Jump to content

Trodimenzionalna Offtopicharnica

SiCkMiNd
 Share

Recommended Posts

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pozdrav svima.

Nisam bio na forumu godinama pa izvinite ako je moje pitanje na pogresnom mestu, upadoh kod vas u nadi da cu ovde dobiti brzi odgovor jer vidim da ima odgovora iz 2018..: zna li neko da li postoji u beogradu kvalitetan kurs 3d modelovanja u rinocerosu? I knjiga na srpskom za pocetnike je trenutno velika pomoc.

Hvala unapred

dobrio sam nedavno da testiram, i ne znam da li do mog kompa ili sta ali je poprilicno bagovit, svetla exportuje sa jacinom 1568796.00, pukne na random itd..mada vidim na forumu da ljudima radi ok. Uglavnom ubrzava proces dosta i bice bolje nadam se :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Artstation hoce da monetizuje sajt ( ili na serpskom da cape lovu ), tih 10 - 20% imaju i drugi sajtovi... ispravi me, ali mislim da Gumroad i Cuberbrush uzimaju otprilike toliko. Druge su tu stvari.... Ne bi me iznenadilo da neki imaju i "dodatni" interes da promene prodavca... tako to ide.

https://www.artstation.com/christophe-desse...ore-is-now-open

ma, jel' :mrgreen:

Ma na netu sam svasta video, od tipova koji na stock sajtovima prodaju render jebene zute lopte za 500$ (ti od toga dobijas 10%), pa preko turbosquida od koga dobijas nekih 30%, pa do ljudi koji prodaju gigabajte modela za nikakve pare.

Za Gumroad neznam kolko uzimaju, ako je to 10-20% onda je strava, kod njih sam samo kupovao neke alpha mape, sad sam se setio da sam hteo jos neke nove da kupim.

Za sada mi je kao ideja najzanimljiviji SketchFab, njihov viewer ti dozvoljava da vidis bilo koji problem sa modelom, ali pre svega pre cu kupiti dobro optimizovan model nego neko pticije gnezdo exportovano iz CAD. Nisam siguran kolko oni uzimaju proviziju. Ali u svakom slucaju sto vise opcija imamo to bolje, bez obzira dal kupujemo ili prodajemo.