:HGT: Posted June 12, 2011 Report Posted June 12, 2011 Imam problem sa jednim tiff fajlom... To je katastarski plan grada i skeniran je u rezoluciji 180713 x 92130 pix, za moje potrebe treba mi samo jedan deo tog plana, ali prilikom otvaranja u photoshopu [da bi odradio crop] dolazi do deformacije i dobijam plan koji je iskosen [verovatno zbog ogranicenja neke maximalne rezolucije po jednoj strani] i plan onda bude kvadratnog umesto pravougaonog oblika... Photoshop je CS3 Extended, i u vrhu prozora pise Bitmap, 1% zoom i Scaled... Da li postoji neka opcija koji bi resila ovaj problem ili neki drugi software koji bi to odradio bez deformacije i bez skaliranja? Screenshot:
t@urus Posted June 12, 2011 Report Posted June 12, 2011 Radio sam sa velikim tiff-ovima u Corel Draw x4 i x5, nije mi pravio probleme, ali rezolucija nije bila ovoliko velika kao tvoja... Probaj tamo...
:HGT: Posted June 12, 2011 Author Report Posted June 12, 2011 x3 i x4 ne rade... Error na kraju importa tiff-a...
t@urus Posted June 12, 2011 Report Posted June 12, 2011 Preveliki fajl onda... Ne znam drugacije, pokusah da pomognem... Meni je kocio i sa 40000px po duzoj strani, mogu da zamislim kako bi se ponasao sa tom tvojom rezolucijom. Malo mi nenormalno i to da stave ceo grad kao jedan tiff, logicnije je da naprave iz vise delova, pa ako ti treba da spajash... Tako je u vecini direkcija! Pozdrav! edit. mozda da napravis proporciju ,izracunas za koliko ga % je skratilo, pa da za toliko % scaliras duzu stranu... Mislim jes to primitivno, ali moze da pomogne!
:HGT: Posted June 12, 2011 Author Report Posted June 12, 2011 Sredio... :) Image>Pixel Aspect Ratio>Square bilo na custom... :)
Buster_Merryfield Posted June 13, 2011 Report Posted June 13, 2011 A ako smem da pitam, koji ti komp imash da ti gura nekompresovani tiff te rezolucije? :)
:HGT: Posted June 13, 2011 Author Report Posted June 13, 2011 I7 950@3.8Ghz 12Gb DDR3@1600 SSD 60Gb :) Potraje nekih 10s dok ga otvori, ali ide glatko... Corelu je trebalo malo vise, ali izbaci error pre nego sto prikaze sliku...
Tpojka Posted June 15, 2011 Report Posted June 15, 2011 Zar 180713 x 92130 pix nije pravougaonik već samo po sebi?
:HGT: Posted June 16, 2011 Author Report Posted June 16, 2011 Pa jeste, tj trebao je da bude :) Ali na slici gore vidis da je kvadrat... Odnos stanica pixela nije bio dobar, stavio square i onda je sve bilo ok...
Recommended Posts