Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hvala, ma i vristi i urla kako god..... Sve sam se nadao da postoji neki trik, fazon, u stilu: majmune pretisni to i to :lol:

Kad se ovoliko buni na jednoj obicnoj kocki ili prostom modelu sta bi tek bilo da probam sa necim stvarno teskim. Pa, uvozicu deo po deo na teksturisanje, kad god je moguce.

Nova igracka, freee beta.

http://polybrush.org/

PS. program je mozda ok. 'al smisao za muziku mu je katastrofa :P

Posted

Da li neko ima instaliran NIF plugin za 3ds Max da mi pomogne oko necega da vidi u cemu je problem jer ja nemam iskustva sa Maxom.

Uglavnom uzeh da modujem Morrowind igru iz 2002 i naisao sam na jedan problem. Odradio sam u Mayi novi model ruku i skinning za ruke, basic heat map i to mi je dovoljno da mogu da uradim bolju pozu kada animiram. Kada prebacim u Max sve izgleda OK, ali kada importujem .kf file (animaciju) Max unisti ceo mesh ruku, kao da ih snapuje na jednu tacku.

Ako je neko upoznat sa modovanjem Skyrima/Morrowiinda da mu posaljem Max file sa skeletom i .kf file da vidi da li zna u cemu je problem, zasto se mesh unisti toliko, jer kod mene u Mayi je sve OK.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Konji i Kurtis i jos toga:

http://forums.odforce.net/topic/12632-rand...terest/?page=21

Interesantno je pogledati nekoliko videa na ovom linku.

Jedan o konju ( Weta Digital ) pri dnu od komentatora `hatrick` a drugi o novom softveru pod nazivom Kurtis od komentatora `Jason`. Oba su pri dnu strane.

Mozda ovo o novom softveru nije neka nova "patka".

Na istoj strani su vredna paznje i jos tri videa na koje upucuje komentator `sebkaine` kao i ostalo.

Posted

Nije ovaj Kurtis nista novo, neko ko je radio u velikom studiju je seo i napisao nesto svoje naucen iskustvom iz velikog studija, samo je pitanje dal ce mali to da mu kupuju.

Posted

Ma nije to toliko smesno, zasto bi bilo, za godinu dve to ce biti dobar alat za masu stvari. I dosada su to ljudi radili u mayi, ali moralii su da budu nindza dzedaji ( crne carape 17-ti dan ^_^ ), da bi to izveli uz pomoc skripti i kustom plugina.

Ma ne brine mene maya vise brinem za Maxon, ako nastave kako su krenuli sleduje

nmrkhrh.jpg

Ljudi obicno kazu kako Autodesk api ovo ili ono pa to ondak unakazi.... To je pomalo usko gledanje na stvari, nije stvar sto su oni apili Arnold ili Najad ili kakosezove ono od cega su napravili mayin hipersader... nego oni dobijaju i sva patentna prava za tehnologiju. Sto znaci da niko vise ne moze da ide tim putem, za to se pobrinu advokati koji naduvaju patentna prava do besmisla. Na takav nacin veoma efikasno koce celokupan napredak & prosperitet sire populacije nacije :huh:

Posted

Jedino sto zainteresovanima ostaje, je da se ismeva Autodesk :) , posle svih s.@nj@ koja ta kompanija uradi 3D-u. Hoce da uguse razvoj i da kojekakvim trange-frange smicalicama sebe nametnu za lidera (puf, puf, ... ne regiona ..., vec ... Planete).

Taj trange-frange stil mi odnekud poznat...tja, ...nije to nas izum, to je samo deo jednog mnogo sireg zahvata kako da se dodje do "leba bez motike", demokratski...

Ono sto je STVARNO smesno i to jako, a i tuzno istovremeno, jeste da bi Autodesk sa nesto vise dobrih programera i mnogo, mnogo manje raznih menadzera i kojekakvih administracija za duvanje raznih baloncica, ozbiljno razvijao 3D. Trosak bi bio ozbiljno manji. Ali kad se nakoti kojekakvih parazita... dobije se Autodesk. ...djavo da gi nosi, sto se to bakcem su tim, a gde smo tu mi, ...mislim... gomilom parazita...

Meni je taj video gde momci ismevaju autodesk i njegovu profuknjacu, smesan i to mnogo. Ima i tu i ono tuzno - sto su svojevremeno odlican program Maju sveli na ovo danas. <_<

Ha, a ovo: "..za godinu dve to ce biti dobar alat za masu stvari...: jes, jes, ..., to ce bidne bas u ono vreme kao i kod nas prosecna plata od petsto evrica, ...ko to neki dan odvali taj biSER?

Posted

@StAl, to sto pricas je sistemska greska, moj jedini zajeb u vezi sa poljikitom je sto sam misleo da ce stvari biti organizovane na daleko normaliji, efikasniji nacin... e, sad da li sam imao pogresne informacije ili su oni zadnjih par decenija totalno prolupali ( bice da je oboje ) uglavnom posledice vidis svakog dana kad cekas u redu pred kasom u bilo kom supermarketu...

Pootpustali su sve sto su mogli od prodavaca, tako da je sada kasir i izlagac, tj. puni radnju, a posto zbog nekih zakona fizike ne moze da bude na dva mesta odjednom ti moras da cekas. To i ne bi bilo toliko zlo da nisu nakotili menandzment do besmisla, da ne pominjm konkretno trgovinski lanac, ali imaju 3 ( tri ) sefa na jednog prodavca, tu ne racunam direktore, velike menadjere, racunovodstvo, komercijalu, marketing i ostale dzabalebarose. Svaki taj sefcic vuce platu za skoro dva radnika, a kad kresu troskove otpustaju zna se.....

Tako i Autodesk i ostali... u centrali 3D maRxa, pinoj ljudi, programeri koji stvarno RADE na programu su sabijeni u par staklenih boxova. Nesto od tih ostalih stvarno treba ali da bude tolika nesrazmera to je suludo. A onomad kad su kresali ljudstvo opet su ponajvise nahebali upravo oni koji stvarno prave program... i tako to.

Pa prosecna plata je sad oko 400 jevrica, racunajuci i one jadnike koji svojih 8-12.000RSD dobiju par puta godisnje. Tako da kad si sebi si povecaju plate to ce biti to,nego sta se ti bunis A? Ne mo' mi tu mitingujes, nazadnjaku jedan, slugo mraka & bezumlja, da ne kazem gore :huh:

@ btw, ako zezas najavi :mellow:

Posted

@ btw, pod predpostavkom da mislis ozbiljno, da ti kazem u kratke crte i nekolke recenice, posto bi pun spisak bio ekspoze na par strana :lol:

- Za tupsone kao sto sam ja, koji koriste tek deo programa najveci je problem nedostatak nekih osnovnih alata za modeling, ali ljudovi koji znaju sta rade imaju podugacak spisak.

Ne postoji deo cineme koji nije zapusten po 5-15 godina. I dalje je namenjena pojedincu a ne timu, sto joj preci ulazak u velike studije.

Najvecim delom je i dalje singl kor softver sto ima smisla za neke procese ( kriva je sredingerova macka :P ), ali kad probas cloth simulaciju u Blenderu i Cinemi vidis drasticnu razliku u brzini/uposlenosti jezgara bude ti jasno o cemu se tu radi. Cinema moze da barata sa mnogo poligona ali se zagusi ako u objekt menadjeru imas podosta stvari, ne pomaze ni connect ni sakrivanje po lejerima, opet ista stvar. Mograh, dinamika, Xpresso nisu dirani godinama, sto se na velikim i kompleksnim projektima i te kako vidi-oseti.

Uveli su kao neke render tokene ali u isto vreme su od R15 naovamo izbacili stari sistem i podrzavaju samo DR koji ne radi niti ce ikada raditi :huh: E pa sad zamisli da imas velik i znacajan posao ( ugovor, penali, reputacija ), i da ostavis svojih 16 Xeona da rendaju preko noci a ujutru vidis da je Cinema zastopala na petini posla, a i to sto je srendala ne mozes da izvuces... naleteo sam na lika koji je par puta pokusavao da izrenda u Cinemi, na kraju je ceo projekat navrat nanos prebacio u Mayu i tamo zavrsio posao. Nahebo se keve koliko je god mogao javno putem interneta i to licno poimence glavonjama iz Maxona, jerbo ih sve licno zna.

Mislis da su se nesto bunili.... on im je samo porucio da vise ne racunaju na obnavljanje ugovora, bas kao i mnogi drugi ( imas i na CSG neke diskusije po tem pitanju ). Pa ako oni najbolji napustaju Cinemu sta mislis sta to znaci :mellow:

Makson zivi od stare slave a ne razmislja o tome da stoji u mestu, sto u ovako kometitivnoj delatnosti je recept za samoubojstvo, ostali ih stizu i prestizu. Dali su ( nepotpun ) SDK, i sta nadaju se da ce drugi da im za free razvijaju soft.. a oni ce da budu plugin hub od 4000€ . A da ce biti bolje nece, jerbo sada u Maxonu glavnu rec vode marketing stakori, oni odlucuju sta ce se razvijati a sta ne. Tako su pre koju godinu stopirali mnogo bitnije stvari e da bi se bolje reklamiralo Arch grass :puke: ma daj, obican preset i to jako los. Rasterali su programere ( zato i ne mogu da srede DR ), a zaposljevaju... da nekazem koga..... vec sam ga jednom pomenuo al' se javili neki sa svojim misljenjem o starima koje niti poznaju niti ih interesuju.

Sto rece jedan, prelaze tacku bez povratka, dolaze u situaciju u kojoj je sada LW, i dalje dobar program ali ga retko ko koristi... ni senka onog sto je bio. Ako si uocio u Mayinoj prezentaciji eksplicitno su pomenuli pravljenje HUD-ova . A bas ta sitnica je jedini doprinos Cineme velikoj filmskoj produkciji godinama unazad, sad kad ni za to vise ne bude potrebna....

I tako suma sumarima, ne kazem ja da volim Cinemu, glupo je reci da volis nesto virtualno-nezivo ( osim piva, vutre & pizze ^_^ ). to je samo program u kom se osecam komforno, i ako sutra ode pod led , spavacu mirno, necu se nesto previse deranzirati... al' bice mi zao.

PS. kolki post, bog te mazo... ipak sam ja frustriran a?

Posted

Hvala na trudu da odgovoris! :D kada radis motion graphics, te neke stvari koje si naveo ni ne primetis. Eto, jedino za render, to mi se jedared desilo sa Reaflow connect pluginom. Ostalo radi posao vrlo dobro!Jos jednom fala! :)))

Posted

Primeti se to u motion graphic i te kako.... samo kad radis reklamu za adidas ili cartje... kompleksne stvari.

Mograf, dinamika,Xpresso sve pocinje da se radpada. Znas kad citam te neke postove po raznorazni forumi, proverim ko je taj doticni, sta i za koga radi, sta stoji iza njega i njegovih reci, i da vidis cuda, sto je lik bolji to vise kuka.

A za render sa koliko masina renderujes?

PS. 'esi probao hudini? Ja ga instalirao, i sto bi reko Mujo:

-dones' mi pivu i отћепи

- 300 kinti, mol'cu lepo

-заћепи

nije to za moje dve vijuge bojim se <_<

Posted

Mislim da je MAXON poceo sa rewritom koda jos pre godinu dve. Tako da mislim da je to uticalo na malo slabija izdanja. Ali moram priznati meni C4D je bas onako najblize XSI. Ease of use. Mada u pravu si sto se tice da treba malo jace da zapnu jer evo Maya ih stiska i na MotionGrapics polju prilicno. Ipak AD ima neogranicena sredstva tesko se sa time boriti.

Inace od maja ce Houdini Indie imati mogucnost koriscenja 3rdparty render engina - link