Anchi_001 Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Opet ja sa GLUPIM pitanjem!!! Radim neke plakate i ovoga puta sam ih odradila u Illustratoru pa imam veliku nedoumicu kako da napravim .pdf koji ce valjati za stampu??? Naime do sada sam to radila u Corel-u i sve je bilo OK - mislim naravno, ali nedoumica je u tome sto sada kada iz Illustratora napravim PDF (Press Quality) on je znatno manji nego iz Corela i pojavljuje mi se poruka da mi se color profil ne slaze, bla, bla... Gde gresim? Radim u CMYK-u, zeznula sam setovanje ili sta??? Hvala unapred Link to comment Share on other sites More sharing options...
cera Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Možda je manji fajll iz Illustratora u odnosu na Corel jer si nekako zadržala live transparenciju, mada po defaultu bi trebalo da ne, proveri to, ali mislim da ti je dovoljno da radiš High Quality Print. Press Quality je za PDF verzija 1.4 iliti Acrobat 5 i ne zadržava transparenciju već je flattenuje. High Quality Print zadržava transparenciju što je danas sasvim ok, ja bar nisam odavno imao problema sa tim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milekinez Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 ja bih koristio pdf setovanje od stampaarije u kojoj nameravam da stampam ostvarenje, potrosis manje bensedina a narocito ako pustas iz korela u pdf i sigurnije je print na virtuelni stampac nego eksport u pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukira Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Press Quality je za PDF verzija 1.4 iliti Acrobat 5 i ne zadržava transparenciju već je flattenuje. Samo da te ispravim, PDF 1,4 (Acrobat 5) podržava transparenciju i ne radi flattening. Strarije verzije PDF-a, 1,3 (Acrobat 4) to rade. Press Quality i High Quality Print snimaju po defaultu u istom formatu PDF-a - 1,4, dakle oba zadržavaju transparenciju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cera Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 ^ Da, u pravu si. Hteo sam da kažem 1.3 :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts