Jump to content

License free


cera
 Share

Recommended Posts

Radim neki logo na 99 designs i klijenta zanima da li je font koji sam koristio license free. Koristio sam Adobe Trajan Pro ili samo Adobe Trajan, nebitno, ali ne znam da li je on license free. Kontam da ako ga kupiš, možeš da ga koristiš e sad ako neko zna da mi objasni da li kupljeni font može da se koristi u logou firme ili na sajtu, vizitki itd ili treba da se plaća nešto dodatno za takve stvari. Srbija bato pa fali iskustva :)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

I ja nisam bas siguran oko tih licenci za fontove, pa sam kontaktirao support na 99designs i rekli su mi, koliko sam ja to razumeo, da ako iskoristis neki font i prevedes ga u "outline" tj. pretvoris ga u grafiku (to je valjda ono "expand" u illustratoru), mozes da koristis koji god hoces font, a kupac je duzan da ga kupi ako mu treba kao font.

Ewo odgovora i na engleskom:

 

"Thanks for asking and not just assuming :) As long as the font is outlined it is okay to give to the CH because it is a graphic. However, if the CH were to ask you "Can you give me the actual typeface." You would have to tell them, "No but you can buy the font here..." and send them the site where they can buy the font."

 

Mozda ovo nije odgovor bas na tvoje pitanje ali ti mozda pomogne.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

@thesmurf

hvala na objasnjenju, ovo je i meni bilo potrebno...

sto rece cera "srbija bato pa fali iskustva"

znaci ne moram se vise kociti sa lutanjem po netu u nadi da cu naci neki dobar free font iako vec imam neki odgovarajuci koji nije free

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...