Jump to content
catcher.of.souls

Cover knjige

Recommended Posts

Pozdrav ljudi, nova sam ovdje, ali za sve postoji prvi put! :)

 

Nego, zašto sam ovdje.

 

Zanima me vaše mišljenje u vezi ovog dizajna knjige koji sam nedavno napravila prijatelju. Naime, još uvijek sam u fazi učenja, i dosta sam čudnih emocija (da se tako glupo izrazim) oko ovog dizajna, pa sam željna konstruktivne kritike. Nadam se da će mi želja biti ispunjena.

 

Nešto o dizajnu:

Knjiga se zove ˝Koraci˝, točnije, to je zbirka pjesama.

Nisam se htjela voditi tipičnim prizorom kojeg se svatko od nas može sjetiti - koraci, otisci u blatu, noge koje koračaju i sl.

Pošto je prijatelj htio izričito crtež, stavila sam u pozadinu svoj crtež koji opisuje jednu ženu iz njegove pjesme, no to je više-manje subjektivan osjećaj.

Što se tiče kvadratića, izrezala sam slova iz njih da izgledaju tajanstvenije, dodala sjenu kako bi ih odvojila od pozadine, a razmiješala boje, kako bi izbjegla monotonost.

 

Sad ste vi na redu! :)

 

koracidzihofaruk.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naslovna je super. Možda bi trebalo malo da poradiš na portretu pjesnika i formi teksta o njemu... drugi font, neki border ili tako nešto...

U svakom slučaju, želim mnogo uspjeha mom Mostarcu! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

slazem se sa komentarom "kcrac" kad to sredis mozes naslov ceo pomeriti levo, previse je centriran pokriva crtez, poklopi rukom ostatak korica i pogledaj tu prednju stranu samu, ako slova pomeris levo dobices bolju kompoziciju

i ne znam sto si okrenula Farukovu sliku to me malo zbunjuje, sasvim je ok da stoji normalno,jedino ako je on hteo tako.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja bih ime autora ispravio i spustio odmah ispod crnog kvadrata. ostavio bih senku svakako, a za zadnju stranu knjige bih se složio sa MAX-om

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salažem se da je možda bzv. da stavljaš otiske itd. jer je to previše očigledno ali fotografija žene sa jeftinim PS filtorom mi nije bolji kompromis. Sama reč koraci ima dosta asocijacija i dosta motiva za iskoristiti.

Tipografija ti je loša. to na prvoj strani se jako teško konta.

To što je fotografija pisca okrenuta za 90 mi nema nekog smisla.

 

Šta bih ja menjao.

- Motiv pod obavezno.

- Font

- Kad promeniš motiv onda i nemaš potrebu za tom igrom tipografije na naslovnoj bar ne na taj način. Ali ako to baš želiš onda tu uloži više truda.

- Ako na zadnjo strani hoćeš tu foru da tekst i fotografija budu u "gridu" uradi to horizontalno i izbaci punu džastifikaciju. Ili vertikalno ali onda i tekst i fotaka vertikalno ili neka treća fora ali to mora da se proba teško je napamet govoriti.

- Tu na zadnjoj strani, okvir oko teksta razmisli da li je potreban. Ako ga baš želiš, stavi više ga upusti unutra.

- Te "pločice" na zadnjoj strani preko svega ti samo stvaraju konfuziju ne doprinose dizajnu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni je prva asocijacija bila "k***c" kad sam video slova. Ljudski mozak prepoznaje reci po prvom i poslednjem slovu, pa tek onda gleda sve u sredini, a I ti se bas i ne vidi na kraju tako da nisam bas siguran da je dobro resenje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najprije, dobrodošla. :)

 

Naslovna mi je ok. Ne sviđa mi se ova njegova fotografija ozada. Ja bih je uradio na način kako si obradila svoju ili možda čak i da staviš originalnu fotografiju kakva i je, samo da mu faca bude uspravno. I koristio bih lijevo poravnanje. Toliko od mene. :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za pocetnika je sasvim ok..ja bih vise mozda gledao da bude crno-bela varijanta...sigurno nece sama stampa knjige da bude u punom koloru...slika autora knjige mozda malo da bude jasnija....oci koje prve padaju u gro plan mozda bi trebalo da budu jasnije....

Toliko...

 

Srecan rad i samo hrabro napred i tutorijali, tutorijali i samo tutorijali.... :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...