Lucas Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 O OI 3 logo_mesto tajne _01 _02 _03 situacija _ j. gagarin 3. паус_основа 3. паус_пресек 3. паус_ аксонометрија (структура) 4. детаљ 00 ... http://gallery.me.com/luka.mladenovic/100035 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted January 9, 2011 Author Report Share Posted January 9, 2011 ...rupa, na kraju j. gagarina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisa Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Ti si je bas i bukvalno pokopao! Daj vecu osnovu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renovatio Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Malo vece osnove i neka legenda jer se ovako ne vidi bas nista... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 osnova ne cini arhitekturu. sve sto je potrebno sam vam dao. na vama je da razumete, ili ne. @lisa - zasto mislis da zasluzujes odgovor na takav post? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 hahahahahaa, znao sam da ces ovako nesto da napises. ocigledno da nikom nije dovoljno materijala za komentarisanje...nije ni meni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisa Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Lucas, ovo je trebalo da bude duhovito, jer na koncerte ovakve muzike u Srbiji (nor. savremenih kompozitora) dodje po 5 ljudi. Prezentacija je zanimljiva, ali ipak necitljiva (pogotovo u ovako maloj rezoluciji). Zato sam trazila osnovu. Nemas najiskrenije nijedan razlog da se vredjas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renovatio Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 osnova ne cini arhitekturu. sve sto je potrebno sam vam dao. na vama je da razumete, ili ne. Svakako da ovaj klavir i situacija koja izgleda kao noga/antena od komarca cine arhitekturu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganga Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Negde sam procitao da je kolicina prezentacije direktno proporcionalna ocekivanoj ogranicenosti onoga kome se rad prezentuje. Ako se uzme da je ovo tacno, mora da si ocekivao da smo daleko pametniji nego sto je to slucaj :) Specifican je objekat po nameni, pa da bih razumeo projekat moram da nagadjam sta je za tebe nova muzika, ko nju konzumira i kome je namenjena. Fali mi kontekst kako bih razumeo zasto negacija arhitekture i zasto objekat ovakvog karaktera koji skoro uvek postaje generator neke pozitivne energije zavrsava kao rupa na kraju jurija gagrina. Zasto si se odlucio za otvorenu pozornicu i sta se sa njom desava kada ne sluzi primarnoj funkciji? Al opet, odgovor na ovo pitanje lezi u situaciji koja ce sadrzati vise od dve linije i montazi koja nije akontekstualna kao prva. :) Previse stvari si ostavio da mi sami zakljucimo, umesto kao belgijanci na bienalu u veneciji da pored parceta prljavog parketa nalepljenog na zid napises - mesto koje cistacica nije mogla da dohvati moberom; i mi znamo sta je to bez da lupamo glavu. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
okmijun Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Ja bi zabranio marihuanu definitivno!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted January 12, 2011 Author Report Share Posted January 12, 2011 @lisa - jbg problem kucanog teksta - uvek je tesko skontati zezanje :) @renovatio - pa govore nesto o, zar ne? @ganga - lepa misao. sasvim tacna. @okmijun - marihuana jeste zabranjena. ja bih te posavetovao da posetis oftalmologa jer mislism da imas problema sa vidom. ovde se prica o arhtiekturi mislim da ste svi propustili poslednji red prvog posta - tj link ka galeriji sa fullsize prilozima. prva stvar u galeriji je i film - betweenspace multiplicity. pogledajte ga. da li je ispravno objasnjavati kontekst - nekome ko sa njim uopste nije upoznat, a pod uslovom da je kontekst toliko slozen da bi bilo pogresno objasniti ga u par reci? a sve to da bi razumeo, i mogao da komentarise objekat, koji je za kontekst vezan? da li takav komentar ima vrednost? ako vam ja nametnem ono sto je kontekst za mene - da li ce vas komentar onda zavisiti od toga koliko sam bio uspesan u prenosenju ideje o kontekstu? na kraju, zar to nece biti moj komentar, koji cete vi samo izgovoriti? probacu: razmislite o temi - ona se nalazi ispod naslova threada - u opisu. jurij gagarin je poligon, sadrzaj je centar za novu muziku a tema je disharmonija. disharmonija je losa komunikacija pri kontaktu jurij gagarin je disharmonican. on je, i ,u medjuprostoru. on se stepenuje…. nestaje u zitnim poljima nekadasnjeg panonskog mora. mislim da nema smisla da dalje pisem. opasno sam blizu da pocnem da vam sipam svoje ideje u glavu; a onda i sam komentar nema tezinu. komentar je utoliko dobar koliko je onaj ko ga daje stranac projektu, a upoznat sa kontekstom. (nova muzika je ( ? ) (multimedijalna.) na novom beogradu. *centar sadrzi sale za ples, studio za snimanje, restoran, medijateku i prodavnicu knjiga i diskova, muzej nove muzike, i prostor za koncerte na otvorenom.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 akustika? prezentacija je na nivou prve godine faxa, nemoj da te čude komentari :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganga Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Od dva profesora koja mi padaju na um, sa 95% sigurnosti mogu da kazem kod kog profesora si ovo radio - bas po nivou prezentacije. On mozda smatra da je kvalitet do te mere ogoliti prezentaciju i ocistiti je tako da projekat ostane samo u naznakama kako bi posmatrac mogao da interpretira resenje po svom senzibilitetu, ali tu je jako skakljiva stvar ta da ako meni ne legne tvoje resenje na prvu loptu, ja ravnodusan prelazim dalje. I to je rizik tvoje prezentacije. I koliko vidim - svi su ravnodusno presli dalje. Jedno pitanje Lucas, uporedi prezentaciju projekta sa SP3 i ovu prezentaciju. Onda si objasnjavao sve i bilo je pitanja zasto i kako, a sada odbijas da objasnjavas ista. poz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 ^ lepo si rekao sve, mene je mrzelo da kucam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxCohen Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Lucas, Meni je do jaja i ideja i nivo prezentacije.Slick look,bilo sta da detaljises,smaras,nije to vise to.Gotivno lichi bash...Treba biti drugaciji i malo drzak uvek,mediokritet je za plebs.Samo groovaj ovako.Od mene iskrena podrska zmaju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxCohen Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Jos nesto... Ja sam oduvek imao prilicno nehebavajuci stav prema krdu beskicmenjaka i larvi zvanom nastavni kadar arhitektonskog fakulteta.Mozda je bolje reci,drzao sam do sebe,ne u smislu da glorifikujem i samoobozavam svoj lik i delo,stavljam sebe na neki pijedestal,ne,daleko bilo,ne u tom smislu,vec u smislu da su oni tu i da zaradjuju i da uopste egzistiraju na cinjenici da mi,ti,studenti postojimo i da su oni samo posledica,dakle nikako neka arijevska rasa,kako gospoda inace tripuju,tacnije imaju vec ugradjeno u osnovnom software-skom paketu sa kojim ih neka sila isporucuje na to radno mesto.Sta hocu da kazem,posto se udaljih od teme ,a Boga mi i zdrav razum krenu da mi se izmice...elem,svidja mi se tvoj stav "Ja radim ovako,a da li se to Vama svidja ili cijem oku prija,stvarno me ni najmanje ne pogadja i ne zanima." Pravi stav,za realan zivot u ovom poslu. Iskreno tek kad sam emigrirao iz tog tamnog vilajeta od zemlje i sa distance,sto vremenske,iskustvene i geografske pogledao sta su i kako pricali i dozivljavali gore pomenuti,te gro mojih kolega,neces mi verovati kako zao osmeh sam imao na faci.Strasno. Ovakav pristup i stav ce ti doneti poslove i respect u krugovima u kojima je tebi interes da budes prihvacen i angazovan.Po meni to pravi kintu,jer niko se ne bavi arhitekturom iz hobija,nego zbog mogucnosti kvalitetne egzistencije,da se ne lazemo. Samo cepaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pailhead Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Od dva profesora koja mi padaju na um, sa 95% sigurnosti mogu da kazem kod kog profesora si ovo radio - bas po nivou prezentacije. Kod kog? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pailhead Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Ne vidim sta ljudima nije jasno. Verovatno nisu videli link za galeriju. Imate tamo bar 100 fotografija makete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganga Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 @pail neka ti lukas kaze kod koga Evo od dvojice koji su sagledali projekat i razumeli ga - jedan je rekao citiram "do jaja ti je ideja, gotivno", drugi se pohvalio da je razumeo projekat i tu se zaustavio. Iskreno, i meni izgleda do jaja bez neke filozofije, ali mi bilo glupo da moj jedini komentar bude: "do jaja!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
pailhead Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Al si ti neki tajanstven. Nista neces da kazes. Dok nije izasla ona druga epizoda mislio sam da si ti misterion. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted January 13, 2011 Author Report Share Posted January 13, 2011 hvala max na jako lepim recima :) @ganga - jel si pogledao film? mislim da odgovara na pitanje koje si postavio u prvom postu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganga Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Usao u galeriju koju si okacio i pustio film da ocita i gledao ostale slike u medjuvremenu. Zaboravim da sam upalio animaciju i odjednom krece nesto da iz daljine iza mene da krcka i topoce tiho pa sve jace - kad nisam umro u tih par sekundi dok ne ukapirah da je iz animacije! (Da ne pominjem da je bilo 3 ujutru.) Nisam video film, sad je slika cela Finalna maketa je bas bas dobra, u paketu sa prvom maketom stava, utiska sa lokacije. Pokusavam da shvatim otvorenu pozornicu - njena velicina u odnosu na ostatak mi najmanje prija, izgleda mi previse monumentalno. Kada pomislim koliko ce taj prostor biti aktivan godisnje deluje mi da je 3/5 povrsine objekta pojelo jedno veliko nista, pauza. Za detalj si izabrao klavir, e meni se odmah postavlja pitanje gde se premesta klavir kada pada kisa i sl.? Dopada mi se ideja koju sam procitao na svoj nacin - kako sam bio prinudjen. :) Jedino mislim da je potrebno muzikom se baviti i unutra vise nego sto si omogucio, da klavir moze da prodje kroz vise prostora u prstenu oko pozornice. Sigurno si racunao, sirio, skupljao pa si odlucio ovako, a meni odoka deluje da bi siri ovaj spoljni prsten (ili uzi unutrasnji) sredio ovu stvar oko odnosa pozornice i ostatka. (meni taj odnos ne prija samo iz razloga sto dominira ono sto je prazno, ne volim prazan park, ulicu bilo sta - ali ako meni ne prija ne znaci da prazno ne valja) to je od mene poz Oko prezentacije - to me najvise muci Detaljnija osnova ili presek mi ne bi pomogli da mi se projekat vise svidi ili da ga vise razumem, a to sto ne vidim gde se ulazi u wc - koga briga. Vec rekoh da zavisi od posmatraca, njegove kreativnosti, iskustva, osecaja, stava, kako ce ovako predstavljen projekat procitati. Upravu si sto cutis i za stav: Ovakav prostor sam kreirao, vi ga dozivite na svoj nacin i zasto bi vas bilo briga na koji nacin ga ja dozivljavam. Bio je korak napred sa lepenke preci u potpuno materijalizovan model, sad kao umemo i bez toga da prepoznamo kvalitet? Zasto si ti odustao od fensi kul modela? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 Meni je forma zanimljiva. U smislu funkcije nije mi bas jasno gde publika sedi?odnosno stoji?odnosno gde je granica izmedju publike i scene-bine?Koliko ja mogu da zakljucim malo si vise isao na umetnicki apstraktni pristup , neke folozofije pa samim tim je manje razumljivo sta je pisac hteo da kaze , ali samim tim sto si zeleo da imas takvu prezentaciju moras da ocekujes da nece ljudi bas tako lako skapirati sta si hteo da prikazes jer prosto ne razmisljaju svi tako apstraktno vec su vise realisti i s pravom moze da im se ne dopada tvoj rad. Ja sam licno pristalica jasnih prezentacija gde se vidi i kakav je materijal upotrebljen i kontrukcija ali dobro,svako ima neki svoj nacin :) Zanima me samo jel je u samom zadatku trazeno da se projektuje dvorana na otvorenom ili je to tvoja licna zamisao jer mi nije bas jasno sta ce se desiti kada padne kisa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
okmijun Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 LUCASE Rad ti je dobar, na granici odlican..........sve ostalo je DNO!!!!!! Znaci zajebi taj GAY stav, nego budi covek i pokazi svoju ideju naj kako treba i DAJ..........umesto sto trazis da DOBIJES od "posmatraca" PS - kakav bre crn posmatrac???? ovo je zanat za PARE i ZIDANJE, a ne POSMATRANJE! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted September 22, 2013 Author Report Share Posted September 22, 2013 @okmijun - intresantan mi je tvoj komentar, sad posle nekoliko godina sve mi danas izgleda sasvim drugacije, nego sto mi je izgledalo tada. ne mislim da tada nisam bio u pravu. niti sad gresim. u stvari, nije ni vazno sta i na koj nacin radis - do god taj "nacin" radi. enivej, okacio sam projekat na net. pa pogledajte: http://www.dominante.co.rs/portfolio/o-2010/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts