Jump to content

Recommended Posts

Posted

Caos kolege,

radim diplomski pa ispitujem varijante za fasadu,

pa mi je na pamet pala konstrukcija strukturalne fasade od stakla.

Vidjao sam ovo uzivo, ali nisam gledao u detalju, pa nisam siguran koje su mogucnosti ovog sistema, koje visine moze da se resavaju njime i sl.

evo primera

unled1vk.jpg

ako ko ima predlog, savet, bio bih jako zahvalan :)

Posted

Ma mozes koju hoces visinu da pokrijes.Ili si mislio na rester odnosno kolika je maximalna povrsina stakla od nosaca do nosaca?Imas mnogo vrsta nosaca i sistema za povezivanje

Evo nesto

http://www.anzor.co.nz/?T=166

http://arch.usc.edu/content/pages/cm/uploa...42159283229.pdf

Trebalo bi da ste ucili struktualnu i polustrukturalnu fasadu iz nekog predmeta.Mi smo imali arhitektonske konstrukcije III gde se uci razlika i nacin povezivanja,mada sada se koriste sasvim druge metode.Ovaj pdf mi se cini jako zanimljivim,pogledaj ga mislim da imas bas sve o ovim fasadama.

Posted

Marija nacrtao sam se ja strukturalnih fasada na projektima do sada, i naravno da sam ucio na fakultetu,

ali me je zanimao konkretan detalj uradjen kompletno od stakla.

@lisa

tnx,

mada me je vise zanimao detalj, opet,

jer video sam sve ja da to "moze"...

Posted

buuuu koliko pedalaaa si sakupio :D

Teoretski mozes koliko hoces visine, samo sto ce ti rastom visine rasti i duzina ovih staklenih ukrucivaca.

Ne znam koliko se isplati za ceo objekat, ovo u principu najsvrsishodnije radi za izloge, holove - dakle prizemlja...

Pogledaj ako nisi po aerodromima. Cini mi se da su na njima staklene fasade najnaprednije. Gledao sam na diskaveriju na nekom primeru kako staklena fasada reaguje na bombu - primi udar tako sto ulegne unutra i time izbegne pucanje, i samo se izvije nazad i kao da nista nije bilo. Mnogo kul :)

Posted

kakve bre pedaleee bagrooo :D

Ma macujem se sa projektom ovde, sve radim u isto vreme, pa gledam da "na vreme" vidim sve sto hocu da apliciram, da ne bude u zadnji cas da kopam nesto. xD

@Renovatio

da bih sam nacrtao detalj, moram lepo da proucim osobenosti sistema, najlakse je "lupiti" nesto, hocu prvo da se uhvatim za neku referencu ;)