Jump to content
Sign in to follow this  
Nikola Katanic

Portal 034

Recommended Posts

Pozdrav svima,

 

nakon dugog rada na sajtu, kolega koji se bavi web dizajnom i ja privodimo radove kraju. Otvaramo sajt koji će biti vezan za grad Kragujevac na različite načine. Osnovna zamisao je da na glavnoj strani portala bude navigacija koja će voditi na druge poddomene sajta, a koji će imati drugačiju tematiku.

 

Tačnije, glavna stranica je:

 

www.034.rs

 

Tu se za sada nalaze tri "kartice" koje će voditi na druge delove portala. Za sada privodimo kraju jednom od njih, a to je:

 

www.ustedi.034.rs

 

Na njemu će se nalaziti najpovoljnije cene određenih artikala u gradu, kao i akcije koje su sprovedene u tom trenutku negde. Može biti interesantno ljudima da pronađu nešto povoljno u gradu. Spremamo naravno kao što možete videti i vesti.034.rs i provod.034.rs , a za dalje ćemo videti.

 

Moja ideja je bila da se ode ka nekom minimalizmu što se tiče dizajna. Napravili smo nešto što je po meni sasvim prikladno i umereno za bilo koga ko poseti sajt. Prvenstveno da prija očima i da se ne beži od sadržaja sajta.

 

Ima tu još nekih prepravki koje će kolega regulisati ovih dana, ali otprilike će zadržati ove crte.

 

Recite ukoliko imate neku kritiku, savet, predlog, rado ćemo je pročitati i prihvatiti.

 

Uzdravlje!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iako nisam dizajner, iznecu moje misljenje.

 

034:

 

- Sam heder mi se ne svidja, nije preterano jasan

- Koncept sajta je da reklamira druga tri sajta? Mislim da bi trebalo jos nesto dodati od sadrzaja da bi sam sajt imao posete, znam da se ja ne bih vracao, ako je to samo pregled druga tri sajta (pogledao bi par puta i ubrzo odustao).

 

Sajt mi zbog onih linijica deluje kao da je under construction i to je konkretno sto mi smeta. npr slicnost sa izgledom DZ je u tim linijama, ali one su diskretne kod DZ, dok ovde bodu oci.

 

ustedi.034:

 

Ovaj vec deluje da ima sta da ponudi od sadrzaja. Sam dizajn je nekako poslovni (kombinacija boja sivo i crveno i belo). Organizacija jeste cista i pregledna i to je pozitivno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na odgovorima. Videćemo šta možemo da ispravimo...

 

Konkretno, koncept početne (034) se neće za sada menjati, odnosno ostaće u ulozi navigacije ka ostalim sajtovima, ali će opet u neku ruku biti interaktivan, jer kako se budu dodavale nove vesti, artikli ili mesta za provod, ujedno će se menjati i sama stranica.

 

Što se tiče header-a i linija uopšte, ovo je bilo najprihvatljivije što smo mogli da napravimo. Jednostavno, sve nam je bilo preterano i naporno za oči. Ako možete da nam predložite neku ovakvu minimalističnu i umerenu temu za sajt, bili bi vam zahvalni ako bi ste je podelili sa nama.

 

Dizajn će se vremenom menjati na bolje, ali gledamo da ne izmišljamo krive drine i time odvlačimo pažnju posetiocima od sadržaja sajta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ideja vam je super, sadržaj i dizajn za sad mršavo nažalost. Napisaću više čim stignem.

 

Ne bih da te požurujem, ali uskoro planiramo da krenemo sa projektom, pa bi pre toga dobrodošla neka reč koju si obećao... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Značajan je propust što na početnoj strani nema nekog sadržaja, tako biste imali priliku da izgradite linkove itd..

 

Obavezno nešto uradite sa hederom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...