Anić Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 Moze jedno pitanje Ovo sam napravio u Blenderu al Internal je u pitanju Zanima me kako da dobijem ovaj plavi efekat "Color Balance" u Cycle , koliko sam ukapirao nije isto za Cycle i Internal Hvala svima koji odgovore ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
morder Posted March 26, 2014 Author Report Share Posted March 26, 2014 Predpostavljam da mislis na plavi outline koji je oko planete? Mozes da odvojis planetu kao zaseban render layer i njemu da dodas glow plave boje...to mi prvo pade na pamet, ili da dodas plavi fresnel... Link to comment Share on other sites More sharing options...
morder Posted March 26, 2014 Author Report Share Posted March 26, 2014 Blender 2.7 new features Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anić Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 Da mislio sam citava scena da poprimi tu plavu boju :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 dobar onaj laplacijan deformer :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
morder Posted March 27, 2014 Author Report Share Posted March 27, 2014 Da mislio sam citava scena da poprimi tu plavu boju :) Onda mozes color balance na celu scenu, ili ako je neki objekat u pitanju izolujes ga u zaseban render layer ili preko ID-a maskiras taj objekat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlobodanRajkovic Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
morder Posted April 6, 2014 Author Report Share Posted April 6, 2014 SONY BLOCKS SINTEL ON YOUTUBE :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 kreteni Link to comment Share on other sites More sharing options...
SreckoM Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Ma nije ga blokirao Sony, bar ja mislim da Sony nema puno veze sa ovim, pa nisu toliki idioti .... Nego YT ima automatizovan sistem koji proverava sadrzaj i posto je Sony koristio Sintel u nekim svojim promocijama gupi YT je to razumeo kao copyright problem i blokirao. Google cuva svoje dupe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 retko kada se nesto skida, ukoliko to neko ne zatrazi, inace po automatizmu 99% Yu tuba bi otislo. Znas, po zakonu u pozadini ne smes da imas ni muziku, sliku ( sa radija ili tv-a ), na koju nemas pravo... ako gledas u dlaku. Uostalom lepo pise da su iz Sonija trazili, sad kako i zasto drugo je pitanje. Po automatizmu stvar se skida kada neko zatrazi, niko nema vremena da se bakce sa proveravanjem opravdanosti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dava Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Može molim vas da mi netko pomogne , zaglavio sam :) Dodao sam plane , na njega ParticleSystem i odabrao "hair", zatim sam stavio Displace modifaer na plane ali trava mi nije na zemlji , evo slika Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyBug Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 To ti je verovatno history, prvo dodaj displ, ako mozes frizuj tu geometriju, pa onda dodaj partikle. Kao sto vidis trava ti prati prvobitni polozaj plejna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SreckoM Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Cekiraj ovo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
3D_SFx Posted June 22, 2014 Report Share Posted June 22, 2014 Ne pratim bas redovno dogadjanja ovde pa ako je neko vec postovao - ne zamerite: Ima materijala, za razne programe: http://lesterbanks.com/ Za Blender: http://lesterbanks.com/category/blender3d-tutorials/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archangel Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Poz narode!. Evo malog testa Blendera i cyclesa s moje strane. Nista preterano samo test nodova i modifajera na osnovu tutorijala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morder Posted October 15, 2014 Author Report Share Posted October 15, 2014 Viewport project – targets, current state of the code * Performance improvement in viewport drawing, allowing greater vertex counts * Shader driven drawing – custom/user driven or automatic for both internal materials and postprocessing in viewport (includes eye candy targets such as HDR viewport, lens flares, PBR shaders, depth of field) * Portability of drawing code – this should allow us to switch with as little pain as possible to future APIs and devices such as OpenGLES compatible devices Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik_one Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Ovo ce bas biti fin update. Trenutno Korstim blenderov sculpt mode da napravim neko kamenje i najavljeni SSAO bi mi bas dobro dosao:) Evo malo low poly stena od mene Poz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dava Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Dali mi netko moze objasni ovaj node "Layer wight" , ukoliko sam dobro svatio ako odaberem "face" , ukoliko gledam s prijeda poligon pokazuje mo prvi shader , zavisno koliko namjestim vrijednost ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SreckoM Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Evo ovako ti je najlakse da razumes. http://cl.ly/image/080W0m2T172d Paralelno sa uglom kamere je 0, pod pravim uglom sa uglom kamere je 1. I imas interpolaciju izmedju 0-1. Na Mix Shader prvi input je 0 drugi 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Consumer Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 Odlican sajt za razumevanje nodova i sejdera u blenderu http://www.chocofur.com/6-shadersamptextures.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 zavaljujem :) uzeo sam opet da se drndam sa blenderom, jos nisam dotle stigao, trebace :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dava Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Kako se mogu kosristit naša slova tipa č š etc u Blenderu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
morder Posted December 25, 2014 Author Report Share Posted December 25, 2014 Skines font sa neta i ucitas ga iz Blendera. Mozda ima jos neki nacin ali ovo sam sad isprobao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dava Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Skino sam font al kad zelim upisat č pojavi mi se kvadratic , tako je i sa ostalim fontovima :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts