Jump to content

Logo - Moja medina


BossCo
 Share

Recommended Posts

Ciao drugari,

 

Evo jedan logo koji sam upravo priveo kraju ...

 

Tema: Projekat restauracije Medine (starog grada) u Casablanci

bilo je potrebno smisliti naziv projekta, logo i slogan

 

jos nije kasno za izmene, pa ako mislite da treba nesto popraviti - vicite ;)

 

pozz

 

mamedina.th.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Ovako na brzinu samo tehnikalije...

Razmak izmedju "M" i ostaka logotipa bih malo povecao a i slovo "n" mi je malo cudno. Da li je malo sire ili bi trebalo malo promeniti proporcije nisam siguran. Probaj malo da ga skupis po horizontali a da povecas visinu?

 

Sam koncept ne bih komentarisao jer ne znam bas o cemu se radi, sta se trazi, itd.

Link to comment
Share on other sites

Super ideja. Evo sta bih doradila (s obzirom da je wip):

 

1. Zidine (slovo M) bih integrisala u ispis. Ovako mi je slovo M (u reci medina) visak,izgleda kao greska. Nije ni isto ni drasticno drugacije, lici na zub.

 

2. Razmisli o bojama.

 

Pozdrav!

Link to comment
Share on other sites

Ideja je interesantna.

Znak je ok, ali tipografija nije dobro uklopljena.

Nekako dva ista M da se pojavljuju u dve razlicite boje hmmm, nisam sigurna .

Probaj da bude jednobojan ispis "ma medina", ali suprotno od boje znaka, ili samo jedna boja iz znaka.

Pozdrav :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Svidja mi se ideja, i slogan :) U pogledu integracije tipografije i loga, mislim da je Zebra uglavnom u pravu, tj iako na prvi pogled sve harmonično izgleda, čini se da se ipak neopravdano vizuelno duplira oblik 'M'. Dakle, možda nije neophodno, ali bi bilo logično, i vizuelno opravdano, povezati logo i natpis, ukoliko takva mogućnost postoji. To je moguće ukoliko srce vizuelno ne izgubi od svoje prirode, ali ujedno i više podseća na 'M', mislim da je moguće naći zlatnu sredinu, skraćivanjem donjih kraka, treba probati

Link to comment
Share on other sites

vidim još jednu mogućnost, ne znam u kojoj meri bi odgovorila kvalitetu, tj kako bi se protumačila (treba pitati ljude na forumu :)) ali, kad bi pojednostavili tu mapu da bude jednobojna (npr plava zbog luke, ili crvena zbog obeležja ili neka jarka naradžasta/zelena zbog mediterana itd ) a zatim uslovno rečeno iščupali to srce iz 'grudi' te lokalne regije, i to tako da tamo ostane neka praznina, a zatim isto postavili pod okrilje slova M, u srce tipografijie (tj simbolično - vašeg projekta), to bi možda reklo nešto o ovom specifičnom 'prelomnom' trenutku, u kom se Medina, uslovno rečeno, 'čupa' iz konteksta lokalnih prilika, i odnosa prema graditeljskom nasleđu (kakvog god), i zaštitnički stavlja pod okrilje projekta, poput trenutka kad brižna majka zgrabi svoje dete u naručje, da ga sačuva od neke nevolje ili ga prosto zagrli :) ...ovo bi možda, uz srce, doprinelo emotivnom momentu, naravno pod uslovom da se tako i shvati ;)

Link to comment
Share on other sites

Uh, uh Ukice ... hvala na iscrpnom komentaru i ideji, ali... generalno je ovde problem u shvatanju pojma "dizajna logotipa" (kao kod nas ranih devedesetih kad sam pocinjao karijeru)... to mozes videti i u prvom postu na primeru zvanicnog logotipa grada Casablanke... sta dalje da ti pisem :). Pokusavam ja doduse da proguram neke ideje ali to vrlo tesko ide, i sto vise pocnes da im objasnjavas ideju koja stoji iza resenja, to su vece sanse da ce te odbiti. Da ne kukam sad previse o situaciji u grafickoj industriji uopste ove drzave, jos jednom zahvaljujem svima na komentarima i videcemo sta ce na kraju biti od svega... pozz

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...