StAl Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 https://zivadynamics.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 PS: Ne volim da trosim vreme u nadgornjavanju i podjebavanju. jes' al' ne da ti karakter :P Staniiii malooo. Aj' strucnjak si za aveone.... expert za hi - tech - advanced - top secret vojne sisteme, ono o cemu mi obicni smrtnici mozemo tek da nagadjamo na osnovu medijskog blebetanja... Sad si i strucnjak za žemske...... E, a da ostavis nesto i za druge, nemoj sve teeebiiii, jel' te nisu ucili da treba deliti a? Ajde malo i meniiiiiiiiii :) Eto, ja cu skromno sebe da proglasim za strucnjaka za žemske... a bogumi imam i nesto prakticnog iskustva :) Mislim lepo je znati kako izgleda neki avion, poznavati zvanicne perfomanse itd. its. al' sasvem je drugacije kad ga vozis, jel' de? Nije sve u suhoj teoriji i citanju / gledanju.... treba se uneti u materiju, mislim, znas ono uci u nju. I tako.... ti misli sta 'oces, ja ce mislim da mislim sta ja 'ocu i kraj. Vitkica jedna lepa ! https://media2.giphy.com/media/3o7aD5MzjVY5J4XpiU/giphy.gif PS. Inace ako te zanimaju novosti iz sveta tehnike samo reci... imam jednog drugara koji me non stop bombarduje takvim stvarima, napr. a ima on toga jos, samo reci, Tajno Teslino Superoruzje, Harp, Iluminati, Masoni, Flat Earth.... ma za sve ukuse & uzraste :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawk Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 U kakvo sranje se pretvori ova dizajn zona...A imala je potencijal da bude mnogo vise... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 Najgore $ranje je mrtav forum, na kome niko nista ne postavlja, ne diskutuje, nista. Ovo poprckavanje je mozda... a mozda i nije.... Uglavnom u off pricaonici je. Ostatak zone je otvoren za Ozbiljne & kreativne stvari. Koliko vidim pretrgao si se da kvalitetnim sadrzajem dignes Zonu na nivo. Kako god, vo se drzi za rogove a covek za reci. nemam nameru da se nastavljam sa tobom, ispunio sam mesecnu kvotu, izvinjavam se :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
killeRRabbit Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 https://www.disneyanimation.com/technology/datasets Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labicko Posted July 5, 2018 Report Share Posted July 5, 2018 Gresis @alekba ovakve gluposti i rasprava o njima je ono sto unistava forum. EliteSecurity je puko upravo zbog ovakvih gluposti, ako admin ne reaguje i ne brise spam forum postaje zvanicno mrtav. Brate imate tamo gore pricaonice i kanale za one kojima je dosadno. Nema potrebe da se ovde razvijaju takve price. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted July 5, 2018 Report Share Posted July 5, 2018 @Labicko, jel' ti zahebavas ili se pravis blesav? Zona je puna spama, mislim stvarno covece.... nuditi falsifikovan novac i putovnice po celom forumu..... aloooo breeeee!!!!!! Da je istina sto modovi pricaju kako se Zona prisluskuje ( i tako to ), perje bi letelo.... To ne moze ni kao zezanje da prodje. Duznost osoblja je da takve postove odmah ocisti. Po zakonu..... Barem tako pricaju, dali su jednom i primer kako je osoblje nekog sajta izgutalo posledice zbog posta koji nisu na vreme editovali... A o tripovima tipa http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...t&p=1381881 http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...t&p=1372904 http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...t&p=1373662 itd. its. ne vredi ni pricati... i niko turcem da mrdne. Racunajuci i tebe te :mrgreen: Ponavljam ovo je OFF PRICAONICA, tako da je malo odmora & relaksacije u skladu sa ustavom. Ako ti se svidja citaj / ucestvuj, ako ne preskoci i idi dalje. Jel' se ti tako i u realnom zivotu ponasas tako? Par likova na ulici prica kako je ojuzilo, a i komarci navalili, a ti posto ne trpis takve razgovore utrcis i nahebes im se keve... il' potegnes bejzbolku? Aj' budi malo .... I nemoj da mi pevas kako je internet drugo.... Osim ako imas dijagnozu, mislim podvojena licnost i tako to :), pa ces na internetu da se ponasas na jedan nacin, a u realnom zivotu da budes parlamentaran i fleksibilan, otvoren ka drugojacijim stavovima & misljenjima. Dovoljni su mi oni manijaci ( i manijakinje ), sto kad se docepaju volana pocnu da dilejisu. A forumi umiru, bas kao sto je i Zona na samrti izmedju ostalog i zato sto se neki pametnjakovici najdu.... iznenadjeni & uvredjeni zato sto stvari nisu po njihovom ukusu...pa krenu da "opravljaju" Bio sam i narisao strip o takvim genijalcima, no sam zaglavio u bolnicu a klinci rondjali pa zaturili. Steta, mrzi me da ponovo crtam ali bas lepo opisuje takav ███████ mentolitet. A bas takvi bi pre da Zona ( ili bilo koji sajt ) zamre pre nego da ne bude PO NJIHOVOM LICNOM & PERSONALNOM ne-ukusu. Ima ovde na Zoni jedna tema, tj. takmicenje, koje je posle editovanja zamrlo, bas kao sto se i dalo ocekivati... al' hebi ga, licni ego je jaci od opste koristi <_< I tako.... postavljam povremeno radove na Zoni, dodajem linkove ka tutorijalima, resursima ili prosto novostima... ponekad pametujem glede tematike radnje... a kako ste vi inace, sta ima kod vas :rolleyes: PS. raspisa se, al' ako..... hebote ovo je 21 vek, visepartijska demokracija a vi bi ..... nemam reci. bljak. PPS. koji je to 3D forum EliteSecurity... guglj mi nije nista pametno izbacio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StAl Posted July 6, 2018 Report Share Posted July 6, 2018 @alekba Ako ti se sagovornik naljuti, saljem ti po Glasniku :D (ne zamer`te mu sto je malo ekscentrican): http://www.mediafire.com/file/8ki7r1h0g9l2g4a/Glasnik.jpeg poruku da ne brines jer ce da dodju Telohranitelji ako bude trebalo...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
okmijun Posted July 7, 2018 Report Share Posted July 7, 2018 Gresis @alekba ovakve gluposti i rasprava o njima je ono sto unistava forum. EliteSecurity je puko upravo zbog ovakvih gluposti, ako admin ne reaguje i ne brise spam forum postaje zvanicno mrtav. Brate imate tamo gore pricaonice i kanale za one kojima je dosadno. Nema potrebe da se ovde razvijaju takve price. 3D sekcija je umrla onog dana kada su svi (zajednički) provalili podešvanja za Vray 1.46-1.48. Bilo je 3-4 glavna provaljivača, a mi ostali smo gledali i zapitkivali uglavnom. (po broju mojih poruka možeš da vidiš koliko sam samo ja zapitkivao!) Do tada je ovo bilo "u svetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo". Od tada niko nikome nije trebao i forum je umro, neko nešto postuje i to je to. Realno da nije AlekaBa, ovde niko ništa ne bi ni postovao, skoro. ... Zašto je to tako, pa zato što do pre 10-ak godina, ovaj 3D je bio skup entuzijasta i hobista, itd, a većini je to sada glavno i jedino zanimanje. I mnoge boli sedalo čak i da psotuje nešto tipa "+1!" ili "uraaaa kako je dobro!". ... Što nema veze sa forumom nego nama kao zajednicom, dok mi trebaš super je, kad mi ne trebaš ko te zebe! ... Isto/ slično je bilo i sa Ellitom, samo što se tamo provaljivao PHP, java, itd.... ... U "svetu" nije idealno ali nije baš ni ovako kao kod nas. ... Evo ti samo 2 ili 1, nove teme, za novi Vray/ Coronu, realno možda najveći "dogadjaj" u poslednje, 3-4 godine, i nikom ništa... I tako u krug.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labicko Posted July 7, 2018 Report Share Posted July 7, 2018 Nista na ovom svetu ne moze da funkcionise normalno bez policajca, zato dok ima NORMALNOG admina forum moze da funkcionise. Naglasio sam NORMALNI admin jer imas primer sa Elite kada je novi admin na delu za fotografije gurao pricu da su DSLR aparati mrtvi zbog mobilnih telefona. Nakon toga su svi fotografi prestali da se pojavljuju tamo. Ali i pored toga sto admina nema, ne vidim poentu da se na 3D sekciji pokrece prica o fizickom izgledu neke devojke ili o jacini aviacije neke zemlje, barem ne od onih koji mnogo doprinose ovoj zajednici. Opet to je moje misljenje, mozda gresim, nije mi bila namera da nikog uvredim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted July 8, 2018 Report Share Posted July 8, 2018 Verovatno je puklo jednim delom jer sada i ko kaci, pre ce zakaciti u nekoj grupi na fejsu gde ima brdo ljudi, drugim delom kao sto @okmijum rece, mnogi sada jedino to i rade i od toga zive, a u tome se malo i izgube neke stvari. Da je ovde bilo strava, bilo je, ali nazalost, sada je veoma slabo poseceno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
StAl Posted July 11, 2018 Report Share Posted July 11, 2018 Jos je 05. VII bilo prebacheno ovde: http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...&start=4180 :P (da Zona ne bude ubivena):lol: "ono" sto je neke iritiralo pa su zato "opalili u debatu o zlocinu" koji ubija Zonu ( po onoj "...drzh te lopova..."). Sada ti "dobronamerni diskutanti" mogu da nastave nesmetano svojom aktivnoscu (kao i do sada :lol: sto ne sumnjam) da doprinose normalnom :rolleyes: radu Zone. No ja razmisljam da kao jedan od "krivaca" da li da zbrisem odavde ko `ova dvojica`na linku ispod: http://www.mediafire.com/view/82g3mgbh39em...EMO_Zbogom.jpeg :D PS: Iz "sireg drustva te dvojice" mi je pomognuto tako da mogu da pricam o razvoju Blendera 2.8. Bez te pomoci - te price ovde ne bi bilo. Nesto o tim mladim ljudima imate na onom linku gore gde je bila nastavljena ona "onakva prica". Kod tih mladih ljudi, nema ovolikog i ovakvog prljavog podjeb@v@nj@! :angry: :angry: :angry: Pitam se sta li je razlog tome? Region??? ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smajky Posted July 13, 2018 Report Share Posted July 13, 2018 Član sam Zone od pre brisanja celog foruma. Mnogo sam bio naučio u početku, tada su medjuljudski odnosi bili ok. Na žalost posle nekoliko godina prestao sam da posećujem DZ najviše zbog neukusnih komentara i bespotrebnog pumpanja ega. Mislim da je tu bila najveća greška moderatora jer nisu sekli u korenu, kao što sad radi Vojislav na 3d modeling Srbija Fejsbuk grupi. Bilo ko da se u to vreme pojavio ovde a da je uspeo u svetu čekalo ga pljuvanje ponižavanje na sve moguće načine, ljudima je mnogo bilo dosadno, a i smetala im je njihova krava :) Jednom prilikom mislim da sam izbacio 3D skeniranje sa Kinectom I dobio komentar tipa Eee ja sam to radio još pre nekoliko godina sa fotografijom i onda brdo nebuloza .. Mislim... Sa mnogim korisnicima iz tog vremena sam ostao u kontaktu, radili zajedno dosta projekata. Trenutno predajem kompjutersku grafiku na Elektronskom fakultetu u Nišu, privatno razvijam aplikacija za VR/AR Link to comment Share on other sites More sharing options...
StAl Posted July 17, 2018 Report Share Posted July 17, 2018 Neko mi je provalio nalog. Neko se bavi kriminalnim aktivnostima ovde na Dizajn Zoni. ZAHTEVAM od asmina da odradi svoj deo posla. Vec sam prijavio danas, ali kriminalac nastavlja dalje. Provaljen mi je nalog pa ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobi Posted July 24, 2018 Report Share Posted July 24, 2018 polako... polako... nahranim vas glavićima... :) Nije forum propao zbog ove ili one odlike admina, ili mod-a. Forum(i) su propali zbpg pojavljivanja društvenih mreža (facebook, i ostalo...). Ja se čudim da vi zapravo ne vidite da ovde nema moda već godinama.... Evo da proverimo... k***c.. p***a.. dupe! Modovi su k***c! Admini su pičke! (da sačekamo kada će da bude cenzurisano) A i vi, brate... razmišljate kao da se to samo ovde događa... a svugde forumi prsli. Na žalost, jer i sam volim najviše forume. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted July 26, 2018 Report Share Posted July 26, 2018 polako... polako... nahranim vas glavićima... :) Nije forum propao zbog ove ili one odlike admina, ili mod-a. Forum(i) su propali zbpg pojavljivanja društvenih mreža (facebook, i ostalo...). Ja se čudim da vi zapravo ne vidite da ovde nema moda već godinama.... Evo da proverimo... k***c.. p***a.. dupe! Modovi su k***c! Admini su pičke! (da sačekamo kada će da bude cenzurisano) A i vi, brate... razmišljate kao da se to samo ovde događa... a svugde forumi prsli. Na žalost, jer i sam volim najviše forume. Da upravo to sa pojavim drustvenih mreza ljudi su napustili forume,doduse ja dolazim ejr volim ovaj forum,dosta sam saveta pokupio na pocetku i sada picim sam,skontao sma tutoriale koji mi trebaju i ka cemu zelim da se krecem pa zato i ne postujem ovde,najvise postuje na fejzbuk i na instangram Link to comment Share on other sites More sharing options...
bannedbyRetard Posted July 30, 2018 Report Share Posted July 30, 2018 Nekako mi se cini da je nestala energija ljudi koji znaju da pomognu ljudima koji uce. Ako se pojavi neki pocetnik mnogi ga docekaju na noz, kad covek cita komentare prosto ga bude sramota i da pita nesto, sve je nekako ustogoljeno, mada ja volim ovaj forum i zato ponekad i nesto komentarisem nadajuci se da ce svi oni koji su napravili lovu da se sete onih koji pocinju i da odvoje malo vremena da pomognu nekome da pocne da zaradjuje. U startu kad je forum bio posecen i sto bi se reklo u top formi, admini su bili suvise kruti pa nije valjalo, sad ih nema sto opet nije dobro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sh_ Posted July 31, 2018 Report Share Posted July 31, 2018 ^ pa ko je sta konstruktivno pitao ovde? :) Uglavnom se pita: Cao napravio sam kucu koja ne lici ni na sta moze pomoc za fasadu (dzabe naravno), ili kupio sam lokal kako da ga sredim da izgleda vrh za 145 din opet za dzabe naravno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawk Posted July 31, 2018 Report Share Posted July 31, 2018 Evo jednog pitanja koje me muci vec duze vreme a odgovora nigde: Kako nauciti vrhunski texturisati tj. texturisati modele za AAA igre??? Od firmi za koje sam radio test za AAA igre nisam dobio nikakav feedback, zatim sam postavljao isto pitanje i neke radove na stranim forumima nisam dobio nikakav koristan feedback. Tako da, ajde da cujem vas odgovor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted July 31, 2018 Report Share Posted July 31, 2018 AAA igre mogu biti razne i nemaju jedinstveni nacin za teksturiranje,jer svaka igra ima svoj jednistveni dizajn da tako kazem,jedistveni stil pa prema tom stilu se radi i teksturiranje,trebalo bi da sam vezbas teksturiranje od realnih tekstura do hand made tekstura WOW ima hand made teksture ili npr Torchlight dok npr Mad Max igra ima realisticne,I uglavnom se koristi PBR teksture evo ovo ti za pocetak moze biti korisno https://www.allegorithmic.com/pbr-guide Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawk Posted July 31, 2018 Report Share Posted July 31, 2018 Evo preciznije - realisitcno texturisanje za AAA igre u Substance Painteru. Ne pricam o tehnickim stvarima u samom programu i kako se sta radi, nego o kvalitetu samih textura. Evo mojih radova koji nisu na nivou AAA igara: https://www.artstation.com/miroslavsimic http://miroslavsimic.weebly.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawk Posted August 1, 2018 Report Share Posted August 1, 2018 Toliko o tome ... :lol: :lol: :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted August 1, 2018 Report Share Posted August 1, 2018 Moj ti je savet opservacija. Nije bitno da li ces teksturisati u painteru, quixelu, mari-u ili rucno u photoshopu. Drugi deo je ako ides na realizam malo matematike i prikupljanje pravih vrednosti, na koliko da stavljas refleksije za metal, kozu, tkaninu itd. kao i ostale parametre. Mozda ti ovo ne zvuci kao neki savet jer ti nisam rekao klikni tu i tu, ali u tome i jeste poenta, jer ako znas kako nesto izgleda i kako se ponasa, nece vise biti bitno sta ces koristiti da dodjes do tog rezultata. p.s. Bacio sam malo pogled na ove tvoje radove i npr, ona kamera ne bi prosla, dok npr plinska boca je vec ok, albedo (diffuse) je dobar, ali nedostaje sredjivanje drugih mapa. Kada se uporedi sa kamerom, dosta je realisticnija i bolja. pozz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawk Posted August 1, 2018 Report Share Posted August 1, 2018 Jel imas neki konkretniji i detaljniji savet oko opservacije? To sam vec i ranije radio, ali ocigledno da ne znam sta, kako i zasto da posmatram, cim do sad nemam dovoljno dobre rezultate. Sto konkretnije objasnjenje to bolje. Ili mi reci kako si ti to radio kad si bio na otprilike tom nivou znanja na kom sam ja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labicko Posted August 2, 2018 Report Share Posted August 2, 2018 Za refleksiju imas ovaj sajt: https://refractiveindex.info/ tu su ti tacne vrednosti iz realnog sveta Druga stvar je ono sto je Abi rekao, observacija, imas online kolko hoces slika materijala u realnom svetu. Svaki put kada nadjes na dobar primer ti ga snimi i veoma brzo ces imati svoju bazu veoma dobrih primela materijala i ostecenja na tim materijalima. Treca stvar i to je ono sto imas lose uradjeno cak i na AAA igrama (For Honor je dobar primer) a to su nerealna ostecenja. Treba znati da ostecenja na plastici i aluminijumu nisu ista kao i na celiku. Treba znati da ce harden blade pre da se polomi na pola nego da ima ostecenja slicna onima kada sekirom udaras u drvo. Ovde govorim o igricama koje gadjaju neku realnu grafiku i istorisko oruzije, fantazi svet je nesto drugo, mada i tamo poznavanje materijala nece smetati. Ali za game nije u pitanju samo estetika, vec i matematika iza toga, kako bi se sve rendiralo dosta brzo. Gledao sam neko predavanje na Gnomon gde je tip koji radi specijalne efekte preso iz filmske industrije u game. Kaze da je mnogo veca umednost raditi za game, jer kaze ovde umesto sa 50 miliona particles moras da uradis isti efekat da izgleda dobro sa svih strana a sa samo delicem resursa u odnosu na film. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts