Jump to content

PDF


Anchi_001
 Share

Recommended Posts

Opet ja sa GLUPIM pitanjem!!!

 

Radim neke plakate i ovoga puta sam ih odradila u Illustratoru pa imam veliku nedoumicu kako da napravim .pdf koji ce valjati za stampu???

Naime do sada sam to radila u Corel-u i sve je bilo OK - mislim naravno, ali nedoumica je u tome sto sada kada iz Illustratora napravim PDF (Press Quality) on je znatno manji nego iz Corela i pojavljuje mi se poruka da mi se color profil ne slaze, bla, bla...

Gde gresim? Radim u CMYK-u, zeznula sam setovanje ili sta???

 

Hvala unapred

Link to comment
Share on other sites

Možda je manji fajll iz Illustratora u odnosu na Corel jer si nekako zadržala live transparenciju, mada po defaultu bi trebalo da ne, proveri to, ali mislim da ti je dovoljno da radiš High Quality Print. Press Quality je za PDF verzija 1.4 iliti Acrobat 5 i ne zadržava transparenciju već je flattenuje. High Quality Print zadržava transparenciju što je danas sasvim ok, ja bar nisam odavno imao problema sa tim.

 

Link to comment
Share on other sites

Press Quality je za PDF verzija 1.4 iliti Acrobat 5 i ne zadržava transparenciju već je flattenuje.

 

Samo da te ispravim, PDF 1,4 (Acrobat 5) podržava transparenciju i ne radi flattening. Strarije verzije PDF-a, 1,3 (Acrobat 4) to rade. Press Quality i High Quality Print snimaju po defaultu u istom formatu PDF-a - 1,4, dakle oba zadržavaju transparenciju.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...