Kraljlavova Posted December 12, 2010 Author Report Posted December 12, 2010 Vidi,Lion King, ima nesto cudno u tebi,suludo.Jos jednom si me zaintrigirao da ti dam komentar,sad opet. Ne mozes da gledas enterijer kao aranziranje izloga,daj malo ovoga,malo onoga,popuni ovo,dodaj ono...jos jednom.Imas dve vrste enterijera,one u kojima ljudi zive,u kojima treba da nadju svoj mir i one koji treba da ubrzaju ritam,a to su night clubs i razne vrste prodavnica sa robom koja trazi agresivan pristup.Znaci ne sme nista da te iritira,da stvara nervozu i da ima osecaj kretanja sa svih strana kad udejs u enterijer. Ovo je kupatilo,treba da bude prijatno i smirujuce.Nemoj mislis da sam ja u nekom zen fazonu,da sam budista,daleko bilo...ne.Hocu samo ti kazem ono sto meni nisu imali na vreme da kazu,pa sam lutao i i trazio punk i pobunu cak i u enterijeru.Znaci,peglaj ovo sve sa dva lenjira,smireno,skloni ovu drvenu zmiju-policu,to je motiv sa Versace garderobe iz `97,znaci sve sem etalon ukusa i stila.Stavi lep kubus ispod lavaboa,njega odaberi da bude bude jednostavan,ne kao kineski wok.Stavi pastelne tonove neke neutralne,manje izlomljenih linija,manje ivica,ne zaboravi da i deca treba da koriste ovo,a deca su mala,ivice i coskovi nemilosrdni i eto krvavog scenarija.Posle ce tebi neko reci da si kriv sto mu je dete napravilo piruetu i odigralo pinball o lavabo,tako to biva,veruj mi. Mislim da je Lisa negde gore lepo primetila da treba da izvlacis vesh preko WC sholje,znaci ne ide.Imas bar sad dijapazon masina sa punjenjem odozgo,kao solomonsko resenje,ali ako ikako mozes dislociraj masinu iz ovog kaznjenickog coska.Cim nisu stavljene plocice i sanitarije,20-ak jura za dislokaciju prikljucaka nikog nece u crno zaviti,a postedece ga mnogo nerviranja.Masinu ako nije Gorenje Pininfarina,sakrij obavezno. Ne znam,pokusavam da budem koristan...smiri malo svoje enterijere.Ne znam koliko godina imas,ali artikulisi ih na vreme ako mislis da se ovim bavis u zivotu,mnogo su sirovi,nemaju pricu,napadni,ali bezobrazno napadni.Nije tesko,veruj mi.Zadaj sebi da ces upotrebiti tri tonaliteta iste boje i 6 kubusa u enterijeru i odradi zadatak,moze,pali.Videces rezultat ce te iznenaditi. Dobar si. Ovako me ni asistent nijedan nije provalio. Sve je odlično što si napisao sem jedne sitnice, a to je da si olako prešao preko nečeg ključnog, a to je ideja o prostoru. Moja ideja o prostoru podrazumijeva duboko preplitanje javnog i privatnog odnosno intimnog i angažovanog. Grad se ne završava na ogradi dvorišta kuće niti se kuća završava na trotoaru. Ovo su polazne i osnovne teze mog vidjenja i značaja prostora, a proistekle iz određenih analiza našeg čovjeka i njegovog odnosa prema prostoru - kući (od koje je napravio kult i ostavio grad i takozvani politički prostor bez ikakavog sopstvenog učešća u njemu). Dobro si primjetio ja pokušavam da pravim angažovan prostor i o tome treba raspravljati. E sad u okviru te moje ideje ja vjerovatno još slabo plivam - odnosno borim se sa formom i funkcionalnim dilemama. I iskreno ti hvala na komentarima. I nemoj vise da da trazis misljenje od ljudi,a onda iznosis advokatsko-parnicarske argumente u cvrstu odbranu sopstvenih pocetnih stavoma koji su pogresni,ali ti jednostavno imas odgovor na to.Znaci,ako pitas za savet,budi spreman da dobijes odgovore koji su razliciti od onoga sto mozda ocekujes i primi to ne k` srcu,nego svescu.Ovo je arhitektonski forum,pravnici i ne razgovaraju medju sobom,oni odma zviznu parnicu za povredu lika,dela,ega...znaci lagano i polako i sve ce bude OK. Mislim da je tu problem pisana forma mišljenja jer malo ko od nas uspijeva lijepo da napiše ono što je mislio reći...ali ako neko zaista misli kad kaže katastrofa ti je ovo, ono ti je sranje, ovo bolje da nisi postavio..pa naravno da ću biti osjetljiv...ko to ima pravo da tako priča ,a sve zbog toga jer je neko lijen da malo bolje osmotri šta se dešava. Ja nemam problem da mi neko kaže veš mašina tu nikako ne može, ali kad vidim da neko ima nekakav drugi problem,a veš mašina je povod ...to ne može. (Primiću svešću kad vidim da je iskreno kao što je tvoj komentar). I sad sam ja svadljiv zato što odgovaram istom mjerom. Mislim da ne stoji Kojene :rolleyes:
Ukica Posted December 13, 2010 Report Posted December 13, 2010 - moram da se ubacim! :rolleyes: -Od nekoliko ljudi sam cuo kako su ubacivali bordure (listele) u kupatilo da im zidovi nebi bili monotoni. Moj brat od tetke je postavio cak 2 trake tih listela. Oprostio sam im takvo razmisljanje jer nisu strucna lica, plase se, nesigurni su u svoj izbor i neznaju da sagledaju prostor pre nego sto je izgradjen i zavsen. Ali da to kaze neko ko je zavrsio studije ili mozda iz ko zna kog razloga sebe naziva arhitektom, e to ne mogu da oprostim. -Izbor plocica je fantastican cak i u najzabitijoj prodavnici opreme za kupatilo u najzabitijoj ulici najzabitijeg naselja u Srbiji. Tu treba dodati ormarice, ogledala, razne drzace za sto-sta, lampe, slavine koje izgledaju woow. Ne zaboraviti da ce tu da vise peskiri raznih boja...pa ce biti na podu i prljavih belih gaca i crnih carapa. Pa zar uz sve to tebi treba bordura da bi razbila monotoniju???? ha?! @gaf i sl. Ne spadam u one koji obožavaju bordure, pogotovo imajući u vidu da postoje brojni načini za razbijanje monotonije, ali ove kvalifikacije tipa '@gaf i sl' po meni razbijaju toleranciju na forumu, možda da uvedemo i '@fpu i sl'? , '@af i sl', '@alu i sl', '@sfbi i sl' '"@ftn i sl'? @itd mada ne vidim svrhu
la_mare Posted December 14, 2010 Report Posted December 14, 2010 joj, ja moram da se ubacim. vidim bordure police i slicno apsolvirano vec, ali istina, nisam citala bas sve detaljno, nego, jel neko pomenuo da mu smeta sto se vidi bojler? ili samo meni? u svom iskustvu sa enterijeristima, onu se uvek trude nekako da ga sakriju nekom nisom, pa unutra police i mozda cak i masina.. samo da se ne vidi?
GAF_Marija Posted December 14, 2010 Report Posted December 14, 2010 lepo zapazanje, sto vise predloga to bolje ... vise para ociju je bolje nego jedan :)
Sanjicaa Posted January 6, 2023 Report Posted January 6, 2023 volim gledati Indizajn s Mirjanom Mikulec, jedna od mnogih njezinih emisija je i o kupatilima https://www.youtube.com/watch?v=xX5Nlnro06I zanimljive emisije za pogledati, za dobiti neku ideju. Imaju i portali koji se bave arhitekturom i dizajnom pa se mogu naći korisni saveti, ideje, trendovi i sl, https://www.emajstor.hr/clanak/504/moderne_kupaonice_kakva_je_moderna_kupaonica_21_stoljeca https://www.youtube.com/channel/UCh4Nke1Zm0cRPq60cQcfbJg
Recommended Posts