Jump to content

Brana M. dobio nagradu Salona

biser

Recommended Posts

- eto zato Srbija nikada nece imati ni polovinu stranice u Phaidon-u niti u 1000 best europian....nikada, nikada......smrc, smrc

Imam dva phaidona, ali sam se zeznuo posto je u drugom reciklirano gomilu projekata. U oba phaidona ima srbije, u onom starijem to je spasoje krunic sa nekom kucom na ravnoj gori. U drugom je ista ta kuca plus ono na uglu mekenzijeve i kneginje zorke.

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

kako se tebi cine? ja sam svoje rekao...

Čini mi se da je previše uniforman izbor...ne vidim širinu u izboru...

mislim da je bilo boljih enterijera od onog pohvaljenog...

Možda disko bar mladost or so...

onaj megaron je skroz ok, reciklirano 200 puta ali za kod nas je i to dobro.

ono uređenje kod puta 74 mi se svidja...

Branina zgrada mi je odlična, sećam je se još kad je izložio u rešenjima na prvom spratu među konkursima....i tad mi se dopala i sada mi se sviđa. A apsurd mi je da je izglasana i za najružniju zgradu u NS-u....

nisam je video uživo pa ne mogu realno da komentarišem, ali mišljenja ljudi su podeljena...

meni je to skroz fino...

Ona Dekijeva kuća, pa klasika za njega, dobro je to, ništa wow ali čisto i svedeno...i to je sve...

ne znam šta drugo da hvalim...

primećujem mnogo manje produkcije nego prošle godine, ali ono što je izgrađeno je dosta bolje nego prošle godine čini mi se.

Provlađuju enterijeri i uglavnom je sve pristojno, nisam video ništa da se prekrstim xD

240.000 dinara! cuo sam da uskoro skace, jer kada je cena formirana evro je bio 80 pa je to bilo okruglo 3000 Evropskih jedinica moci! A sada je to oko 310.000! Stvarno steta da gube 70.000 po studentu! Sta znam, imam utisak kada bi bila 5000, 6000 evra da bi ljudi upisivali, jer je ogromna pomama za arhitekturom, trenutno to je in! :D

Postoje masine koje to laserski seku! Kad sam cuo da mogu celik da seku do 20mm, sigurno ne bi bio problem ni drveni panel do nekih 3,4 cm... Ima i waterjet varijanta ali ne znam koliko je to skupo, to je za cvrsce materijale od drveta... A u nasoj drzavici, testericu za OTO i cepaj :D drugo se ne isplati!

Nisam tako skontao pitanje... Tesko je da ces te ljude naci ovde... Malo nas zelenih ima i ponesto napisemo, nema na ovom podforumu toliko zrelih arhitekata, koji su nesto puno radili, ili bar ne pisu, a to je isto kao da ih nema... I dalje sam misljenja da ovaj podforum ne zivi kako bi trebalo... Pogledaj samo npr. 3d i modelovanje, ili fotografiju, tamo to sve drugacije funkcionise!

jbt nisi jednu (1) pozitivnu poruku postovao zadnje vreme (ili ikada). Daj oladi malo.

napinjes forum opasno.

:lol:

@svi

kako bi u nasim uslovima moglo da se sece ovo? ove rupice na panelima?

Moze na vise nacina...a zavisi od materijala koji seces.

-Plazma ako radis metal,do nekih 5cm debljine nije toliko neizdrzivo skupo,seces sve do visoko legiranih celika

-Water jet cutter,ima ih par u BG,imas ljude u okolini,ako se dobro secam Indjija bese,malo skuplja varijanta

-Perforacija po matrici,Pozega ka Uzicu kad krenes,izuzetno profesionalno rade,mozes da napravis random matricu od postojecih alata.STancovanje metalnih limova,sto bi Srbi rekli

-Ima jos par varijanti da radis CNC-om,po fajlu...

Zavisi sta hoces u stvari...a mozes i da kupis,Trespa ima nesto na ovu temu,Hunter Douglas i Armstrong ima jednu seriju i to cak u nekom lamiranom drvetu.Ne pada mi trenutno na pamet ko jos ima nesto slicno,ali ako ti treba,izbunaricemo...

Secam se ova devojka je bila u gradologiji! Radovi su im vrhunski! Jako se obradujem kad vidim da neko iz Srbije, pritom mlad, pravi ovako nesto i to ovde u ovoj drzavici! Svaka cast!

gradologija sa Tijanom Lapcevic:

Super su ovi Exe cak sta vise extra :P Jel ja to vidim Grasshoper i Rhino u upotrebi ovde ili se varam?

Ja mislim da ono iz maxa ne moze sve da se izvuce... U cemu si ti radio Tesla Tower?

EDIT: sad se setih da si vec rekao: Model radjen u Max-u po referentnoj skici i prvobitno je bio namenjen za ravan teren da bi se posle ispravio i prilagodio strmijem terenu. Celokupna prezentacija, graficki prilozi i plakati su radjeni u fotoshop-u. Renderi su radjeni sa vray-em pa je zatim sledio heavy postwork - dodavanje munja, drveca, sredjivanje stena, vode...

Presek je radjen u Autocad-u pre toga je celokupan model isecen sa modifierom slice i izrenderovan a zatim je slika podmetnuta u Autocad kao pozadina po kojoj se crtalo, da bi na kraju sve zavrsilo u fotoshopu zarad sencenja i detaljisanja.

Lepo se dopisujem sam sa sobom! Sta ucine konstrukcije od coveka! :D