Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pogledao sam preko index-a.

Dobre su. Na 10. si super ubo fokus u tom mraku na onog lika u diskoteci.

Nevezano za sve ovo nekako mi se rumuni cine srecniji i opusteniji od ovih drugih koji su kao u matrix-u....kao zombiji...

Posted

Оне из клуба сути баш добре, мада ме не асоцирају на Беч или Букурешт, милим могао је бити и нило који други град. Остале онако туристичке.

Posted
Оне из клуба сути баш добре, мада ме не асоцирају на Беч или Букурешт, милим могао је бити и нило који други град. Остале онако туристичке.

klubovi su svuda isti.

a citanja uvek razlicita. cudi me da je utisak da su turisticke, ali uvazavam.

Posted

Zanimljivo, mene te fotografije pom klubovima uopste nisu toliko zainteresovale kao ove ostale. Genralno mi se dopada atmosfera, bez obzira na ambijente. Prosto imam utisak da je sve u dahu, sto iskreno verujem i negde treba da bude cilj.

Meni jedna vrlo osvezavajuca i lepa galerija. Najinteresantnija mi je sa tipom koji kunta i pored nje zagrljaj. Iako na toj fotografiji nema lica, emocija je vrlo citljiva i jasna.

Inace prva fotografija gde se vidi suma i tek naziru ljudi je jako intrigantna ali steta sto nije veca, tek iz petog gledanja sam uvideo grupicu ljudi!

Bravo

Posted

odlicno (mada imam utisak da sam video mnogo boljih iz Graca). Kao celina, serija je super, odlicni kontrasti, iako ne kazuje mnogo o samom dogadjaju (mada opet imam utisak da i nije bio cilj da bude klasicna reportaza bili ovde - radili ovo).

Bravo II :)

Posted

hvala momci. ideja mi je bila da napravim nekakvu celinu. sustina je sve vreme na odnosima fotografija i toku serije, tj. to mi je bio cilj. pojedinacne fotografije mi nisu toliko bitne, tj. naravno da su bitne, ali ne nivou izdvojenih dela, vec vise kao delovi za to nesto sto pokusavam da prenesem kad ih povezujem u prostoru i vremenskom sledu. e sad, naravno, necu uvek uspeti, a pogotovo ne za svakog, ali ako ponekom ovo bude zanimljivo kao nekakva kratka prica/utisak, onda sam zadovoljan.

Posted
Najinteresantnija mi je sa tipom koji kunta i pored nje zagrljaj. Iako na toj fotografiji nema lica, emocija je vrlo citljiva i jasna.

Bravo

super je sto su to zapravo dva odvojena slajda, a spojilo se. takvi momenti me i interesuju.

ja sam u ovome pocetnik, daleko od toga da sam nepromisljeno i na prvu loptu ovo napravio, ali za ovakve konstrukcije, sigurno da mi fali iskustva, pokusaja i pogresaka i fidbeka. naravno, kao fotograf sam daleko od pocetnika, tj. znam kako da dobijem ono sto hocu, ali to dalje uredjivanje sadrzaja je prica za sebe, nimalo laka i jednostavna i mnogo manje intuitivna nego fotografisanje, ali zato uzasno zanimljiva.

Posted

Imas dobrih fotki,

jedino mi smeta sto ne povezujem ovo sve u celinu, imam neki diskontinuitet, vidim vise prica...imas neke cudne skokove, kao da nisi dobro slozio fotke u najbolju ruku receno...

svidjaju mi se ove iz kluba, imas mas dobrih momenata, nisu komercijalne uopste i to mi se svidja...

dopao mi se zagrljaj, onaj lik sto spava, dj sa crvenim zidom odlicna, 2 ribe sa dignutim rukama...

poz

Posted

hvala.

neki skokovi mislim da moraju da postoje. nije ideja bila da ispricam jednu doslednu pricu, nego da prenesem neke svoje impresije o slicnostima i razlikama. naravno, tok uvek moze biti bolji i zanimljiviji, ali ovo je slozeno i izabrano najbolje sto ja umem, uz ne malo truda. postoje laki nacini da se stvari slazu dosledno i da to deluje kao 'jedna prica' itd., ali ja ne vidim smisao tome. nije ovo prilog za strejt medije, ovo je ipak pokusaj neceg licnog i autorskog.

pritom, ne insistiram da je sto posto uspesan, samo mislim da su mnogi komentari koje dobijam potpuno promaseni (ne nuzno i tvoj), tj. kao da ih daju ljudi iz pozicije rigidnih urednika programa za decu ometenu u razvoju.

dakle, ako gledate, probajte da gledate kao jedno iskustvo, a ne kao skup fotki gde cete analizirati svaku tacku spoja. nemam ja nista protiv i da analizirate, ali onda probajte korak dalje da odete i u tome.

Posted

nije mi ta reportaza zanimljiva koliko imas jako dobrih fotografija u drugim serijama, nestvarno dobre,

samo trebas da napravis mnogo stroziji odabir jer neke nikako ne staje pored takvih.

Recimo posle par dobrih i fanatsticne dva tipa piju za stolom sa sesirima odjednom sledeca turisti pa prozor sa registracijom vozila...

Posted

hvala na komentaru

odmah cu reci da mi nije vise neki gust da stavljam samo proverene favorite i cekam hvalu.

ovo sto pokusavam sad je teze i jos uvek je proces, a to je ta izgradnja serija fotografija koje zajedno mogu da navode na razlicita razmisljanja i asocijacije u odnosu na one koje izazovu zasebno. sve moje serije na sajtu su pravljenje sa obaziranjem na redosled i raspored. naravno, ne pretendujem na to da su savrsene, ni kao serije, ni kao delovi, ali nisu samo nabacivanje ili slaganje nekih 'fotki na temu'

vise mi nije uopste cilj da fasciniram druge fotografe tako sto cu slikati nesto sto oni zele, a ne umeju ili umeju, a nisu se setili. to mi je nekako detinjasto, koliko god da moze da donese hvale. cilj mi je da se izrazim i da probam da stvorim nesto sto kod drugih ljudi moze izazvati i jos ponekakvu emociju ili misao osim nekog eventualnog, a inace, ako mene pitate, preterano ishajpovanog 'vau'.

a ti mas turisti, nisu oni nesto nuzno lose ili nezanimljivo, samo zato sto su najcesce nezanimljivi kao osobe. a opet, meni je i ta fotka dobra; s druge strane, ti svakako imas pravo da mislis da je losa ili dosadna, medjutim, ja cu samo reci da je to, sto se mene tice, promasena kritika, tj. kritika koja me manje zanima nego neka koja bi se bavila tom serijom kao celinom i mozda time zasto mislis da ne radi ili pogresno radi ta fotka na tom mestu; ja je koristim vise kao znak u tom trenutku i onda me manje zanima sta mislis o rukopisu.

Posted

nisi shvatio, nisam ni pricao o tehnici pojedinih ili koja mi se ne svidja,

tvoje fotografije izazivaju emocije i zamisle me vise nego bilo cije ovde, spomenuo sam turiste i prozor jer nekako ne pripadaju i ne slede dobro niz bar po meni, jednostavno osecaj je ravan. Pojedine bih zamenio mesta, neke izbacio (fotografije izgledaju veoma prirodne izuzev jedne kad ona drzi cvike u ustima, ok fotka ali ne pripada nizu jer izgleda pozirana).

Posted

Svidjaju mi se fotke, posebno kao jedna celina, serija.. Mislim da i da u uvodu nisi naglasio da su fotke sa leve strane iz A, sa desne iz R, da se moglo zakljuciti. Elem, ja sam preskocio tvoj "uvod" i odmah presao na fotke pa sam nekako sam zakljucio. Kako mi se sreija svidela jel:) vratih se da procitam...

da da trebalo bi procitati uvod ponekad:)

Pozdrav

Posted

видиш ли каква разлика у односу на фотке које си правио у свом окружењу - на свом терену , са својим људима? већ сам(ти) писао о томе - хтели ми или не, ужасно је тешко направити дистанцу између себе као фотографа и као учесника догађаја које фотографишемо ( надам се да нисам превише запетљао ) - један од ретких примера је - опет - вилиџем еглстон, правио је слиџе својих најмилијих као да је дошао из неког другог света. треба изаћи из себе/места пребивања/оквира размишљања и одрадити озбиљан едитинг

- упаривање је фино. оно што ми је највише запало за око је дистанца са које си снимао један део фотографија. посматрач није активни учесник, али истовремено та дистанца га не оставља по страни - фотографије добијају своје значење тек упаривањем- чудно, као да читам две приче у исто време ... шта си још користио сем нормалца? - да, дигитала изгледа као емулзија - бар мом оку лежи обрада. туристи = столице - фантастично, Е.Јонеско стил! пар веома провокативан, а не примети се на прву лопту. да не буду само хвале, још увек си мргуд :P ако неко не разуме на који начин доживљаваш и читаш фотографије, није страшно - како си и сам рекао доста је фотки које почињу и завршавају са вау! - наравно, ко не види озбиљан рад иза овакве галерије вероватно фотографију још увек посматра као слику/одраз а не симбол/скуп симбола.

Posted

hvala dima

ovo:

"чудно, као да читам две приче у исто време ..."

mi je jako prijalo da cujem.

nego, vilidžem, mislim da si malo pobrkao lonce s transkribovanjem imena :)

bas sam citao njegov intervju jedan, preporucujem:

http://www.americansuburbx.com/2010/10/wil...rward-from.html

edit: zaboravih da odgovorim na pitanje:

od objektiva, za ovu seriju 20-ica, 35-ica, 50-ica, 135-ica