Jump to content

Recommended Posts

Posted

Radim banere (print) za klijenta, poslao sam mu konacne tifove za sve fajlove sem za onaj najveci, koji je 96 x 96 inca. Dizajn je originalno radjen u Ilustratoru ali odatle nema sanse da se direktno prebaci u tiff. Ako bi neko mogao da mi sacuva fajl kao tiff, i to sto pre, koristilo bi mi vrlo.

Konkretno:

- Prevucete photo_backdrop.ai u Photoshop, 150 dpi, CMYK, 8 bita. To kod mene ne moze a mozda ce da potraje i kod vas.

- Sacuvate kao TIFF, LZW kompresija, PC, discard layers.

To ce da bude poveci fajl pa ga negde i zakacite (i kazite mi gde ;) ).

Ako ste u NSu, onda mozete i da isplanirate koje pivo veceras na moj racun.

Hvala

Posted

Bolje veceras nego sutra, bolje do 2 nego do 8, u svakom slucaju ako i kad mozes to da uradis molim te i uradi. Ako sredim ranije napisacu da se ne bi niko dodatno maltretirao.

Hvala

Posted

sacuvas ostvarenje u ilustratoru kao eps ,decekiras heder treba na non da ostane vektorski i sacuvas,prevuces misonjom i pustis na ikonicu pre rasterizacije u ps pitacete za mod: znaci cmyk i zeljena rezolocija i odradi on to brzo faj le oko 10MB, a vektorski eps iz ilustratrora oko 0,4 mb i slobodno posalji njega jer ce svaka digitala sa ripom da proguta eps vektorski

Posted

Uspeo sam ovako da dobijem tif, prvo u eps pa taj eps u ps-u u tiff.

Nego dve su mi stvari cudne:

- Mnogo su tamnije boje u tifu ispale,

- Tifovi koje sam dobijao za 3x6 fita banere su 30-45 MB (doduse tamo je bila po jedna slika). Ovaj baner je 8x8 fita a tif (ovako dobijen preko eps-a) ima 10 MB. Jel zbog slike?

Posted

A ovo ne kontam gde i sta: 'decekiras heder treba na non da ostane vektorski'?

izvini to je kod eksporta iz korela na prvoj strani podesavanje eps-a imas opciju image header(zaglavlje slike) koju decekiras