Jump to content

Recommended Posts

Posted

prethodnik u pravu ali svi pitaju zato sto nisu naucili

ko ce jos da uci i cita knjige

ajde probaj ovako selektuj figure na fotki pa na pozadinu primeni gausian ili neki drugi blur pa onda moze: nik software-Color efex pro 3 je kolekcija stvarnih foto filtera (koji su digitalno emulirani)moze da se primeni na celu sliku, ili samo na deo sa njegovom specificnom selekcijom koje se zove Cintrol points ili da izaberes bras opciju pa da saras u PS do mile volje

PS http://www.mikroknjiga.rs/store/find.php?I...FindEnter=Enter

investiras desetak evrova u neku od biblija o ps-u ispalti se

Posted
prethodnik u pravu ali svi pitaju zato sto nisu naucili

ko ce jos da uci i cita knjige

ajde probaj ovako selektuj figure na fotki pa na pozadinu primeni gausian ili neki drugi blur pa onda moze: nik software-Color efex pro 3 je kolekcija stvarnih foto filtera (koji su digitalno emulirani)moze da se primeni na celu sliku, ili samo na deo sa njegovom specificnom selekcijom koje se zove Cintrol points ili da izaberes bras opciju pa da saras u PS do mile volje

PS http://www.mikroknjiga.rs/store/find.php?I...FindEnter=Enter

investiras desetak evrova u neku od biblija o ps-u ispalti se

Hvala, pokusacu da se snadjem... :) A sto se tice knjiga, vrlo ih rado citam i ucim, videcu da uzmem neku od ovah! ;)

• 4 weeks later...
Posted

Niko od gfx dizajnera nije poceo sa knjigama, imas milion tutorijala po netu....za prvu....owo je uradjeno iz dve slike....1 je sa decurlijom druga je pozadina...pozadina je blurovana i warpovana....a druga....devojka je selktovana i cutovana...a pozadinu je samo blurovana....mozes da uradis sa large soft brush...razlicite boje...pa stavi gaussian blur 40 ili vise...;)mogu da ti uradim samo posalji slike

Posted

Potraži na netu tutorijale za dreamy i vintage efekte i kako da primijeniš blur na pozadinu. Možda je najbolje da tražiš na YouTube. Video tutorijali ti jasnije prikažu šta treba da radiš. Srećno sa učenjem! ;)

Posted

jasno se vidi motion, a potom nabudzeni gausian blur... ne kazem da ovo ne moze bez PS-a da se uradi, ali moze i u PS-u i to bas kao sto sam objasnio...ok, mozda i malo nosie/grain budzenja ima :)

Posted

Naravno, slazem se da se ovo moze aparatom odraditi, ali sam samo napomenuo da se moze i u PS-u, ako vec neko nema ovu zver od aparata :) Realno, mislim da je vecini odavde akcijanje po PS-u po mnogo cemu prihvatljivije nego kupovina aparata, pa sam zato i rekao to sto sam rekao... a i sada ispada da se to ne moze u PS-u :D