nikolans Posted April 12, 2011 Report Posted April 12, 2011 Radim banere (print) za klijenta, poslao sam mu konacne tifove za sve fajlove sem za onaj najveci, koji je 96 x 96 inca. Dizajn je originalno radjen u Ilustratoru ali odatle nema sanse da se direktno prebaci u tiff. Ako bi neko mogao da mi sacuva fajl kao tiff, i to sto pre, koristilo bi mi vrlo. Konkretno: - Prevucete photo_backdrop.ai u Photoshop, 150 dpi, CMYK, 8 bita. To kod mene ne moze a mozda ce da potraje i kod vas. - Sacuvate kao TIFF, LZW kompresija, PC, discard layers. To ce da bude poveci fajl pa ga negde i zakacite (i kazite mi gde ;) ). Ako ste u NSu, onda mozete i da isplanirate koje pivo veceras na moj racun. Hvala
nikolans Posted April 12, 2011 Author Report Posted April 12, 2011 Mislio sam da sam zakacio fajl uz poruku ali izgleda da nisam, evo ga ovde, ima 1 MB: http://rapidshare.com/files/457147148/Photo_backdrop.zip
nikolans Posted April 13, 2011 Author Report Posted April 13, 2011 Bolje veceras nego sutra, bolje do 2 nego do 8, u svakom slucaju ako i kad mozes to da uradis molim te i uradi. Ako sredim ranije napisacu da se ne bi niko dodatno maltretirao. Hvala
milekinez Posted April 13, 2011 Report Posted April 13, 2011 sacuvas ostvarenje u ilustratoru kao eps ,decekiras heder treba na non da ostane vektorski i sacuvas,prevuces misonjom i pustis na ikonicu pre rasterizacije u ps pitacete za mod: znaci cmyk i zeljena rezolocija i odradi on to brzo faj le oko 10MB, a vektorski eps iz ilustratrora oko 0,4 mb i slobodno posalji njega jer ce svaka digitala sa ripom da proguta eps vektorski
nikolans Posted April 13, 2011 Author Report Posted April 13, 2011 A ovo ne kontam gde i sta: 'decekiras heder treba na non da ostane vektorski'? Hvala Mile
nikolans Posted April 13, 2011 Author Report Posted April 13, 2011 Uspeo sam ovako da dobijem tif, prvo u eps pa taj eps u ps-u u tiff. Nego dve su mi stvari cudne: - Mnogo su tamnije boje u tifu ispale, - Tifovi koje sam dobijao za 3x6 fita banere su 30-45 MB (doduse tamo je bila po jedna slika). Ovaj baner je 8x8 fita a tif (ovako dobijen preko eps-a) ima 10 MB. Jel zbog slike?
milekinez Posted April 14, 2011 Report Posted April 14, 2011 A ovo ne kontam gde i sta: 'decekiras heder treba na non da ostane vektorski'? izvini to je kod eksporta iz korela na prvoj strani podesavanje eps-a imas opciju image header(zaglavlje slike) koju decekiras
Recommended Posts