Jump to content

Trodimenzionalna Offtopicharnica

SiCkMiNd
 Share

Recommended Posts

Abi ne znam sta ti treba i kako si zamislio da to izgleda. Digital tutors je to odradio kljakavo, povrsno, pride procesljali su za sat, sat ipo dva tako kompleksna programa, od interjfejsa preko modelinga do animancije.

Na primer kada u maxu dodas loop na zakrivljenu povrsinu koristis set edge flow da ne bi imao problema pri smotingu, ali sta je ekvivalent u Mayi? gdje je? Ili u maxu koristis rapa tool za quad cap, to isto mora i maya da ima, samo gde? Ima zilion tih sitnih caka koje oduzimaju vreme ako ih radis "peske". A kada bi neko isao u ta sitna crevca to bi trajalooo.

Negooo,

http://wccftech.com/amd-ryzen-16-12-core-x...en-cpus-leaked/

http://wccftech.com/amd-cpu-roadmap-leak-7...y-owl-zen-core/

sad cekamo da Imperija uzvrati udarac :mrgreen:

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Bolje onda uzmi "normalan" tutorial, a za sitna crevca....

...... nece ti biti lako, MaRx je mrgetina za modelovanje, ne znam sto ga neki pljuckaju, koliko sam cuo Mayu su dosta unapredili, ali nije to jos to.

... jedan savet, obavezno na self stavi kraticu do brisanja historije... cuveni mayin history, al' sigurnije je da ga nema :P

• 2 weeks later...

E pa Blenderasi mislim da je najbolji open source projekt svih vremena :D zreo za udar na Holivud i Diznijevu produkciju. Prilicno je nezapazeno prosla premijera ovog kratkog filmica ciji kvalitet nimalo ne zaostaje za americkim animiranim blokbasterima:

agent327_main-1280x600.jpg

Moze mala pomoc? :)

Bio je neki tutorijal, tipa ko prelazi sa Max-a na Maju... mislim da ima sigurno jedno 2 godine tome, pokusavam da ga nadjem, da li neko zna na sta mislim i koji je?

Hvala

Ako nije tajna... zašto prelaziš na Maya-u? Zbog koje oblasti? Modeling? Rigging? Animacija? Render? Obadva imaju prednosti i mane... da ne budem pogrešno shvaćen ne favorizujem ni jedan od navedenih... čisto onako radoznalost... kao maxaš imaćeš "veselje" sa Maya-nim interfejsom... logika i zdrav razum - nula bodova... banalni primjer: korektivne blendshape-ove si do Maya-e 2017 (a možda i do 2016 nisam siguran) morao da, ili tražiš skriptu po netu ili ručno "prozivaš" kroz tri opcije u tri različita menija koji su razbacani na sve strane... dok je to u Max-u elegantno spakovano u SkinMorph modifier... sad su to ispravili u najnovijim verzijama po uzoru na ukinuti Softimage... i ja sam bivši maxaš znam koliko sam kopao po opcijama... a i sada stenjem kad moram da iskopam neku proceduru...

• 3 weeks later...

Pre mi se desilo (dok sam se vozio na Windozama) da jednom nisam slusao savet doktora (isto je bio fajerfox), pa sam se ceskao dok nije raskrvarilo pa sam moro ici u reinstalaciju windowsa.

Sa vremeno sam shvatio da je i doktor tu bespomocan pa sam otiso na Linux, ali ne bi cackao mecku. <_<

Inace je naziv linka intrigantan...

Stariji klinac mi je radio kao prevodioc-administrativac-fizikalac :mrgreen: u jednoj firmi koja se bavi uvozom & dilovanjem...

da je imao vozacku dobio bi on i da razvozi, ne sumljam ^_^

Elem, krenuse dahije da proveravaju po firmama sta je tu legalno od softvera, gazda se uprpio, i naredio da se skine sve sto nije po PS-u. Izmedju ostalog i antivirus, ovaj moj majamun je bio pride i IT lice, objasni mu da tako ne moze, i da ako vec nece da kupi neki AV instaliraju neki frrrr. GAZDA normalno odbije.... nema on tu poverenja, kako bre za djabe, nema nista od toga.

I tako, firma se zarazila na skupstini grada Beogtada, gde je morao da ode zbog nekih birokratskih andrmolja.

Normalno kriv je bio gologuz koji je zaduzen za kompjutore, tako i treba..... nije ti ovo ono crveno, ima da se bre zna ko kosi ko vodu nosi.

Jednako tako pre podosta godina jedan pajtos je zarazio pola drustva sa nekim hepekom koji mu je neko ubacio na sajt. "Umetnjici" pogotovu 2D nisu bas skloni da te stvari sfacaju ozbiljno, a trebalo bi.

Tako... ovo je mozda lazni alarm, a mozda i nije... vise me je interesovalo sta to znaci nepropisna konfiguracija.

• 3 weeks later...

Pitam za misljenje..... naisao sam na ovo

https://www.behance.net/gallery/54546241/Gloomy-NYC

fino... samo me interesuje nije li

Rendered 3 mins a frame at 1000 samples on 4x 980ti's

malo previse, za ovo. Nemam iskustva sa Octanom / GPU renderima ali kad pogledam na primer

http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=110987

cini mi se da ovaj......... eh, moze malo bolje da optimizuje render, najblaze receno ;)

.... kako cujem Autodesanka je promenila Eulu gleda Arnolda, tako da sada onaj ko hoce da koristi renderfarm mora da kupi odgovarajuci broj licenci... normalno troskovi renderovanja su obaska.

Render farme su skupe, vise se isplati imati svoju malu, ali niti su svi u stanju niti one ponekad mogu da se nose sa projektom i deadline-om. Da nije tako ne bi ni postojale :)

To sto sam citao odnosi se na Mayu, ali bez sumnje Eulom su obuhvaceni i ostali softveri, maRx, C4D, Houdini, Katana......

Arni nije jeftin, cak sta vise, kupiti jos x licenci + platiti render farmu..... pa ne znam ko to moze.

Istini za volju nogu je povukao Maxon pre koju godinu, bese rant na CGS, ne znam kako se to zavrsilo, uglavnom bilo je cupavo, za neke ljude razlog da zabatale Cinemu....

Na forumina za Hudini sam primetio u komentarima korisnika, da je Cinema dobivala lepe komentare.

Ostao mi je utisak da je o njoj daleko bolje misljenje nego o 3D Ma`r`ksu ili Maji. Isto mi je ostao utisak da ima dosta "preletacevica" sa Marksa i Maje na Hudini uz veliku kritiku na oba, ali sa Cineme preletacevica - jok. Cinemu koriste zavisno od potreba, zajedno sa Hudinijem a Marksonja i Maja izgleda da neretko beru vritnjak u straznjicu. Dodajem da to traje vec neko vreme i pored toga sam primetio da ima dosta zaljenja zbog ubijanja Softimidza. Ne znam mnogo o Cinemi ali mi je utisak da je ona na trzistu u usponu kao i Hudini.

Interesije me kakva je u modelovanju, ako bi ko hteo da kaze koju?