Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kupio sam HAMA stativ dosao kuci raspakovao i prilicno se iznenadio. Na mestu gde se kaci aparat nema navoja, isti taj navoj je na kutiji nacrtan. tako da ja sada nemam gde da okacim aparat. Sta da radim da li sutra da idem u tehnomarket da reklamiram robu ? Okacio sam 2 slike 1 je slika stativa a 2. slika kutije

img2721wg.jpg

img2724x.jpg

Posted

Ocigledno je da ti nisu isporucili plocicu (quick release) koja se lepo vidi na drugoj slici. Bez te plocice stativ je neupotrebljiv!

Pravac Tehnomarket!

PS Jesi li izvadio sve iz kutije?! :blink:

Pretece me mefisto :)

Posted

sve je moguce u to necu da ulazim ili da mi daju upotrebljivu robu ili da vrate novac 3. nema.

Ja nisam ni gledao da li je kompletan zato sto sam obisao grad po vrucini u novim japankama koje su me uz put nazuljale i pre nego sto sam usao u tehnomarket bio sam jako razocaran cinjenicom da sam obisao ceo grad i da nigde nema da se kupi stativ. Ugledam svetlecu rklamu udjm i vidim stativ nisam imao izbora morao sam da kupim ali toliko sam bio umoran i besan sto zivim u najgorem gradu u Srbiji da sam zgrabio kutiju dao novac seo u taxi i vratio se kuci gde me je sacekalo iznenadjenje.

i to nije 1. put da sam obisao grad tragajuci za proizvodom koji ne bi trebalo da nema u gradu sa 250k stanovnika. Kao veliki zaljubljenik u audio tehniku jako mi je zao sto nigde u gradu nemam da kupim elektronske komponente. Grad sam obisao i u potrazi za aparatom i na kraju narucio iz BG a

Posted

Pošto na mestu gde dođe pločica ima prašine, stativ je bio verovatno izložen. Ili su sklonili pločicu da je neko ne ukrade (logično bi bilo da je u kutiji) ili je neko neiskusan ostavio na stativu gde se nije dugo zadržala. :)

Posted

a fotoopremu da pogledaš u fotoradnjama? To nije logično?

(ono, neću da reklamiram nikoga, a i za te sitne pare bi verovatno isto i prošao, ali u srbiji ima gde i kako da se nabave stativi)

Posted

tebe, izgleda, mrzi i da se edukujes o osnovnim stvarima....

ako imas aparat ( dslr ) sa iole tezim objektivom, bolji je polovan Velbon koji moze da ga izdrzi, nego nova Hama, koja ne moze itd...

Posted

ma edukujem se :D , nego da pitam za svaki slucaj...posto sam uzeo polovan velbon vs-3 za 1000kinti i cini mi se da je kvalitetan, a nikad nisam koristio hama stativ, pa ne znm kakav je...cuo sam da je kinez i da nije nesto, i da je bolje da se skupi jos nekoliko hiljada i da se uzme mafrotto, ili nesto slicno, ali ne znam kakav je u odnosu na dobro ocuvane starije stative :D

inace ovaj velbon je kako sam procitao star 20-30 godina, a samo je malo zardjao, ali to moze da se popravi, inace je bas stabilan za te pare, koje sam dao :D

Posted
Vjeruj mi nece da te sluzi ni sa 1000D i 18-55.

Ja sam pokusao sa 450d i 18-55 (to nije puno teze od tvoje kombinacije) i potpuno je neupotrebljiv

Ne slažem se. Možda ne znaš da ga koristiš?

Za početnike i povremene korisnike je potpuno upotrebljiv. Ja sam ga koristio prvo sa kompaktom Canon 720is, pa sa Canon 400d i 18-55, a trenutno ga koristim sa Nikon D90 i 18-105. Posle godinu ipo dana korišćenja što napolju, što unutra, nema na njemu nikakvih oštećenja ili znakova klimavosti (u pitanju je HAMA Star 62).

Ovo je slikano sa njega, obrati pažnju na dužinu ekspozicije (15s)!

img2470resize.jpg

Da ne bude nesporazuma, apsolutno ne tvrdim da ovakvi stativi mogu da se mere sa (polu)profesionalnim, po pitanju izdržljivosti, stabilnosti i konforu korišćenja, ali za početnika koji ulazi u svet fotografije je vrlo upotrebljivo rešenje.

Ovo sve, naravno, važi za manja tela i objektive.

Posted
Ovo je slikano sa njega, obrati pažnju na dužinu ekspozicije (15s)!

Dobar stativ sluzi za ekspozicije npr. oko sezdesetog dela sekunde pa nanize. Ako imas ekspoziciju od petnaest sekundi, aparat mozes i na kamen da stavis, tu stativ nije presudan.

Kriticno je samo okidanje/vibracije od ogledala. sve preko dve sekunde (kada se aparat i na losem stativu stabilizuje) ne znaci nista. Imao sam kineza par godina i nije mi sluzio nicemu, a onda kupio Giotto stativ da bih poceo da koristim stativ kako valja.

Bitan je tripod ali je jos bitnija glava bez luftova koja cvrsto drzi aparat na tripodu.

Posted

Ниџо не желим да ти кварим радост, али та Хама није ни за ***** конкретно постави камеру вертикално и после једно 10 затезања све се расклима, тј. не дирај ништа после 2-3 минута држач плочице склизне за неколико милиметара на доле, а и по ветру боље сликај из руке да не испадне после статив скупљи од фото апарата.