrotto, ili nesto slicno, ali ne znam kakav je u odnosu na dobro ocuvane starije stative :D inace ovaj velbon je kako sam procitao star 20-30 godina, a samo je malo zardjao, ali to moze da se popravi, inace je bas stabilan za te pare, koje sam dao :D
Nikola1993 Posted July 20, 2011 Author Report Posted July 20, 2011 ma meni ce da sluzi za 1000D i 18-55 on je lagan :D samo da mi daju ovu plocicu :!
.:: walkner ::. Posted July 20, 2011 Report Posted July 20, 2011 Tri puta nista je nista, plocice nije ni bilo. Ako trebaju svedoci, evo tu smo :)
influenza Posted July 20, 2011 Report Posted July 20, 2011 Vjeruj mi nece da te sluzi ni sa 1000D i 18-55. Ja sam pokusao sa 450d i 18-55 (to nije puno teze od tvoje kombinacije) i potpuno je neupotrebljiv
Nikola1993 Posted July 20, 2011 Author Report Posted July 20, 2011 Kompletiran je :D Bio sam danas uzeo plocicu. Nije neki kvalitet ali ovo je u principu neko privremeno resenje.
walter1 Posted July 20, 2011 Report Posted July 20, 2011 Vjeruj mi nece da te sluzi ni sa 1000D i 18-55. Ja sam pokusao sa 450d i 18-55 (to nije puno teze od tvoje kombinacije) i potpuno je neupotrebljiv Ne slažem se. Možda ne znaš da ga koristiš? Za početnike i povremene korisnike je potpuno upotrebljiv. Ja sam ga koristio prvo sa kompaktom Canon 720is, pa sa Canon 400d i 18-55, a trenutno ga koristim sa Nikon D90 i 18-105. Posle godinu ipo dana korišćenja što napolju, što unutra, nema na njemu nikakvih oštećenja ili znakova klimavosti (u pitanju je HAMA Star 62). Ovo je slikano sa njega, obrati pažnju na dužinu ekspozicije (15s)! Da ne bude nesporazuma, apsolutno ne tvrdim da ovakvi stativi mogu da se mere sa (polu)profesionalnim, po pitanju izdržljivosti, stabilnosti i konforu korišćenja, ali za početnika koji ulazi u svet fotografije je vrlo upotrebljivo rešenje. Ovo sve, naravno, važi za manja tela i objektive.
Speki Posted July 20, 2011 Report Posted July 20, 2011 Ovo je slikano sa njega, obrati pažnju na dužinu ekspozicije (15s)! Dobar stativ sluzi za ekspozicije npr. oko sezdesetog dela sekunde pa nanize. Ako imas ekspoziciju od petnaest sekundi, aparat mozes i na kamen da stavis, tu stativ nije presudan. Kriticno je samo okidanje/vibracije od ogledala. sve preko dve sekunde (kada se aparat i na losem stativu stabilizuje) ne znaci nista. Imao sam kineza par godina i nije mi sluzio nicemu, a onda kupio Giotto stativ da bih poceo da koristim stativ kako valja. Bitan je tripod ali je jos bitnija glava bez luftova koja cvrsto drzi aparat na tripodu.
efabrik Posted July 20, 2011 Report Posted July 20, 2011 Ниџо не желим да ти кварим радост, али та Хама није ни за ***** конкретно постави камеру вертикално и после једно 10 затезања све се расклима, тј. не дирај ништа после 2-3 минута држач плочице склизне за неколико милиметара на доле, а и по ветру боље сликај из руке да не испадне после статив скупљи од фото апарата.
Zlatko_KG Posted July 20, 2011 Report Posted July 20, 2011 Ma ne sekiraj se, sigurno ga nisi mnogo platio, a stativ nije nikad višak, ako ne drži aparat držaće blic ;)
Recommended Posts