Jump to content

Trodimenzionalna Offtopicharnica

SiCkMiNd
 Share

Recommended Posts

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

probo Redsift.....

znaci prvi render, tudji model

redsift 00:01:34

arni 00:10:24

materijali su standardni, plavi i crveni imaju coat lejer u oba slucaja, nista posebno, HDR osvetljenje ( uspeo sam da se ne poklapa... u zadnjem trenu :P )..

i7 3770k ( bez OC ) i GTX 6600

pa koji je koji

eCjicLq.png

QluCnPk.png

Slucajno mi upaljena Cinema, pa sam stavio kocku u subd. surface i Redsift je to fino odrenderovao, ako si na to mislio.

To mi je drugi put da ga koristim, pogledao sam malo na YT.... dosta zbrkani tutorijali. Uglavnom cini mi se da Redsift kao i Arnold ima svoj subdivizn + malu pahuljicu da "zamrznes" sabdivizn, da ga renderer ne bi kalkulisao svaki put nanovo.

Nema druge nego na sajt pa manual, pa citanje....

A nema prve nego bolja graficka, ako mislim da ga koristim :(

pa kad vec pricamo... vidis li ti neku razliku u ta dva rendera.... Nije neki primer narocit, osnovni materijali, bez ikakvih finesa, al' ipak 10x brze :0

PS. https://www.artstation.com/artwork/6Gmmx

Gledao sinco na YT Gnomon predavanje :

Malo je starijeg datuma, ali izgleda nije komplikovano da se koristi, danas cu da ga probam. Ono sto treba da proverim je i neku vecu scenu, tip kaze da ako se memoreija grafike prepuni on nastavlja da koristi PC RAM ali se smanjuje brzina rendera. Treba da vidim kolko je render sporiji za neke ogromne scene.

Inace Redshift je neajverovatnije ovaj donji, ali nije dobar primer za uporedjivanje jer reflection nije isti na materijalima.

Taj lik, Christophe Desse ima par tutorijala za redsift... ono sto sam cuo je da lika treba izbegavati.... zna znanje al' ne ume da prenese, tj. mucenje ga je slusati i gledati... sta gi znam, kad prigusti dobri su i takvi likovi.... Ima jedan za Cinemu, covek stvarno zna i radi dobro ali ovaj ummm haahm immn :D

Jeste redsift je donji, materijali su dosta slicni, u zadnjem momentu sam naslepo zarotirao dome light u arnoldu, zato tolika razlika u IPR su bili mnogo slicniji + u redsiftu sam izgleda vise povecao jacinu svetla.

Imas grafe sa 11 - 12 GB, de ces vise :) Pakovali su ljudi ogromantne scene u tu memorijsku zapreminu....

https://www.artstation.com/artwork/JbgBR

doduse to je Octane al, svejedno..... nego mislim se, ako je oktan to toliko dugo zvakao, sta bi rekao Arnold ili Corona ili....

sad me interesuje samo da li redsift ima triplanar projekciju, cinema to nema native, u arnoldu je to nod. Mnogo dobra stvar da isteksturises nesto bez UV, na brzake.

Gledao sam njegov tutorial za Substance, meni je on OK, ja imam problema sa ljudima koji pricaju u istom tonu, ti me uspavljuju, a ovaj sto mu English nije bas najbolji nemam problema sa njime. Sada sam gledao i nema tutoriala od ovih velikih sajtova za redshift, ima nesto na YT sto cu danas da gledam.

Meni Redsift lici na Arnold... nekome ko radi u maxu ili mayi verovatno je jos i lakse da se prebaci.

.....glavni problem sa tutorijalima ( pored uspavljivanja :P ), je to sto drve o nevaznim stvarima, a ono bitno kazu u 2 - 3 reci.... ili preskoce totalno, ili nije u opsegu ovog tutorijala ili ovde nam to ne treba u ovom slucaju renderovanja sfere na plane-u.

Mislim objasnjava kompleksan materijal a onda se zagubi u pojasnjavanju sta je fresnel, pa IOR pa.... Cemu to? Onaj ko je dosao da gleda "advanced" tutorijal trebao bi da zna osove, a ako ih ne zna to nije mesto gde ce da ih uci.

da li znas za ovo

odnosi se na C4D ali princip bi trebao da je isti.

Doduse probao sam sa Arnoldom, ali to govedo ima u dlaku istu distribuciju noise-a tako da ne vredi. Kod redsifta bi to mozda moglo da upali. Postojao je jedan program koji je to radio automatski, a verovatno i bolje, reklamirali su se da imaju patentiran algoritam ;) Radi na drugacijem principu nego obicni denoiseri koji manje vise bluruju sliku. Ne mogu da se setim koji je to program bio....

Ne verujem da kod redshifta imas potrebe za noise reduction, dosta je brz. Cak i sa ovim drugim render enginima ne isplati se raditi sta ovaj predlaze u tutorialu. On tu ne racuna rad u PS.

Imas u Lightroom nesto sto se zove luminance, u kombinaciji sa sharpness filterima moze da se skloni dosta noise. To koristim kada nesto fotkam na veoma veliki ISO, tako da kontam da moze da se odradi i na 3D render.

Danas sam se igrao sa redshift, prvo mi non stop crashovao MAX 16 cim ukljucim live view, a onda sam ukapirao da prvo moram da pokrenem normalan render pa tek posle da prebacim na live view. Tako radi bez problema, a sto se desava crash nemam pojma.

Ono ssto je za mene mali problem su reflection i gloss mape jer ne daju isti rezultat kao u V-Ray. moguce da ima fora da se dotera pomocu parametra ali nisam jos to ukapirao. Inace brzina finalnog rendera u redshift je iste brzine kao light cash kalkulacija u V_ray :) Nisam probao vece scene jer me mrzi da prebacujem materijale, ali i to cu urraditi za koji dan.

Redshift je mozda brz, ali moja grafa nije.

U ovom slcaju, oba rendera su prilicno cista, problematican je jedino patos vozila koji je u senci. To se lako da resiti sa materijal ID pa onda u fotosopu samo problematicna mesta pomaziti, ili dati tom materijalu vise semplova ?

Buka je uvek problem :) Program koji sam pominjao je cuda obecavao, pravili su ga neki...... nisu cak imali nekog ko ce na engleskom da vergla nego su koristili onaj robotizovani sinteticki glas..... Postigli su puno ocuvanje detalja, boje, osvetljenja... ali nisu ni prvi ni zadnji koji su se pojavili sa necim "novim", pa nestali.

Da li substance ili 3DCoat ima preset za Redsift?

..... ma samo treba nauciti novu terminologiju i gde se sta nalazi. Na primer u Arniju imas ramp float, u redsiftu koristis nesto slicno da bi podesio ref i gloss mape napr.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...