syndrome Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 U cilju razotkrivanja tipova licnosti koji se uklapaju u profil ActionScript programera, odnosno, pre svega ljubitelja Flasha, smatrajte neophodnim da po sluzbenoj duznosti obavite sledece: #USLOV JE DA STE POWER FLASH USER / AS DEVELOPER# 1) Resite ovaj Myers-Briggs personality test na http://www.mypersonality.info/personality-types/ (trazi login, ali stvarno nije toliko cimanje, u ime nauke) 2) Okacite rezultat ovde u sledecem formatu: XXXX - blablabla "truc truc truc truc truc" gde je XXXX dezignator tipa (npr. ENTP) blablabla je "romanticni" naziv (npr. The Inventor) a "truc truc truc" je opis (npr. "ENTPs are frequently described as clever, cerebrally and verbally quick, enthusiastic, outgoing, innovative, flexible, loyal and resourceful...." Dakle: (tekst u opisu je samo primer) ENTP - The "Inventor" Using their primary function-attitude of extraverted intuition (Ne), ENTPs are quick to see complex interrelationships between people, things, and ideas. These interrelationships are analyzed in profound detail through the ENTPs auxiliary function, introverted thinking (Ti). The result is an in-depth understanding of the way things and relationships work, and how they can be improved. To the ENTP, competence and intelligence are particularly prized, both in themselves and in other people. -- Opusteni komentari su dozvoljeni tek za 5 dana (znaci od 27. januara u 17h), u suprotnom brisem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shedvel Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 INFJ - The "Confidant" INFJs, making up an estimated 1% of all people, are the most rare type (males even more so). They are introspective, caring, sensitive, gentle and complex people that strive for peace and derive satisfaction from helping others. INFJs are highly intuitive, empathetic and dedicated listeners. These traits tend to act as a "tell me what's wrong" sign on their forehead, hence the nicknames Confidant, Counselor or Empath. INFJs are intensely private and deeply committed to their beliefs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syndrome Posted January 22, 2011 Author Report Share Posted January 22, 2011 INFP - The "Dreamer" INFPs are introspective, private, creative and highly idealistic individuals that have a constant desire to be on a meaningful path. They are driven by their values and seek peace. Empathetic and compassionate, they want to help others and humanity as a whole. INFPs are imaginative, artistic and often have a talent for language and writing. They can also be described as easygoing, selfless, guarded, adaptable, patient and loyal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gagy06 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 INFP - The "Dreamer" INFPs are introspective, private, creative and highly idealistic individuals that have a constant desire to be on a meaningful path. They are driven by their values and seek peace. Empathetic and compassionate, they want to help others and humanity as a whole. INFPs are imaginative, artistic and often have a talent for language and writing. They can also be described as easygoing, selfless, guarded, adaptable, patient and loyal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neoraptor Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 INTP - The "Engineer" INTPs are logical, individualistic, reserved, and very curious individuals. They focus on ideas, theories and the explanation of how things work. They are especially adept at discussions and debate. They have the ability to focus intently on a subject. They appreciate and respect intelligence in others. See MyPersonality PRO™ for a full description of your personality type. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 INFP - The "Dreamer" INFPs are introspective, private, creative and highly idealistic individuals that have a constant desire to be on a meaningful path. They are driven by their values and seek peace. Empathetic and compassionate, they want to help others and humanity as a whole. INFPs are imaginative, artistic and often have a talent for language and writing. They can also be described as easygoing, selfless, guarded, adaptable, patient and loyal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Element9 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 ENFP - The "Advocate" ENFPs are introspective, values-oriented, inspiring, social and extremely expressive. They actively send their thoughts and ideas out into the world as a way to bring attention to what they feel to be important, which often has to do with ethics and current events. ENFPs are natural advocates, attracting people to themselves and their cause with excellent people skills, warmth, energy and positivity. ENFPs are described as creative, resourceful, assertive, spontaneous, life-loving, charismatic, passionate and experimental. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syndrome Posted January 29, 2011 Author Report Share Posted January 29, 2011 Elemente, pokvari nam prosek s tim advokatskim E :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Element9 Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Ja kazem da me prognate sa foruma, ionako nisam neki flasher. :P Inace, zasto si bas ovaj test izabrao i sta si tacno hteo da proveris? Link to comment Share on other sites More sharing options...
syndrome Posted January 29, 2011 Author Report Share Posted January 29, 2011 sto se samog testa tice, taj na mypersonality.info je autentican MBTI test. sto se MBTI testa tice, vise o tome na wikipediji. nisi tipican flasher, i ja to znam, i mnogo mi je zanimljivo sto si jedini koji strci na testu. to je ujedno i razlog zasto sam hteo da vidim rezultate. shedvel i ja smo primetili mogucnost da je svaki iskreni actionscript freak u stvari introvertna osoba. ne samo zbog jake vizije koja je posledica bogat(ij)e maste i introspekcije, nego i zbog toga sto se generalno prilicno dobro razumemo na flash forumu, pa i to ide u prilog slicnostima. a mislim da to dosta govori i o samoj tehnologiji, njenim proponentima, i fundamentalnoj razlici izmedju flasha i "web2.0 tehnologija". nesto mi govori da su ovi drugi mahom ekstrovertni, i da im nije mrsko da energiju trose na dizanje buke. sve je ovo, naravno, generalizacija, siguran sam da postoje i jednako dobri ekstrovertni actionscripteri, ali siguran sam i da se njihov pristup bitno razlikuje. zanimljivo je kako iza odluke za bavljenje flashom uglavnom cuce intuicija i osecanja, a ne cula ili predumisljaji. to je indirektan pokazatelj da actionscripteri nisu bas dobri u donosenju kalkulisanih odluka, sto bi objasnilo donekle i trzisnu (ne)zastupljenost ove platforme. oni koji su mahali i rukama i nogama, su pojavom AS3 mahom preplivali u web2.0, bio to javascript/xhtml/css, jquery, ..ne znam.. joomla, ili android, objective C, ili seo, advertajzing ili ko zna sta vec. flash je svojevremeno predstavljao revoluciju na webu, ali ga ja nikad nisam kontao kao tipicnu web tehnologiju, vec kao alat kojim je konacno moguce razviti multimedijalno-bogat distribuirani softver. web je tu posluzio samo kao medij. zbog toga i govorim stalno kako mi nije jasna odluka adobe-ja da se bori sa open web standardima, umesto da pocne da migrira polako na nov vid prezentacije kakav su zapoceli AIRom. ovako flash neprekidno osudjuju svi oni mahaci rukama/nogama, konzervativni web-stagod, koji jednostavno ne razumeju lepotu high-level jezika, i njegovu primenu u svim segmentima human interfacea, oblasti velicine Pacifika na planeti IT. mada sam se tek zagrejao, u cilju sto manjeg rasipanja moram da zavrsim post ovde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iki_xx Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 INTP - The "Engineer" INTPs are logical, individualistic, reserved, and very curious individuals. They focus on ideas, theories and the explanation of how things work. They are especially adept at discussions and debate. They have the ability to focus intently on a subject. They appreciate and respect intelligence in others Elem, na neka pitanja sam mogao da idem u oba smera, tako da nisam siguran kakav bi rezultat bio da test uradim neki drugi dan. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
syndrome Posted January 29, 2011 Author Report Share Posted January 29, 2011 ^ ako ih nema mnogo, verovatno ne bi bilo razlike, jer pitanja nisu Boolean. vrlo su pazljivo dizajnirana tako da cesto dajes odgovore na ista pitanja, a da nisi svestan. time se pravi fuzzy rezultat (u rasponu 0-1) koji je manje podlozan greskama u neodlucnosti. btw, dodaj description ako te ne mrzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iki_xx Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
iki_xx Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 screenshot : Link to comment Share on other sites More sharing options...
miksha Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 ESTP - The "Persuader" ESTPs are action-loving, "here and now" realists with excellent people skills. Informal, risk-taking, fast-paced and adaptable, they are not always in agreeance with rules and regulations. They are tactical problem solvers that desire quick results. ESTPs, who present a friendly and enthusiastic face, are straightshooters that are able to handle criticism Kod mene je fuzzy imao puno posla :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shedvel Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Hmmm ... Elemente !bre. Ajde dobro, uzecu syndromov stav da te poznaje , kao ne standardnog flashera, u utesiti se da nam nisi porusio temelje naucne teze da su svi pure flasheri introvertni. Salu na stranu, i bez testa se na osnovu revizije recimo polugodnisnjih postova u ovoj skeciji moglo iskristalisati koliko kao as developeri u stvari na slican nacin pristupamo razlicitim problematikama, i da je generalno u non-send-da-kodez diskusijama na gradjenje ili izrazavanje stava uglavnom uticao osecaj ili intuicija. Jebiga...zato valjda iznajebavasmo ovoliko kao platforma. Uostalom citat koji mi je jako drag, iz clanka koji datira od 13.9.2000. (au! koliko mi to daleko deluje): "These days your average Flash developer is a very curious beast: A formidable schizophrenic crossbreed of artist and programmer. The job description is almost unrecognisable from a year ago. The reason for this shift of emphasis was a last minute addition to the Flash 4 spec called Actionscript." Ovih dana, posto moram da ogranicim vreme za ekranom, se zabavljam kratkim canvas experimentisanjem, i mogu da zakljucim samo jedno. Ako se canvas uspostavi kao dominantan model, verujem da ce jezgro njegovog dajleg narpetka i inovacija na istom definitivno ciniti flasheri. Takav osecaj 'History is repeating', tokom rada sa canvasom je neverovatan. Osecam se kao da pisem as1/2, svi nedostatci ranog flasha, svi trikovi za nadomescivanje istih, i sva znjanja i tehnike koje su pratile razvoj fl platforme su apsolutno primenjive, tako da verujem da ce canvas, lagano slediti mapu razvoja flasha, i da ce negde kroz par meseci postati tumacen kao 'jednako elitisticki zatvoren' kao i flash nekada jer ce od sebe udaljiti masu, kako ih syn nazva 'mahaca rukama i nogama', samom potrebom za ozbiljnim pristupom kroz JS, koja se ne moze maskirati mlacenjem udovima, instant, ili gotovim resenjima. Shodno tome, cenim i da su 'canvas-curious' (thank you South Park), developeri introvertni. Kodi, videh da si ti svasta lepo radio po canvasu, jesi introvertan ? Jos neko experimentisao sa canvasom ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jossaric Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 ENTJ - The "Chief" ENTJs are strategic, organized and possess natural leadership qualities. They are master coordinators that can effectively give direction to groups. They are able to understand complicated organizational situations and quick to develop intelligent solutions. ENTJs are outspoken and will not hesitate to speak of their plans for improvement. They are decisive and value knowledge, efficiency and competence... Link to comment Share on other sites More sharing options...
syndrome Posted February 10, 2011 Author Report Share Posted February 10, 2011 "These days your average Flash developer is a very curious beast: A formidable schizophrenic crossbreed of artist and programmer. The job description is almost unrecognisable from a year ago. The reason for this shift of emphasis was a last minute addition to the Flash 4 spec called Actionscript." Ova divna opservacija je nazalost zaprljana flashovim nenormalnim uspehom koji se dogodio sa usponom 2advanced. Naravno da ima boljih i drugacijih, ali u mojoj glavi se flash podigao i pao zajedno sa Ericom Jordanom, DJ-em iz Los Andjelesa, a ono sto je ostalo, osim prasine, je gomila kvalitetnih idiota pred raskrsnicom na kojoj svi putevi vode na pogresnu stranu. Svet je konacno prihvatio ono sto je bilo ocigledno od samog starta: Flash nije dobra web tehnologija, i on ne moze zameniti HTML. Medjutim, idioti nisu ni bili u Flash vagonu zbog njegovog potencijala da ocara klijente sa kesama punim dolara. Srz lepote lezi u tom opisu u citatu, a ta cudna sorta nema kud, jer im se izbor sveo na tri boje: plave bankarske programe, crveni agencijski dizajn, i belu forumsku filozofiju. Kako je tuzan zivot kada se rodis sa krilima u svetu gde krila smatraju tumorom. Ja biram belo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shedvel Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Zbir mojih izbora mi oduzima izbor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 mladi ste... ;) još uvek možete da se okrenete i bavite čime god. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shedvel Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Meni je bre dusa ostarial, tako da se osecam negde oko 43. Uglavnom takav full carrier shift, po mom misljenju mozes da uradis sa najkasnije 25. Kad smo se vec dotakli toga eto mi povoda da cujem vase miljsenje po pitanju clanka (koji me je zaintrigirao) i generalno iskustava kao "Starijih developera" (30+). Link to comment Share on other sites More sharing options...
syndrome Posted February 13, 2011 Author Report Share Posted February 13, 2011 @the ja sam sa 20 imao 30. tada sam mislio da je modifier +10, a u stvari je bio x1.5 zato su se stvari malo, hm, otimale, pred kraj prosle decenije. @Shedvel hm, ja sam napravio full carrier shift sa 25, ali spreman sam opet, ako se radi o polju koje me uzasno interesuje, ili o polju za koje vec posedujem kompletan skill set. mislim da godine nisu problem ako nesto stvarno zelis. moja volja za ucenjem flasha nije uopste bila podstaknuta time sto sam mlad (i tada sam imao osecaj da kasnim, mozda i vise nego sada), vec cinjenicom da volim u njemu da radim, i da volim ono sto dobijam iz interakcije sa tim okruzenjem. danas, pregolemo iskustvo u radu sa tom tehnologijom me mozda negde sputava da tek tako otplivam i krenem ispocetka negde drugde, ali toj odluci doprinosi i cinjenica da ne vidim sebe nigde, barem ne u toj meri, sem ovde. mogu da biram, hocu li provesti dane, nedelje, mesece, ili cak godine u drugom jeziku da bih video plodove mukotrpnog rada? ili cu se baviti jezikom koji mogu odmah da graspujem, ali cu biti razocaran radom i rezultatima? zbog toga sam jos uvek veran actionscriptu. svi oni kapitalni problemi u koje sam vec neko vreme udarao glavom pre par godina su nestali sa as3. zbog toga, as3 se brzinom pocinjanja projekta vec negde priblizio vecim i debljim programskim jezicima (u as2 sam mogao da sklepam nesto vidljivo i funkcionalno za par sati, sada mi ipak treba par dana da stignem negde). enivej, sa toliko iskustva iza sebe, i moci u sopstvenim rukama, nemoguce mi je da tako lako odustanem od toga. cvrsto sam resen u tome da cu prvi kapital zaraditi upravo u actionscriptu, nasao sam nacin i kako, i definitivno to mogu, ako mi "sudbina" i moja "lenja" priroda to dozvole. sto se clanka tice, sumnjam da cemo ikada imati problem na kakav su naisli cobol i fortran programeri u proslosti. tokom zivota sam razmisljao o mnogim programerskim paradigmama, licno sam morao da shvatim i usvojim nekoliko razlicitih modela. ako je neko u stanju da ide u korak sa novim radikalnim konceptima, to bi trebalo da budem ja. ionako mislim da sam u tome u stvari najbolji. za mnoge c++ programere bi i koncept timelinea u as1/2 bio previse, a da ne pominjem oldskul instance simbola sa svojim kodom koji se izvrsava paralelno, sve to uz klasican workflow, i enter frame metodologiju (+ one event ludorije sto su se kacile preko buttona i instanci). braco flasheri, mi smo programeri extraordinaire, jer cak i kada je kod prljav i nepregledan, a efikasnost koda losa, postoji razlog zasto nas tretiraju kao poseban soj, i postoji razlog zasto je smisljen flex (hint: da bi se ostali programeri manje plasili). flash i actionscript zivi zbog vizionara, ne zbog tehnologije. i nameravam da nastavim taj trend. vec sam tri, cetiri puta ispustio da napravim nesto stvarno novo i nadahnjujuce, a ako nastavim da pokusavam, jednom cu valjda i uspeti da uradim nesto na vreme. nemam nameru da napustim entuzijazam. to je realno, jedina stvar koju imam. i mislim da ovde nisam jedini. inace, ono sto pravim ovih dana ima debele veze sa ovim clankom, sto je pomalo smesno i zastrasujuce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
px325 Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Jest da ne znam nista o fleshu, ali uradio sam ovaj test i ispalo mi je: ENTJ- "ENTJs are natural born leaders. They live in a world of possibilities where they see all sorts challenges to be surmounted, and they want to be the ones responsible for surmounting them. They have a drive for leadership, which is well-served by their quickness to grasp complexities, their ability to absorb a large amount of impersonal information, and their quick and decisive judgments." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tpojka Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 Vodič: :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts