Immz Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 sh_ definitivno najbolja varijanta ti je da uradis zdepth pass i u postu namestis kakav ti treba dof. Mnogo bolja kontrola i mnogo brze se zavrsi posao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiCkMiNd Posted December 3, 2010 Author Report Share Posted December 3, 2010 Igi nam nece kucati narednih nedelju dana, a jos narednih mesec dana ce kucati nakon moderator previewa. Ako se njegov odnos do tada ne promeni, nece vise ni kucati. Ko je citao obrisane poruke bice mu jasno, ko nije, nije ni bitno :) U svakom slucaju, kad smo vec kod toga, voleo bih da spomenem svima (koje mrzi/koji misle da je to drukanje/kojima je glupo/koji ni ne znaju da postoji) da ispod svake poruke postoji opcija Prijavi. S obzirom da svi imamo real life pored zone, nije stvar u tolerisanju vec u tome da kada se neki flejm odigra za manje od sat vremena, moze proci jos par sati dok se ja ne ulogujem i vidim to. Slobodno lupajte po Prijavi da bi se forum sto pre cistio od gluposti. Znaci, kad god krene diskusija u pogresnom pravcu, to je mnogo bolji izbor od odgovaranja nekome ko je flejm zapoceo. A sad, odoh u grad da pijem, budite dobri jer nocas nema ko da vam brise postove :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dboxx Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 U ovoj trenutnoj konfuziji GPU vs CPU rendering i dok se ne iskristalise sta je sta, na koju vodenicu ce voda da krene, mislim da ce ovo izmamiti mnoge uzdahe i curenje vodice na usta http://www.boxxtech.com/products/ROW/row_overview.asp Jedini problem je sto je na tockicima, pa mora svremena na vreme da se "proseta" :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
:HGT: Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Pick one :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immz Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 koje su cene za ovako nesto ,da dignem kredit i zavrsim sa tim :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dboxx Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 koje su cene za ovako nesto ,da dignem kredit i zavrsim sa tim :) Ja sam kopao i asovom i krampom, al nisam uspeo da iskopam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rembrant Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Varijanta PRIJAVI je prava stvar...pozzz za sve :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
breeder Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Malo sam neupucen u Gpu rendering. Jel mogu animacije da se renderuje stim? Tipa video sam prezentaciju za iray i covek tamo pusti render na neodredjeno vreme i prekida kad dobije zadovoljavajuci kvalitet. Ovo kod animacija ne bi bas "pilo vodu"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyBug Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Izisao novi terragen , malo zdrave konkurencije :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
twiggy Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Postoji li neki tutorial za Mayu sto se tice character fur, znam osnove fura ali ne znam kako da uradim da to izgleda dobro na karakteru. Sta koriste Disney i Pixar sto se tice fura, koliko je uopste tesko dobiti ovakav rezultat, ima li neko iskustva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobi Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Postoji li neki tutorial za Mayu sto se tice character fur, znam osnove fura ali ne znam kako da uradim da to izgleda dobro na karakteru. Šta koristiš od softvera? Za max imaš gomilu pluginova (što integrisanih... što ne). Meni lično "Hair and Fur", koji je integrisan, nikada nije pasovao. Sve je to lepo, kad hoćeš da napraviš travu u daljini, ali čim hoćeš nešto malo zahtevnije, stvari se (mnogo) zakomplikuju. Pogotovo ako hoćeš realan motion. Pre godinu dana izašao je "Hairfarm" plugin, koji je zaista nešto najbolje što Max trenutno ima. Na žalost, vrlo je skup, a nema ga "ni onamo"... bar ja nisam našao. http://www.hair-farm.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
twiggy Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Mayu koristim, znam mayin fur ali mi treba tutorial za karaktera, digital tutors je najavio za ce izbaciti 3 deo fur i to bas kako se radi na karakteru ali jos uvek nista. Zato pitam sta je najbolje, sta daje najbolje rezultate, da li mayin default fur ili neki plugin tipa Shave and a Haircut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Sta koriste Disney i Pixar sto se tice fura, koliko je uopste tesko dobiti ovakav rezultat, ima li neko iskustva? Oni uglavnom koriste neke in-house. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyBug Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Pa u tom lepom izgledu im pomazu sejderi koje sami pisu i koji simuliraju kojesta na dlaci, uz sejdere za svetla ... ali za to ti treba dosta iskustva i smisao za scripting, iskustvo sa rendermanom. Ne nadaj se da ces posle Digital Tutors koji imho samo prenose lose i nepotpune informacije dobiti to sto ti treba, pa cak ni kroz help jer ti ni maya software ni Mr nece dati odma to sto ti treba, to je onako lepa ali pipava materija. On the other hand mos dosta da fejkujes za still image u Photoshopu i sl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SreckoM Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Sasvim je moguce da su koristili Mayin fur, naravno u kombinaciji sa Renderman-om. Kroz Renderman ti je najbolja/najlaksa kombinacija Mayin fur i Deep shadows, brzo a dosta dobri rezultati. E sad ako hoces nesto kao na tim slikama, to je vise posla nego sto ce ti DT ikad pruziti. S druge strane ako koristis Mental Ray probaj sa Puppet shader pack, mnogo brze renda i dobijas mnogo bolje rezultate nego default. Ovde mozes naci uputstvo za setup http://www.djx.com.au/blog/2009/04/14/p_ha...hader_replacer/ Ako hoces da rendas sa Vray instaliraj Shave&Haircut, mada je uzasno sporo... Nista nije brzo kao Renderman, probaj 3delight do njega se lakse moze doci. Brzinski render sa Rendermanom, 13 sec Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyBug Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Inace ko ume, kao Goksi moze i da primeni GI na dlakama koji se relativno brzo racuna, i tu onda dolazimo blizu tog smeka koji tebi treba, ali opet treba znanja, prakse ... ako si resen da ozbiljnije izucavas dlaku moraces da se bacis na ozbiljno strebanje, a tu mislim pre svega literaturu, slabo video tutorijali imaju pokrivenost tog polja. U duhu diskusije simulacija kose u Tangled , kraj sa greskama je najsimpaticniji :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
twiggy Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Mozda sam i ja malo preterao da dobijem tako kvalitetan fur kao sto to rade Disney i Pixar ali pre svega me interesovalo, a i mislio sam da imaju svoje skriptase. :) Tnx na odgovorima, sto se tice bacanja fura na primitivne objekte i uraditi render to mi nije nikakav problem, umem ja da ga uradim da izgleda lepo ali problem je na karakteru, to mi je mnogo zeznuto. Ne znam taj workflow za karaktera, koliko dlaka ide, da li se attachuje jedan fur ili vise, kako se podesava direction, itd... glavni problem je glava, prelazi oko ociju, usta, nosa i ruke. Videh i trailer pre neki dan za Tangled ne samo fur i hair vec i trava, teksture, materijali, render, sve je jako dobro bas se vidi napred u CG vremenom. Ovakav fur mi se isto svidja recimo => http://vimeo.com/17357116 Link to comment Share on other sites More sharing options...
twiggy Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Evo jedna zanimljivost koju sam nasao za Open Season. Boog's fur is comprised of over 1.6 million hairs. Surprisingly, Elliott has more - 3.5 million. As his fur is shorter, more hair was required to cover him. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobi Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Pa ko što rekoše... najbitnije kod fura je shading. Da dobije taj volumetrični feel. Može neko nabacati i milijardu dlačica, a da opet ni na šta ne liči. Zato i skoro svi fur solveri imaju svoje materijale i svoje senke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiCkMiNd Posted December 5, 2010 Author Report Share Posted December 5, 2010 Nikako mi ne ulazi u glavu, u kom momentu je tamo, davne 2007 godine neko u Autodesku dosao na sastanak i rekao : "Ljudi, imam sjajnu ideju! Hajde da od 2008 na dalje vise nikada ne menjamo ikonicu 3ds maxu!", a gde su svi odmah odgovorili " Da, covece! Sjajna ideja!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
velox Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 ja sam instalirao 2011, da li je moguce da ga nateram da izgleda kao max9????? bole me oci od ovog fenseraja XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archangel Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 ja sam instalirao 2011, da li je moguce da ga nateram da izgleda kao max9????? bole me oci od ovog fenseraja XD Naravno da jeste uzmi fotoaparat uslikaj max 9 na necijem racunaru istampaj slidzu i nalepi na monitor. Tada!!! eto ti najefikasnije metode kako da ga nateraš da izgleda kao max 9 :). Šalu na stranu. u velikoj meri je moguce imas u opcijama da iskluciš neke od \"fenšeraja\" i već će ti max izgledati kao v5. Pošto realno gledano nista se veliko nije promenilo u izgledu maxa zadnjih neznam 100 godina???. :blink: :lol: Hvala za pokretanje ove teme sick. Lično mislim da netreba da bude vezana za bilo šta, da ljudi daju sebi oduška npr: AMIGA RULES FOREWEEEEEERRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ^_^ ^_^ ^_^ :P :D B) http://www.chiptune.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
twiggy Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Pa ko što rekoše... najbitnije kod fura je shading. Da dobije taj volumetrični feel. Može neko nabacati i milijardu dlačica, a da opet ni na šta ne liči. Zato i skoro svi fur solveri imaju svoje materijale i svoje senke. Manje vise da mi izgleda realno samo da ga lepo nalepim na karaktera, ako neko naleti na neki dobar tut neka postuje link. :) ja sam instalirao 2011, da li je moguce da ga nateram da izgleda kao max9????? bole me oci od ovog fenseraja XD Meni je Windows na classic temi, ides customize-customize user interface-colors-scheme-use windows theme-apply colors now Link to comment Share on other sites More sharing options...
hr0nic Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 AMIGA RULES FOREWEEEEEERRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ^_^ ^_^ ^_^ :P :D B) TOOO , AMIGA POWER :) nadajmo se da ce se vratiti na vrh uskoro, samo da ih neko ne zezne ponovo. A onda, cinema 4d, real 3d i lightwave konacno mogu da se vrate na pravi hardware :) http://www.a-eon.com/ http://wn.com/AmigaOne a evo malo da se podsetimo kako je to sve izgledalo ranije :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Nikako mi ne ulazi u glavu, u kom momentu je tamo, davne 2007 godine neko u Autodesku dosao na sastanak i rekao : "Ljudi, imam sjajnu ideju! Hajde da od 2008 na dalje vise nikada ne menjamo ikonicu 3ds maxu!", a gde su svi odmah odgovorili " Da, covece! Sjajna ideja!" To i mene zanima! Prvo su me nervirali zato što su menjali te ikonice stalno a onda su naprasno odlučili da zadrže najbezličniju i najgluplju od svih. Ikonica od 9ke mi je bila najbolja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts