Jump to content

Recommended Posts

Posted

Imam problem sa jednim tiff fajlom... To je katastarski plan grada i skeniran je u rezoluciji 180713 x 92130 pix, za moje potrebe treba mi samo jedan deo tog plana, ali prilikom otvaranja u photoshopu [da bi odradio crop] dolazi do deformacije i dobijam plan koji je iskosen [verovatno zbog ogranicenja neke maximalne rezolucije po jednoj strani] i plan onda bude kvadratnog umesto pravougaonog oblika...

Photoshop je CS3 Extended, i u vrhu prozora pise Bitmap, 1% zoom i Scaled... Da li postoji neka opcija koji bi resila ovaj problem ili neki drugi software koji bi to odradio bez deformacije i bez skaliranja?

Screenshot:

005yeq.th.jpg

Posted

Preveliki fajl onda... Ne znam drugacije, pokusah da pomognem... Meni je kocio i sa 40000px po duzoj strani, mogu da zamislim kako bi se ponasao sa tom tvojom rezolucijom.

Malo mi nenormalno i to da stave ceo grad kao jedan tiff, logicnije je da naprave iz vise delova, pa ako ti treba da spajash...

Tako je u vecini direkcija!

Pozdrav!

edit. mozda da napravis proporciju ,izracunas za koliko ga % je skratilo, pa da za toliko % scaliras duzu stranu... Mislim jes to primitivno, ali moze da pomogne!

Posted

I7 950@3.8Ghz

12Gb DDR3@1600

SSD 60Gb

:)

Potraje nekih 10s dok ga otvori, ali ide glatko... Corelu je trebalo malo vise, ali izbaci error pre nego sto prikaze sliku...

Posted

Pa jeste, tj trebao je da bude :) Ali na slici gore vidis da je kvadrat... Odnos stanica pixela nije bio dobar, stavio square i onda je sve bilo ok...