ilijadesign Posted May 2, 2011 Report Posted May 2, 2011 sta mislite o ovom programu???? www.blender.org da li je dovoljno profesionalan i kompatibilan sa maxom i mayom? da li je dobar za modelovanje automobila?
velox Posted May 2, 2011 Report Posted May 2, 2011 htedoh da ti napisem i pre neki dan....nemoj da se plasis maye i maxa!!!! Blender ti je isto toliko dobro resenje. Ja sam max user, mada u ovom trenutku izabrao bih mayu. Za modelovanje automobila treba ti par alata i to je sve!!! Naucis ih za 1 popodne. Poenta vezbe je pristupanje svakom modelu i problemu na pravi nacin....to je ono sto se uci i vremenom stice! Nijedan od programa koje si naveo nije nikakav bauk bar sto se modelovanja tice. Kada naucis u jednom modelovaces u svakom drugom bez vecih problema. Znaci moj savet ti je...izaberi slobodno Max/Maya/blender.., prostudiraj UI i navigaciju.....i kreni sa nekim prostim modelima. Samo strpljivo!!! zzz
devick SD3d Posted May 2, 2011 Report Posted May 2, 2011 UF,jas sam znaci imao srecu sto sam u pocetku znao samo za 3ds max :) Krenes polako bilo koji program,i strpis se malo pocnes da ucis pocetne stvari guglas malo trazis tutoriale i bice ti zanimljivo povuci ce te da brzo ucis i onda taj pocetnicki deo prodje ocasposla ali kasnije tehnika i osecaj za prostor i modelovanje u programu se sticu iskustvom i radom.Nemoj da ti cilj bude modelovanje automobila,ne valja da pucas na visoko ;)
ilijadesign Posted May 3, 2011 Author Report Posted May 3, 2011 momci hvala puno na iskrenim odgovorima. Nadam se da cu brzo uci u foru samog modelovanja, ja volim i 3d animaciju ali to mi se vec cini pretesko. Za pocetak cu da ucim modelovanje, pa cemo za ostalo da vidimo. A ovo za kola se malo salim, ali kasnije se nikad ne zna:) mada sam zavrsio likovnu akademiju tako da imam dobru likovnost Xvala na jos jednom na odgovorima, i nadam se da cete mi kako budem napredovao opet malo pomoci
Recommended Posts