Jump to content

Beogradski festival cveća traži saradnike


BFC
 Share

Recommended Posts

KO SMO I ŠTA RADIMO

 

 

Mi smo neprofitna organizacija, udruženje građana tj NVO koja se bavi organizovanjem manifestacije Beogradski festival cveća (2. po redu že se održatu u septembru 2011. na više lokacja) kao pisanjem i izvođenem projekata iz oblasti urbane ekologije i umetnosti u službi ekologije.

 

BFC BLUM je multimedijalna i multidisciplinarna manifestacija koja objedinjuje više srodnih tema u jedno.

 

U okviru prethodnih aktivnosti i programa Beogradskog Festivala Cveća 2010 organizacija je obezbedila: stručnu doedukaciju studenata pejzažne arhitekture i zelene arhitekture i razmenu iskustava sa stručnjacima iz EU; javno i medijsko predstavljanje radova i projekta mladih kreativaca (pejzažnin arhitekata i inženjera, aranžera i primenjenih umetnika); edukativni filmski program na temu održivog razvoja namenjen mladima; angažovanje mladih profesionalaca u vođenju edukativnih programa i radionica za decu; aktivno učešće preko 30 volontera (od 17 do 55 godina starosti) u svim fazama organizacije i realizacije festivala.

 

Sam festival treba da bude finalni proizvod projekata koje organizujemo preko cele godine a koji su trenutno vezani za teme

*uređenja i oplemenjavanja urbanih prostora kroz povećanje zelenog fonda, integraciju zelenila u urbanoj arhitekturi, dizajniranje javnih prostora u duhu kulturno-prirodnog ambijenata

*umrežavanje mladih profesionalaca, studentskih/profesionalnih udruženja mladih i nevladinih organizacija sa ciljem njihovog uključivanja u procese kreiranja, rekonstrukcije i uređenja otvorenih urbanih prostora na održiv način, i to podstičući njihov građanski aktivizam i profesionalni angažman.

 

 

KOJE SU NAŠE POTREBE U DOMENU DIZAJNA i KREATIVE UOPŠTE

 

1. Redizajn logoa,

2. Redizajn sajta i njegova tranzicija iz zatvorenog u otvoreni format (WP, Joomla..) koji ćemo moći lako koristiti i kontrolisati.

www.bfc.rs

Ovo nam je potrebno u narednih 10 dana

 

3. Grafička rešenja plakata i brošura za radionicu - Zeleni transformator i tribinu - Ukoreni svoju ideju, koje planiramo u junu

4. Rešenje i razvoj sajta/foruma koji bi pratio radionicu i tribinu a zatim nastavio da radi kao trajan projekat koji bi se razvijao u budućnosti. Zamislili da u taj sajt bude ukljucen i forum (korsinici bi se morali registrovati), koji bi mogao biti i sablonski forum, a sam sajt bi pored foruma imao i deo koji bi bio podeljen na tri, cetiri segmenta u okviru kojih bi bili objavljivani clanci sa galerijama slika i video materijalom. Takodje bi sajt trebao imati deo za prijavljivanje tj. popunjavao bi se formular od koga bi se pravila baza podataka u vidu tabele. Ono sto mi ne znamo je koliko tako nesto moze okvirno da kosta i

traje da se izradi + mesecno/godisnje odrzavanje?

Ovo nam je potrebno u narednih mesec dana

 

5. Vizuelni identitet festivala, marketing, PR...., njegov razvoj na duže staze - potrebne su nam odgovorne i kreativne osobe koje bi postale stalni deo tima.

Što pre

 

Nagalašavamo da planiramo da promenimo ime organizacije i preregistrujemo se u skorijoj budućnosti jer Beogradski festival cveća često mešaju sa izložbom cveća. Ime nam takođe ne pokriva sve aktivnosti i projekte koje radimo i planiramo a ne zelimo se ograniciti samo na Beograd.

 

Takođe smo pozvani da izlažemo na sledećem Supernaturalu i Mixer festivalu u okviru eko zone.

 

Za pitanja i ponude mozete nam pisati na:

 

 

info@bfc.rs

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...