Jump to content

Blok 39 - Katalog svih konkursnih radova


Ether7

Recommended Posts

Pa u odnosu na pobednicki rad. A pobednicki rad je cudo iz prvog posta. ;)

 

:facepalm:

 

Ji ti je vec pokazao koji je pobednicki rad. Samo da dodam, da se na linku iz prvog posta, taj rad nalazi na stranama 12-24.

Ether7 je samo okacio konkursni rad bivseg gradskog arhitekte Djordja Bobica.

Link to comment
Share on other sites

Pa u odnosu na pobednicki rad. A pobednicki rad je cudo iz prvog posta. ;)

 

Pobednicki rad ni meni nije nesto narocit, ali je galaksijama bolji od bilo kog drugoga od ponudjenih predloga, a da ne pominjem onaj stakleni produzeni kvadar od ARCVS, da je normalna zemlja covek ni bi bio ni 3 od nazad, a ne 3 mesto.

 

Drugo, vidim da dosta sebi dajes za pravo da prosipas neka ekspertska misljenja, a totalni si laik, tako da malo budi skromniji pri post-ovanju svog misljenja ako vec po struci nisi arhitekta. Resenje Chappelera nije "neko cudo", vec predstavlja moderan objekat u duhu coop Himmelblau-a, Morphosis-a, Arhigram-a, ali, ti ocito ne znas nista o tome, i vidim divis se nekoj neo-klasicnim glupostima u proslom thread-u. Rad Bobica je kao iz neke Twillight zone-bizzaro galaksije, covek ocito nema osecaj stramote da uiopste posalje ovako nesto, a sedi u fotelji gradskog arhitekte. Tragedija.

 

Link to comment
Share on other sites

Bobicev rad je nevidjeni tresh. Kao da je iz 93-ce godine. Podseca me na neki trzni centar (oni od pre 20ak godina).

 

Gradski arhitetka (nebitno sto je bivsi) :facepalmindeed:

 

Da ali takav lik ce i dalje biti, kao i onaj Jovan Mitrovic, u ziriju i raznim komisijama kada se odlucuje o izboru konkursnih radova, arbitrirace sta ce se graditi li ne, prema svojoj strucnosti i tokovima modernih tehnologija koje poznaje.

Link to comment
Share on other sites

@Ether7

 

Nista ja ne prosipam. Iznosim svoje misljenje na osnovu vidjenih stvari u svetu koji sam dosta proputovao da mogu da izgradim neki stav o funkcionalosti i izgledu takvih objekata.

 

Nema sta ti da mi govoris kako da pisem svoje postove, tako da ako ti se ne svidjaju preskoci i uzivaj.

 

To sta ja znam i koliko ti ne mozes znati prema postu koji veza sa tim sto si napisao nema. Nigde ja nisam rekao da je rad Chappelera nesto specijalno tako da imas logicku gresku (verujem nenamernu) u razmisljanju. Receno je samo da je taj rad primer kako bi trebao izgledati jedan takav centar a da bude funkcionalan i jednostavan i to je napisano u poredjenju sa Bobicevim resenjem. Da si bio u tom objektu (Rolex) znao bi o cemu pricam.

 

A to spominjanje imena arhitekata i nazivanje neo-klacizma gluposcu samo govori o tebi. :-) Spusti se na zemlju. ;-)

Link to comment
Share on other sites

@Ether7

 

 

Da si bio u tom objektu (Rolex) znao bi o cemu pricam.

 

A to spominjanje imena arhitekata i nazivanje neo-klacizma gluposcu samo govori o tebi. :-) Spusti se na zemlju. ;-)

 

Vidim da ni ne znas da je SANAA koji su skoro dobili Pritzkier-a radili rolex centar, tako da si laik. U proslom postu si nesto kritikovao staklane fasade i savrmenu arhitekturu i dao neki link za neo-klasicizam sto predstavlja idiotluk na kvadrat. Da li se ti danas oblacis i dalje kao da si u 15. veku, da li se vozis u kocijama ili pokreces automobil na kurblu, dali pijavicama lecis nepetost,palis vatru kremenom i kamenom ili peres odecu na kamenu u reci? Ili vise volis da letis modernim masinama kao avionom, vozis se u BMW-u i koristis mobilni telefon?

Ista je i analogija sa arhitekturom. Digitalna fabrikacija, LEED, systainability, moderni materijali, a ne stilova, mermerni lavici, badze i venci.

Zato si i nazvao pobednicki rad blok-a 39 "onim cudom", da barem malo poznajes struku ne bi lupao gluposti da coveka zaboli glava.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...