Jump to content

Recommended Posts

Svaka kritika je dobro dosla, bila ona pozitivna ili negativna. Samo da napomenem ja moje sllike ne izdajem, ne prodajem niti bilo sta slicno. Ne bavim se profi slikanjem vec eto tako malo skljocnem moju devojku da imamo lepe fotke.

Da se ne razumem u portrete to priznajem, ne znam da slikam profi.

 

Voleo bi da mi konkretno kazes sta ne valja pa da znam za ubuduce.

 

 

Link to post
Share on other sites

Pa ne valja sto je samo poslednja dobra :lol:

 

Na ostalim ne valja sto si ubijao pandu na 4, na prve dve se ne vide oci a iglice borova prave malo nervozne senke na licu. Na prve tri generalno ostavio previse prostora iznad glave. Za senku su ti vec rekli.

Poza na 4 ne pije vodu.. deluje zgrceno ali ne u stilu "hladno mi je" nego vise u stilu "stidim se". Nije sve ni do tebe, naravno, ali zajedno morate da poradite na tome da se na fotografijama sto manje oseca tvoje prisustvo, tj sto vise modelova opustenost. Dobra stvar je sto im posle doredjenog vremena dosadimo i onda se opuste i krenu da se dobijaju mnogo bolje fotke :)

E, da.. za poslednju. Jesi mogao da se spustis jos malo nize/legnes i nabijes glavu u sneg? jos perspektive bi donelo vise dinamike i ukoliko glava ne ispadne premala, mogla bi da bude skroz fina. Svidja mi se kako se ocrtavaju grane iznad.

 

Pazi na pozadinu i kako igra sa tonovima modela (lica i odece). Izbegavaj mnogo sareno, tj. otvori blendu koliko dog mozes posto na oliju dof nije nesto sto se dobija tako lako).

 

eto.. nisam ti ja neki vajni portretni fotograf, ali ovo mi je upalo u oko.

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...