Jump to content

Trodimenzionalna Offtopicharnica

SiCkMiNd
 Share

Recommended Posts

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jel ima neki covek dobre volje da mi da svoj msn,skype...za neka "glupa" pitanja...pod "glupa" mislim na pitanja koja su za pocetnike ali koja su toliko prosta da ne vredi postavljati pitanje na forumu :D to je tako kad sam samouk..pa sam ucio sta sam stigo i sad u sred nekog rada zapnem na neku sitnicu za koju sigurno niko nije pisao tut :D

Pa ajde da probam...:( zanima me kako da na nekom materijalu ubacim logo neke firme....konkretno radim ring i hocu da ubacim na podu ringa par logo-a sponzora....ja jedino znam da napravim novi poligon i da tu ubacim ceo mat sa bitmapom ali to mi mnogo uzima vremena i ako imam 10 slicica ja iskoristim 10 materijal(bez smeha) :( siguran sam da to nije najpametnije..pa me zanima kako?i zamalo da zaboravim najveci problem...posle kad koristim uwv map onda sve zabrljam...:(

stvar je u tome sto ja to sve znam odprilike...ili mislim da znam....alfa je ona kombinacija crno belo...:D zato sam i trazio neciji msn,skype....da bi mogo odma da me uputi sta da trazim...a ne ovde izgubim 5-6h dok se prvo sporazumemo...a onda jos 5-6h dok resimo sta treba i kako treba...:( jer mnogo stvari ja "znam" da napravim..ali i to tako da je nacin na koji to radim pogresan...jer kad god bi posle hteo da prepravim to....morao bi sve iznova...toliko se to umrsi....uzas....i sad resio da naucim sve kako se i sta radi pravilno...da vise ne bi dolazio u te situacije i naravno da naucim neke termine i ostala cuda :D

Lepo je to sto zelis da znas, ali moras malo i sam da zapnes, i naucis da resavas probleme, a to o cemu ti zboris deluje kao osnova, basic stuff.

Sad ne pricam ti to da bih te kudio, kontam ja tebe, ali vecina ljudi je sama ucila, narocito u vreme kad nije bilo neta u ovoj meri kao danas, gubili smo po 12 sati i nismo kukali nego provaljivali fore, padali na greskama i ucili na istim.

Ti bi hteo svog licnog mentora, a to ces tesko naci, i veruj help ti je dovoljan da sam za 5-6 god postanes guru.

Ne oslanjaj se na druge i sam bij svoje bitke, a ovde ces na forumu uvek dobiti nekoga da ti da savet kad se zaglavis i adekvatno predocis problem.

Lepo je to sto zelis da znas, ali moras malo i sam da zapnes, i naucis da resavas probleme, a to o cemu ti zboris deluje kao osnova, basic stuff.

Sad ne pricam ti to da bih te kudio, kontam ja tebe, ali vecina ljudi je sama ucila, narocito u vreme kad nije bilo neta u ovoj meri kao danas, gubili smo po 12 sati i nismo kukali nego provaljivali fore, padali na greskama i ucili na istim.

Ti bi hteo svog licnog mentora, a to ces tesko naci, i veruj help ti je dovoljan da sam za 5-6 god postanes guru.

Ne oslanjaj se na druge i sam bij svoje bitke, a ovde ces na forumu uvek dobiti nekoga da ti da savet kad se zaglavis i adekvatno predocis problem.

Pa ja bas o tome i pricam....nisma totalni pocetnik..i zato nisam hteo da postavljam ovde pitanja jer sam znao da cu dobiti ovakve odgovore...poceo sam jos sa max 5...i periodicno...ucio...i ucio...ono tipa svake god po jedno 4-5 meseci me uhvati to ludilo za max-om....kao i sada :D ali sam shvatio vremenom da nije poenta samo uraditi nesto vec da to bude ispravno i sto lakse.....i sada trazim samo da me neko uputi sta treba da nadjem...kao sto je slucaj sa ovim....treba mi terim za moj problem...ne mogu da kucam u google "vise mapa na materijalu" ili tako nesto....jbg ucio sam sta sam stigo i kad sam stigo...zato sam i doso dovde :( samo da se malo razmrsim i sve ce biti extra :D evo i nekih mojih starir radova.....cisto da ukapirate gde mi je problem :D

http://www.facebook.com/album.php?aid=2012...mp;l=797c6f51bc

Jel ima neko physx plugin za 3d max 2009??? Registrovao sam se na njohov sajt i cekam dva dana porvrdu registracije i niekako da dobijem...pa reko ako ima neko da mi ubrza proces :)

pozdrav

Poslao sam ti na poruku...ako je to to

@GOKSIMASTER

Citao sam malo na Chaosgroup forumu kako to radi i ispostavilo se da, na zalost, ne utice na GI (za SSS i za refleksije ne znam).

Ovu mogucnost imace verovatno neka update verzija ali samo za bidirectional path tracing (kao maxwell multi light), jer je inace tesko za implementaciju.

@Galeb

Jel moze to u PS-u da se slozi?

@GOKSIMASTER

Citao sam malo na Chaosgroup forumu kako to radi i ispostavilo se da, na zalost, ne utice na GI (za SSS i za refleksije ne znam).

Ovu mogucnost imace verovatno neka update verzija ali samo za bidirectional path tracing (kao maxwell multi light), jer je inace tesko za implementaciju.

Pa da toga sam se i plasio , morao bi verovatno engine ispocetka da se dizajnira i sve shadere ponovo pisati samo da bi se podrzalo to razdvajanje. S druge strane razdvojiti samo light passove je laganica.. .

Ako mislis da li treba neki dodatni renderi da se odrade, ne treba. Znaci "izvezes" sliku u PDPlayer nastelujes svetla kako ti odgovara i snimis iz PDPlayera u format koji ti treba. Koliko sam shvatio PDP prvenstveno sluzi kao neki RAM player a ovo je neka nova mogucnost tako da ne treba ocekivati zamenu za full kompozit aplikaciju.

@brucosh - moze u PS naravno.

Ali kako se redja, jel ide normal, overlay...? Koji metod?

Bez obzira sto radi samo sa direktnim svetlom, ipak je korisno i moze dosta da ubrza rad.

p.s. Hvala ti sto si me podsetio na 'A je to'. Bas sam gledao na Youtube. Genijalno i posle 20+ godina. A i Gustav :)

Hehe njih dvojica sve mogu da "srede" :D

Sto se tice PS-a, sve pasove snimis kao EXR ili neki drugi 32bitni format (moze i 16bit) i redjas sa Linear Dodge jedan na drugi, a intezitet menjas sa Exposure\Gamma.