Jump to content

Recommended Posts

Posted

pretpostavih ispravno... Nista renovatio, sad ces ti u Milano, ukazace se neka druga prilika :D Jel ides na Politecnico di Milano? Daj malo informacija o upisu, skolarini, eventualnoj stipendiji, itd, itd.

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bas mi je drago sto pokrenuh ovu temu kao kritiku i reagovanje na lose, jer je sada preraslo u vrlo POZITIVNU diskusiju o onome sto je zaista DOBRO u nasoj struci, a ono bezveze smo potisnuli gde mu je i mesto!

- eto i u nasem podforumu na DZ ima vrednih diskusija, a ne samo na 3D i ostalim , kako je neko prokomentarisao iznad.

Yuuuhuuu.

Posted
Bas mi je drago sto pokrenuh ovu temu kao kritiku i reagovanje na lose, jer je sada preraslo u vrlo POZITIVNU diskusiju o onome sto je zaista DOBRO u nasoj struci, a ono bezveze smo potisnuli gde mu je i mesto!

- eto i u nasem podforumu na DZ ima vrednih diskusija, a ne samo na 3D i ostalim , kako je neko prokomentarisao iznad.

Yuuuhuuu.

Vidi, nije to problem , jel nesto dobro u struci; svi se mi slazemo da je to jako dobro, ali je ovde situacija toliko zatrovana; da investitori zele neke art-deko,renesansne ili joj slicne idijotske motive, i to arhitekte ovde rado rade sa saku oraha - samo da zarade naku crkavicu. Nazalost, mnogo je vise arhitekata koji zaborave sve sto su naucili na studijama (ako su opste nesto ovde naucili), a nemaju znanje da dobiju posao u nekom inostranom studiju, ili da budu kompetitivni na medjunarodnoj sceni - tako da im ostaje plivanje u ovoj maloj bari zvanoj struka u Srbiji, koja je na posmrtnom ropcu i gde priuceni novokompovani investitori diktiraju direktno arhitekti kako da radi, koje (najjeftinije) metarijale i farbe da koristi; tasko da ti modernim i trendovskim svetskim shvatanjma izgledas kao neki svemirac.

Meni je npr. sokantno da neko ovde jos i postavljaju pitanja, kako se dobijaju ovakve perforacije na materijalima, i gde se mogu te usluge dobiti, pa to je odavno praksa ne samo u svetu, vec i kod nas u masinstvu, gde je cnc nezamenjiv. Sve je to jako lepo i dobro ali ovde paradoksalno ljude treba ubedjivati u kvalitet i atraktivnost ovih stvari u odnosu na idiotluke koji se rade od stilskih enterijera, tih "talasa" po plafonimam i slicnih retro stvari. Dnas svi imaju net, adsl ili kablosvski,, svuda ima tih blogova, moze se obrazovati za free, goole search i slicno.

Posted

Vidis , bas mi je drago da si me citirao i odreagovao na moje reci. ( od kolege Paila to nisam ni ocekivao( shala mala)).

znas meni je vrlo bitno da postoji mesto gde mogu i da saznam i da podelim informacije sa ljudima koji se trude. U bilo cemu. Meni je ovaj sajt exe-a ( tj informacija vec prozvanog kolege) bas legla. Vidim da se trud isplati.

Pun mi je kufer da posmatram kakve stvari imaju odjek, da ne kazem vrisak u ovoj okolini. Cak mi je juce investitor spomenuo taj nesretni hotel (gledao je reportazu sa salona izgleda)i pitao se kakve stvare su kod nas najbolje, prvonagradjene....pritom se setio da sam mu rekao jos prosle godne kako je odvratan, ....a potom je popljuvao moje resenje za nadogradnju objekta(koji sam mu projektovao pre 5 godina).

On bi da se uklapa sa ostatkom zgrade. Ja ne bih. Ja bi' exploziju na krovu ,a on ne.

Ok. -gasim vatru. Imacu drugo resenje.

-do ponedeljka- rekoh.

- sumnjam - rece on.

- ne zuri , ali nemoj tek za meces dana.

.....Trazim dobro resenje.

svi trazimo bolje, nekome ide iz prve nekome ne.

ja sve moje prvo u vodu bacam. sledi bolje.

na ovom forumu volim odgovore na pitanja tipa: "koliko kosta, kako da naplatim" ....

vise ronim nego sto plivam......verovatno nisam jedini

PS:nadam se da cu jedared kupiti camac pa k'o gosn Brana jedriti ovom ravnicom i sejati cudne bove po njenoj povrsini. -samo da ne budu odvratne.

Dace Bog, samo ne odvratne.

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Posted
znam ja inace kako se to radi brate, zanima me kako to uraditi u nasim uslovima.

isto i kao sto se pravi most preko ade : rucno!

mi pogresno posmatramo stvari - nije napredna tehnologija kod nas skupa - vec je manufaktura jeftina. uzmes par stolara da seku rupe ubodnom testerom. provereno je jeftinije od cnc ili lasera :P