Jump to content

Recommended Posts

Posted

...imas pravo oko rendera, pa i meni se ne svida bas.... ovo mi je prvi model i jos ucim pa i rendranje je u istoj fazi....moraj jos skuziti oba troje....hvala na komentaru....

p.s.: kako je s upload-ima na ovom forumu, zar je to 500k dnevno ili...?

thx & cy

Posted

idi kaci slike na http://imageshack.us/ tako ce ti biti lakse ovako ces iskoristiti prostor na dz pa ces morati da brises slike.

E sad sto se tice automobila, modelovanje je ok i nema neke greske na ovoj slici, koliko se vidi, samo materijali i render je los.Nadam se da ces to popraviti jer je model ok, mozes da mu dodas neke tribale i slicno.

Pozdrav!

Posted

Ja bi stavio i drugačiju haubu i farove bi napravio onako prozirnima, kako u biti octavija iz 2000. i ima (znam jer ćale vozi takvu :D )

E, da, i spustio bih ju još malčice, jer na prvi pogled mi je djelovalo sve nekako neprepoznatljivo, da ne znam da se o octaviji radi, nikad ne bih pogodio koji je auto u pitanju...

Posted

.....sada ce da dodju oni..procitaj pravila....ima da ti sviraju prvu licnu...jedino te vadi sto si nov pa ti mozda progledaju kroz prste...

inace lose je svetlo generalno pola modela je u totoalnom mraku, i stakla su previse providna (ako ih ima).

Posted
evo moje stvorenje....recite dali vam je OK...po koja kritika dobro bi dosla...

eto fotke se obicnom haubom i kroz kameru,(ona prije bila je perspektiva)....hvala na komentarima

seda ucim od svih mogucih tutorial-a o rendering-u pa cu napraviti po koji za dan dva...

Posted

sta koristis za render? Ja bih ti preporucio da koristis brazil. to ti je ko stvoreno za automobile.Em sto imas materijale za kola em sto je sam render brazila extra, a mozda i najbolji za ovakve stvari.

Ajde pokusaj nesto pa posalji da vidimo kako ce izgledati.

Pozdrav!

Posted

cao...

vlada: koristim 3ds max za modeliranje i Vray za rendering, pa evo bas sam nov u jednom i drugom, tako da se trudim al vidijet cemo.....sta se tice octavije, da vam kazem....vec mi je dosadila (zato sto je gledam i rekonstruiram i ....vec dva meseca).... zavrsit ce je kasnije... (materiale i interier i boje i neke intake-e pa strazna svijetla itd.)...odlucio sam modelirat novi model (type R)...pa cu i to temu objavit....hvala!

Posted

Samo napred, zainati se i odradi sve do kraja. I ja sam osnove Maxa naucio na Car modelu, upravo ga ponovo radim u VRay

A sto se tice Brazila, ako tek ucis - ostani na VRay! Evo ja sam upravo napravio prelazak sa Brazila na VRay, i zao mi je sto to nisam ranije uradio.

Brazil jeste super ali VRay ga sije u nekim (meni bitnim) stvarima, mada videcemo kad se pojave nove verzije. Bas dok ovo pisem renda mi se prva scena u VRay, deluje da ce biti ok.

Posted

Da vajper je u pravu sto se tice max-a.Sve se nauci uz car modeling.Od modelovanja, materijala, osvetljenja, hdri, render itd.

strig ako ti treba neka pomoc oko brazila salji na pp.

Pozdrav!

Posted

pozdrav....

sigurno necu ostaviti octavije, samo mi treba malo pavze jer sam je gledao (redizajniro, pa ono pa ovo)pa mi je za sada malo dojadila....radim novi model Honda civic TypeR pa cu i to objavit....

sta se tice rendera, mislim, da sam vec postao pristas Vraya.Malo sam radio sa MentalRay-em i Brazil-om al mi je Vray daleko ispred....

Hvala LP

Posted

da da zaboravio sam.Pa ne znam sta da ti kazem za sta da se odlucis.Ako pogledas na netu kakva kola su ljudi pravili (mislim na profesionalce) uglavnom se koristi brazil, ali ako je tebi laksi vray onda ok.

• 4 weeks later...