Jump to content

Beskrajno iritirajuci bag u max 2009

pailhead
 Share

Recommended Posts

Bitmap path editor baguje. Kada izaberem neki folder gde se nalaze neki fajlovi, i hocu da odredim da sve mape trazi u njemu, uvek mi na kraju ispise path za jedan folder unazad.

Ako ja na primer browsujem i odem u c:\test1\test2\test3, na kraju ce mi ispisati samo c:\test1\test2\.

Jel mogu ovo nekako da resim?

Ja sam te stvari resavao sa Soulburn skriptom (bese 3ds max koristis).

Bitmap Collector UI - Collects all the scene bitmaps and places them into a single directory, updating your scene to point to their new home.

Jer ranije mi se desavalo da kada reinstaliram sistem neke texture ne mogu da pronadjem, ali na ovaj nacin nemam tih problema :)

I mene je to izludjivalo, ali sam navikao da udjem u zeljeni dir, i izaberem neki fajl iz njega, tako lepo ostane upamcen zeljeni direktorijum. Naravno, ovo samo kod globalnih putanja gde se bira direktorijum, a ne sam fajl.

Idi u control panel > personalization i tamo nadji windows 7 basic temu tj. iskljuci Aero.

A sto se tice ovog bug-a i mene izludjuje na Max 2009/Win 7 i nisam uspeo da nadjem razlog, resavam ga tako sto sam napravio jedan dummy folder u folderu u kome drzim kolekciju mapa, udjem u njega i cekiram subfolders i tek tako mi sve foldere stavi u spisak. Isto to radi i sa putanjama pluginova...

BTW ovo sto Xaver kaze funkcionise... Hvala Xaver!