Jump to content

Recommended Posts

Posted

Lancia Stratos - 12 sati rada.

Zanimalo bi me nesto u vezi studio lightninga. kako inace vi postavljate pozicije svjetala? Kuzim da to ovisi od osobe do osobe, ali isto tako sam uvjeren da postoje neke shablone koje vecina ljudi slijedi.

gtmo.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Posted

hm... malo sam nasao vremena (iskreno nisam spavao cijelu noc) i mislim da bi ovo bilo ok. Very low je kvaliteta renda, al cim uhvatim slobodnog vremena stavim na high, jer imam kantu, a trajat ce par sati rend jednog frejma. :/

Vray je rend - 3ds max 2011.

finaltest.th.jpg

Posted
hm... malo sam nasao vremena (iskreno nisam spavao cijelu noc) i mislim da bi ovo bilo ok. Very low je kvaliteta renda, al cim uhvatim slobodnog vremena stavim na high, jer imam kantu, a trajat ce par sati rend jednog frejma. :/

Vray je rend - 3ds max 2011.

finaltest.th.jpg

hello :)

malo po netu pročačkaj mental ray, zahvalniji je dosta što se brzine renderovanja tiče na starijim mašinama :)

Posted
hello :)

malo po netu pročačkaj mental ray, zahvalniji je dosta što se brzine renderovanja tiče na starijim mašinama :)

znam. mislim dobar je, ali sa njim mi treba jos duze. radio sam dosta testova sa brazilom, mray, scanlineom i vray-em, i ne pronalazim druge da su optimiziraniji i da daju dobru kvalitetu sa niskim postavkama kao vray. u mental ray kada dodam portale za svjetlo i postavke portala za dnevno svjetlo i simulaciju sfere, prakticki na dva dana mogu ostavit komp i jos nece biti gotovo. sa vray-em to traje ajd nije malo al nekih 6-7 sati. jucer sam bas konvertirao u mray, cisto znatizelja, jer me upravo isto to zanimalo da li ce biti brzi i ono.. ubije mašinu :D

brazil mi je onako tip top za brze rendere, al on nema kvalitetu kao vray, tojest drukcije racuna fotone.