Jump to content

orbital 3d mouse


fedordes
 Share

Recommended Posts

Koji oces, u mom slucaju moja stara graphire 4, a moz biti bilo koja.

Ne kazem da svako kao ja treba da batali mis, ali meni je olovka daleko prirodnija za drzanje buduci da olovku drzim duze, stoga sam ja mog misa zaduzio da skuplja prasinu.

Link to comment
Share on other sites

3D mis... SpaceNavigator - Najjednostavniji model (Slika Dole)

http://ftp.xicomputer.com/products/prodima...ceNavigator.jpg

- je alatka bez koje ne mogu da zamislim sebe u svakodnevnom radu u 3ds maxu... Koritim ga vec 3 godine i mogu reci da je vrednost ovoga alata neprocenjiva...

 

Voleo bih da probam ovaj orbital 3d mouse... deluje zanimljivo...

Link to comment
Share on other sites

Veoma jednostavna koordinacija i navigacija u samom viewportu... vidi primer na njihovom sajtu...

 

http://www.3dconnexion.com/products/spacenavigator.html

 

Ima nesto i ovde... mada nisam nasao ni jedan prikladan video da bude priblizan nasoj primeni... al u svakom slucaju ovo je sasvim dovoljno da se ukapira o cemu se radi...

 

 

Smesno je da kada ga prvi put probas smoris se strasno... al posle par dana kada udjes u fazon sve ide ko po loju :)

 

Link to comment
Share on other sites

Xaxa... Dboxx javljaj se breee... :angry: Ti si davao kontradiktorne izjave... :blink:

(dboxx je isto tako govorio... skuplja prasinu... glupost... a sada ga ne ispusta iz ruke :D )

 

Ja sam imao tu nesrecu da sam kupio polovan... doticni koji mi je prodao je tvrdio kako vece g**no u zivotu nije drzao u rukama (a inace cenjeni clan zone :D ) i da nema sanse da se navikne na njega. Kupim ja i onda pocne borba sa titanima... ja na jednu stranu, model na drugu, ja gore on dole. Kako god okrenem mouse, oko bilo koje ose on se vrti samo oko jedne... 'bem li ga ja mislio da tako treba.

Stajao on tak na stolu, svetleo onom lepom plavicastom bojom, dok mijednom nije puk'o film i rekoh sad cemo da pravimo "zabice" na Savi. Gledam bre na onom video na sajtu Connexion-a i ne mogu da verujem kako lazu, majke im ga. Poslednja, ali poslednja misao mi je bila: "A mozda je to cudo pokvareno!"

Spakujem ga lepo, posaljem ovom gore citiranom expertu sto ga "ne ispusta iz ruke" :D . I ustanovimo da ustvari doticni model ima neku gresku.

Posle reklamacije, 3d mish su mi zamenili sa novijom" fensi varijantom za lap top, koja je malo laksa i ima cak svoju koznu futrolicu, moj zivot je dobi potpuno novu dimenziju. :rolleyes: Shvatio sam da sam budala koja je dzabe bacila pare....

 

Mosa Ericu! Zezam se. :D

 

Ma skroz je super raditi sa njim. Nije da ga ne ispustam, ali pomaze jako puno pri orbitiranju. Alt+Midle click, koliko god bio super, posle godina i godina rada sve vise i vise me zamara. Jedino mi je krivo sto ne mogu da drzim CTRL pri orbitiranju i da istovremeno hvatam verttexe i edgeve, ali jednom prilikom pri sredjivanju jednog modela sa uzasnim mesh-om resio sam to zaglavljivanjem CTRL tastera sibicom :D.

Ono sto me zaista odusevljava kod njega je kada radim sa masivnim scenama i kada mi pri orbitu FPS padne ispod 10, sa 3d misem, ne znam sa kakvom magijom, FPS ode i preko 60 :blink: , tako da je tu nezamenljiv. Vozanje po sceni, setnja kroz objekat... ma milina jedna.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...