Jump to content
Sign in to follow this  
rella111

Mudbox karakter

Recommended Posts

Pozdrav svima!

 

Evo hteo bih da pokazem jedan svoj sculping model... koji je na zalost u razradi i bice do daljnjeg s obzirom na moje slobodno vreme. Radjen je u mudboxu od osnovnog 'human body' modela.

 

Voleo bih da cujem savete vezane za taj tip modelovanja, ako neko uoci pojedine stvari koje skripe, neka se ne stidi da laje!

 

 

http://imageshack.us/f/16/muskotelo01.jpg/

 

http://imageshack.us/f/64/muskotelo02.jpg/

 

Takodje, dobro bi mi doslo ako neko ima neki savet za rigovanje hi poly modela u maxu. Ja sam planirao da odradim ceo rig na low poly modelu od kojeg potice moj model i da posle uz skin wrap nakacim hi poly mesh na rig. hoce, radi, ali strasno opterecuje max, iako obrisem originalni mesh i konvertujem skin wrap u skin, i sam hi poly model ima oko 100 000 poligona.

 

Hvala na savetima i komentarima unapred!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fino.....ali jos tu treba da se radi. Anatomija ti generalno skripi. Biceps ti je skroz dislociran, imas probl sa grudima.. Da ne davim pogledaj ovaj tut http://eat3d.com/classical_sculpting

 

Sto se riginga tice, uradi retopologiju i postedi sebe muka. Detalje izvuci displacement/normal mapama. CAT u maxu ce ti dati najbrze prihvatljive rezultate, ali cesto crashuje i bagovit je kada se zadje malo dublje.

Riging je posebna prica, ako zelis da ga zaista naucis kreni od obicnih max kostiju..CAT i sl. ce ti kasnije samo olaksati stvari.

Poz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...