Jump to content

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
kao prvo ako kupis templete, dobijas ga zapersonalnu namenu, a ne da zaradjujes na njoj! Ako vec zelis zaradjujes temlete takve vrste neces naci ispod 1000-2000$ a takve sigurno nisi kupio, tj takvu licencu da ti zadrzis pravo na dalje koriscenje, izmenu kao da ih koristis u komercijalnom radu.

Tako da je ovo normalna zemlja likovi koji su autori tih templeta, bi lepo mogli da tebe tuze, mozda i sadasnje korisnike na cijem su sajtu iskoriscenje zbog preprodaje i ostalih sranja... Zato pokrij se usima i cuti.

Malo si ti to sve pobrkao. Predlazem da procitas FAQ o upotrebi templejtova.

A sto se tice mobilfesta, ni ja ne kontam sta je tacno ukradeno, ona traka u gornjem desnom uglu?

I svo ovo upiranje prstom i prozivka mi nije jasno. Il si tezgaros ili umetnik. Ako vec neko ne izigrava umetnika, zasto ga maltretirati, pustite coveka nek radi. :)

Posted

Ma sve ja razumem, i uvek sam se trudio da smislim neshto svoje, pa kako bilo da bude. A onda je krenulo kopiranje mog rada, i niko nishta. Pa su se onda okrenuli slikama. To ne da se krade nego ljudi "pasu". I niko nishta. I onda ja treba da izigravam nekog dugokosog umetnika? Prvo, celav sam. Ne zbog Zemunitisa nego zbog laganog gubitka kose od strane majke prirode :)

Drugo, klijenti sa kojima radim su generalno ljudi koji se slabo razumeju "u ceo taj internet" a poneki ni 8 razreda shkole nemaju ali sada imaju "jake virme" pa mogu da plate 300njak evra za "taj neki sajt kako li se vec zove" i da se chude "kako ja to trazim 50e za slikanje kad je to moje shto si slikao?"

I shta sad, tom i takvom choveku da objasnim da je custom website recimo 500e, da je logo josh 100-200e na to, da je coding svih tih elemenata u website josh 300. E bre, on za 1000e ima 10 robova mesechno, oni mu naprave neshto opipljivo. On website ne vidi, ne razume, ne interesuje ga, ali su mu rekli da mu to treba. Ova zadnja rechenica je suma sumarum Srbije u vecem broju sluchajeva.

Ne podrzavam prosti copy/paste, izmenite neshto, kupite template (nisu skupi, 20ak 30ak dolara), promenite neke stvari, dodajte svoje i tako radite. A ako nadjete nekoga ko razume ceo nash posao, koji razume shta mu to donosi, e onda se zbog takbog mozda i vredi pomuchiti.

Prichao bih ja ovde josh ali eto upravo radim jedan rip-off + dodavanje drugachijeg layout-a. Pa pljujte me, ali za 300e je mogu da mu kupim samo jedan solidan logo i pola website-a :D

Posted

Ja licno mislim da svi klijenti koji su teski na novcaniku zasluzuju da im se preradi templejt.

Situacija A

1. Nemate dosta novaca za sajt? Izvolte odaberite jedan sablonski odavde.

2. Naplatis uslugu prepravke

3. KRAJ

Situacija B

1. Nemate dosta novaca za sajt? Izvolte odaberite jedan sablonski odavde.

2. Mi bi hteli nesto originalno

3. KRAJ

Posted

Nije ni cudo sto je Srbija u ovakvom stanju u kakvom je, cak ni "dizajneri" vise nemaju "obrza".

Toliko od mene za kraj

i da jos. @bolest

linkove sam poslao kao primer, i eto vidis cak i ako platis liku koji je radio 3000$ nemas dozovlu da ni za tolikiu novac zaradjujes na njegovom radu.

Ja sam samo napadao lika zasto potpisuje kad nije njegovo, nisam mu rekao da crkne od gladi... ili sta vec. A i svi vi koji ga branite, kad budete uradili templete, tj stavili na prodaju i prodate ga 5x, a posle vidite da neki drugi "dizajner" je na tom vasem radu zaradio 20x vise love, e onda cu vas vidim....

Pozdrav i srecno u radu, sto god vam to predstavljalo.

Posted

Ti izgleda nisi procitao link sto sam ti ostavio. I izgleda ti cela prica oko licenciranja i prodavanja licenci nije jasna.

Mozda bih se trudio da ti pojasnim, al posto je tebe mrzelo da procitas FAQ, ocito te ne interesuje :)

Posted
Ti izgleda nisi procitao link sto sam ti ostavio. I izgleda ti cela prica oko licenciranja i prodavanja licenci nije jasna.

Mozda bih se trudio da ti pojasnim, al posto je tebe mrzelo da procitas FAQ, ocito te ne interesuje :)

Zapravo procitao sam i o ovome ti pricam:

6. What am I allowed and not allowed to do with the templates?

You may:

Build a website using the template in any way you like.

You may not:

Resell or redistribute templates (like we do).

Claim intellectual or exclusive ownership to any of our products, modified or unmodified. All products are property of content providing companies and individuals.

Make more than one project using the same template (you have to purchase the same template once more in order to make another project with the same design)

If I buy a template at the exclusive price does this allow me to resell that template unlimited times?

No. Please see our Terms and Conditions to find out more about usage rights.

Posted

Mant3ra druze, ti si taj temlpejt prodao, dobio si kintu za koju si pristao da ga prodajes i tu se svaka prica zavrsava. Mozda je surovo, ali niko te nije terao da prodajes templejt za 20$. Jednostavno je, malo se vise sada posveti marketingu, nadji klijente kojima ces naplatiti onoliko koliko mislis da zaista zasluzujes da dobijes za jedan sajt i cao. To sa cimanjem oko reklamiranja sopstvenog rada sam prosao i govorim ti iz licnog iskustva, te mi veruj da je mnogo zahvalnije sljakati na taj nacin, nego raditi i prodavati proizvod za smesnu kintu. Eto, to je to...

Posted

To sto si sad rekao isto kao da neki muzicak proda jedan mp3 i posle niko ne kupi istu pesmu, a jos gore, neko napravi kompilaciju njegovih pesama i proda i zaradjuje vise nego sam izvodjac...

Nego, ja nikad nisam niti cu prodavati templete, jer pored danasnje piraterije ne vredi raditi iste takve stvari... i da pojasnim moja frka je oko potpisivanja na templetu, tj. stavljanja svojeg potpisa kao autora websajta.

Nadam se da si me bolje razumeo.

Posted
29. Is it possible to use your templates to develop websites for my customers?

Yes. It is perfect for designers who want to offer their customers a high-quality design and also save time and money. Mind that when you purchase the template with oridnary or exclusive licence you're entitled to create only one project (one domain name).

Ono sto ne sme je da postavi originalnu/izmenjenu temu na svoj/tudji sajt, i da je prodaje pod svojim imenom i da je svojata kao svoje autorsko delo. Ja ne vidim gde je napisao da autorska prava na njemu

Posted

Nisam siguran so se tice konkretno ovog sajta sa kog su kupljeni templejti ali 100% sam siguran da ako kupis templejt sa rockettheme-a, mozes da napises dole "designed by "me" ", ali kontam da je i kod ovog sajta isto tako. Sto se tice same prodaje templejta, mant3ra, moras da shvatis, da covek ne prodaje templejt kao takav, on naplacuje samo vrednost templejta( lupam 30 dolara), jer ga on kupuje umesto klijenta, a ostatak novca je sama usluga, prerade tempeljta, sto znaci da covek ne krsi niti jedno jedino pravilo. ( ja sam ovo ovako razumeo iz njegove price)

Posted

Ok, nemam ja nista protiv toga, da kupi umesto mustrije dizajn, i uradi uzme pare.

Zapravo ja sam imao par poslova gde sam uradio dizajn, a lik kodirao i prodao musteriji, i uz moje odobrenje je lepo stavio designed by i koristio svoje ime... tj ime "firme"

A ja sam ovde govorio o sledecem fenomenu, da mi ili oni koji zele rade sami, tj da dizajniraju po potrebi klijenta, pa da to iskodiraju, pa eventualno da integrisu u wordpress, joomlu ili slicno dolaze do sledeceg problema. Meni je na primer svaki drugi klijent sa nasih prostora kad bi ponudio cenu, vremenski rok itd. odmah bi mi kazao sledece, ovaj je mojem drugaru uradio za 100e i to za 2dana, sta to tebi treba 15dana i sta 500eura ajd pali.

Ajd da se ovo radi likovima koji drze maltene trafike, ali ovde je slucaj o sajtovima u Srbiji "poznatih" ljudi, firmi itd. Tako da je sam dizajner trebao iskoristi sansu da svecki naplati, da moze kupi sto vise hleba xD za isti, i da promovise sebe, i da sutra moze sa slobodom kaze ja sam autor ovog i ovog, ali u ovom slucaju ne moze, i ako to radi, jer mozete pogledate na svakom sajtu pise Designed by IT Program ili sajtic, e to mene jedno nervira, kad neko nema ni 5% zasluge u celokupnom izgledu sajta i napise Designed. I vise necu se prepirem, nemam nista protiv njega, ali sam popizdeo od takvih profesionalaca i u gradu u kojem zivim koji mi ukradu maltene 4 od 5 poslova. :@

Posted

Ja mislim da si ti samo besan sto ti nisi uspeo tako nesto da uradis - malo rada - puno para -, tj. sto je covek koji je ulozio minimalno vremena zaradio vise nego ti koji mozda svoje sajtove pravis i po 15-ak dana.

Posted

I sasvim je normalno da bude besan zbog toga. Svako ko posteno radi i zaradjuje, pobesni kada vidi da neko "na mufte" uzme pare. To nije snalazljivost, vec obmanjivanje, varanje i slicno, a bes ostalih je razumljiva i ocekivana reakcija.

Moje misljenje se najvise poklapa sa pirossijevim:

meni više smeta to što je agresivan nego to što krade.

PS - da me neko pogresno ne razume - ne mislim da je koristenje template-a varanje i obmanjivanje, vec predstavljanje istog kao svoj dizajn.

Posted

ima istine i u tome...naravno da je los trip predstaviti kupljen templejt kao svojih ruku delo, ali isto tako pravila ne predvidjaju zabranu potpisivanja templejta...jaaaaaaaaakooooooo diskutabilna tema :)

Posted
I sasvim je normalno da bude besan zbog toga. Svako ko posteno radi i zaradjuje, pobesni kada vidi da neko "na mufte" uzme pare. To nije snalazljivost, vec obmanjivanje, varanje i slicno, a bes ostalih je razumljiva i ocekivana reakcija.

Koga? Molio bih te da ovo vise obrazlozis, jer mislim da u ovom podebljanom debelo nisi u pravu :) ( mozda i ja gresim, ako mi objasnis mozda i promenim svoje dosadasnje misljenje)

Posted

eeeekstra, pa ja se ovog nisam setio, a mogao sam lepo da preskocim deo o tipografiji, bojama, layoutu , kodiranju, implementaciji, wordpress integraciji, standardima, kompatabilnosti i lepo kupim , prodam template i zaradim.

Posted
Koga? Molio bih te da ovo vise obrazlozis, jer mislim da u ovom podebljanom debelo nisi u pravu :) ( mozda i ja gresim, ako mi objasnis mozda i promenim svoje dosadasnje misljenje)

Mislim da sam u nastavku svog posta (pod PS) bio dovoljno jasan na sta mislim.

Odavno sam primetio tendenciju clanova svih redom foruma da ne procitaju ceo post, vec samo deo i odma skacu da daju repliku.

Posted
Ja mislim da si ti samo besan sto ti nisi uspeo tako nesto da uradis - malo rada - puno para -, tj. sto je covek koji je ulozio minimalno vremena zaradio vise nego ti koji mozda svoje sajtove pravis i po 15-ak dana.

Pazi, dok sam bio klinac imao sam sopstveni warez forum za oko 30k korisnika od tih 2k su bili stalno aktivni, tako da znam gde mozes praktivno "boga" skines, nadjes, iskoristis na netu..

Ali mi prosto obraz ili sto god je, ne daju da koristim tudj rad, jer bi se ubio da mi sutra ti na primer dodjes i kazes sto si potpisao moj rad...

Nego ne znam cime se ti bavis, tj. sto radis za zivot ako uopste radis nesto slicno, jer ovde je samo pitanja mentaliteta, isto kao sto se Grandovci (danasnja elita u srbiji kuku majko! ) ufuraju da su zvezde, pevaci, umetnici, a dok na primer neki rock bend, koji pise svoju muziku, text i sve to sam svira u srbiji moze da se jbe! dok ti drugi sarlatani su THE BEST OF BEST.

Zato ces u srbiji od posla od kojeg u svetu mozes kao od sale godisnje zaradjujes barem 30-40k eura, ovde zaradjujes manje nego li prosjak na ulici, i sve zbog toga, jer takvi koji koriste tudje njima se isplati da urade sajt i za 50eura maltene, i tako ce sem sto ukopavaju druge ukopati i sebe... Jer nije fer da neko uci kao sto je pomenuo @syn.

I lepo sad idem da kupujem ukradjene automobile, i nakacim svoj neki znak xD mozda se neko nadje da ne zna sto je mercedes i slicno, i lepo zaradjujem xD kraljevski posao. ;)

eeeekstra, pa ja se ovog nisam setio, a mogao sam lepo da preskocim deo o tipografiji, bojama, layoutu , kodiranju, implementaciji, wordpress integraciji, standardima, kompatabilnosti i lepo kupim , prodam template i zaradim.

Potpuno se slazem sa tobom, Srbija + Kradja + Nemati obraz + Bez Casti + Nemati Znanje = NOVAC tj LEP ZIVOT

a to se moze vidi trenutno u svakoj grani zivota, sve je ovde naopako druze moj.

Posted

Ostaje jedna istina, kada budem dobio 1,2,3 hiljade evra za sajt, koliko se plaća van Srbije, to će meni da obezbedi pristojan život mesec dana, tada će moj klijent i dobiti samo svoj "custom" dizajn, jer mi stvarno znanje ne manjka.

Ovako, za cenu od 300, 400, 500+ EUR možete dobiti templejt i da bude srećan što je on super prošao, i ja što sam uspeo i toliko da izvučem od njega.

Takodje, svi oni kukaju, svi se žale kako nemaju posla, kako su bedni, jadni, napaćeni, iako mu je parkiran ispred najnoviji AUDI, auto-servis kod mosta u Bgdu, kožna garnitura, full, koža/klima, naravno da će da kuka kako bi mu ti/ja/web dizajner uzeo što manje para, za nešto što on ne može da opipa.

Tako da, klijenti otvoreno pristaju na templejt, jer oni, nažalost, ne prave razliku između tempa i tvog 30-odnevnog kuckanja i ubijanja od kodiranja. SVIMA NJIMA JE BITNO DA SAMO ŠTO JEFTINIJE PROĐU!

Posted

@vili

to si naknadno dodao ;) (sala)

@mant3ra

Ja jos idem u skolu, a dizajn mi je neka vrsta hobija i nesto sto volim da radim. Ja se ne slazem sa tobom u potpunosti, ali u ovome se slazem:

Ali mi prosto obraz ili sto god je, ne daju da koristim tudj rad

Mislim da bi lunche86 mogao ovo da resi tako sto ce umesto "designed by" staviti " izmenio" ili sta god...

Posted

Kao sto neko rece jako diskutabilna tema. Slazem se da mora da se sljaka zbog leba, ali se takodje slazem da ne bi trebalo da se stavlja designed by. Ako vec hoces da se izreklamiras, ostavi to, pa dodaj edited by ili slicno. Sve zavisi kako gledas na sve to, ja nikada ne bih stavio svoje ime iza tudjeg rada, ne zbog drugih, vec zbog samog sebe, ali to sam ja i ja tako razmisljam, a ima nas raznih.

Posted
Mislim da bi lunche86 mogao ovo da resi tako sto ce umesto "designed by" staviti " izmenio" ili sta god...

Ja sam lanche86, ne lunche86 :)

Stavio sam "Powered by" i mislim da će to da zadovolji ukuse onih koji tome, toliko, pridaju značaj ;)