RocK-KeR Posted April 17, 2011 Report Posted April 17, 2011 Moze li se uraditi "Merge Layers" koji su u GROUP 1 (pass Through) i napravi zaseban Layer na koji mogu da se dalje dodaju efekti ...ALI da se ne izgubi Blending??? Sve sam probao i cim uradim Merge ...to nije to!? ...pogubi se blending!? Uh, nadam se da me razumete, nikako da sklepam pitanje! :) HVALA Vlada
Jee Posted April 17, 2011 Report Posted April 17, 2011 Ukratko ne osim ako ga merdžuješ sa pozadinom odnosno layer-om čija se površina nalazi ispod svih tih layer-a u grupi. Ono što ja radim u tim slučajevima iako nije idealno rešenje je sledeće: - Dupliram folder koji mi treba - Selektujem kopiran folder i uradim merge group (klik na folder pa ctrl+e) - U layers paleti stavim Fill 0% i nastavim da dodajem efekte jer i dalje imam sve konture
RocK-KeR Posted April 18, 2011 Author Report Posted April 18, 2011 Hvala gStyle ali nisam uspeo, ...merge sa pozadinom ne odgovara jer se izgube selekcije a u suprotnom kolori U pitanju je inace primer "Ron Deviny" tutorijal za plamenove (u mom slucaju za neke druge stvari) i sve je OK sem toga sto ne mogu da dobijem jedan lejer identican toj grupi za dalju manipulaciju ...mada mi se sve vise cini da sam pogresio sto sam neke sitnice poceo tim tutorijalom!? ...posto ne moze bas tako kako bih ja hteo. :) Vlada
efabrik Posted April 19, 2011 Report Posted April 19, 2011 Колико сам разумео желиш из више слојева да јединиш све на један, а да остане у у одређеном блендинг моуду???...е то не може...
sinisha Posted April 21, 2011 Report Posted April 21, 2011 Nisam bas siguran da sam razumeo tvoje pitanje, ali ako je ono sta ja mislim onda mozes da privremeno iskljucis sve druge lejere, osim te grupe, selektujes sve i uradis Copy Merged. To posle zalepi kao novi lejer i nastavi. pozdrav
RocK-KeR Posted April 24, 2011 Author Report Posted April 24, 2011 Poslao sam svima na PM ...pojasnjenje pitanja! ...posto je tut ©!!! :) Inace, nasao sam neke druge nacine za ovo....mada mi je ovaj najbolji ali ...ako bas ne moze ...ebg! Pozz Vlada
BT Posted April 24, 2011 Report Posted April 24, 2011 Ja to radim tako što dupliram sliku/fajl, fletenujem (tu onda sve ostaje kako vidiš) i tako fletenovanu sliku, samo prevučem u originalan radni fajl kao poseban layer.
efabrik Posted April 24, 2011 Report Posted April 24, 2011 Стани може и следеће уардиш следеће: поређаш те слојеве што требаш један испод другог, кликнеш на први истовремено притиснеш SHIFT држиш и притиснеш на задњи лејер тако да се сви потамне...затим притиснеш CTRL+G дакле спакујеш их у групу, затим ту групу деактивираш Као следеће кликнеш на горњи лејер и лупиш следечу кобинацију SHIFT+alt+CTRL+E и тако спојиш све видљиве лејере...затим активираш поново групу и гурнеш је изнад горњег лејера Предност код групе је што задршаваш све блендинг модове и можеш је маскирати по жељи, као и остале функије B)
RocK-KeR Posted April 24, 2011 Author Report Posted April 24, 2011 @efabrik ...ne znam sta je "gornji layer" ...posto u Layers paleti imam samo Group 1 i Background, mislis li na "gornji layer" u samoj grupi? ..ali kako ako je deaktivirana? ...nesto mi tu ne stima!? Poslao sam ponovo ali PDF (1MB) na MUp ... posto je PBucket totalno umanjio originalnu sliku i ne vidi se bas nista!
Jee Posted April 24, 2011 Report Posted April 24, 2011 Ako ti ovo moje nije pomoglo preostaje ti samo da se igraš sa alfa kanalima u Channels paleti i da probaš tu da sačuvaš što bolju selekciju.
px325 Posted April 24, 2011 Report Posted April 24, 2011 Nisam siguran sta tacno zelis da uradis. Ako zelis od vise lejera, da napravis jedan, a da svi efekti koje si primenio na lejere ostanu isti, onda lepo oznacis sve lejere koje zelis da spojis ides, desni klik na neki od tih oznanecnih, iz trake izaberes convert to smart object, dobijes 1 lejer, onda desni klik na taj lejer, pa rasterize layer. Ako nisam dobro razumeo, onda nista, nadam se da se niko nece naljutiti.
efabrik Posted April 24, 2011 Report Posted April 24, 2011 Погледао сам онај твој тут...једноставно мерџ урадиш кобинацијом SHIFT+alt+CTRL+E...
RocK-KeR Posted April 25, 2011 Author Report Posted April 25, 2011 @efabrik: To nije to!!! ...Uporedi posle dobijeni rezultat i ono prethodno (pre merge) na backgroundu ... HVALA VAM PUNO SVIMA! :) a ako neko nadje resenje za ovo dobro ce doci!!! :) Vlada P.S. Nasao sam neko resenje tako sto prvo uradim eff tj.warp u startu na prvom layeru a kasnije kopiram taj layer, farbam i dodajem blendinge, pa grupisem (bez merge) ...kao po tutorijalu s tim sto ovaj put imam odradjen efekat odmah u startu ...i dobijem ono sto sam hteo! ...i ide ovo dosta brzo!!! Jest da imam dosta grupa u layer paleti ali ...sve ispada kako treba!!! Naravno, vise bih voleo da radim efekat na "kompletu" nego ovako ...otuda pitanje!
Recommended Posts