Jump to content

Bryce 7 PLE pomoc


Ronche
 Share

Recommended Posts

Pre neki dan sam počeo da radim u Bryce-u i oduševljen sam programom, ali imam par problema. Pokušavam da napravim noćni pejzaž sa sve zvezdama, mesecom, kometama i halo prstenom na nebu, ali mi nikako ne uspeva. Naime, uključim sve te opcije i podesim parametre vezane za količinu zvezda, kometa...ali kad pustim render nebo je plavo (crno) bez zvezda, meseca i ostalog. Evo najprostijeg pejzaža koji sam pustio da renderuje. Takođe me zanima kako da napravim malo nepravilnije oblike terena, tj. da ne bude cetvrtasto ostrvo kao na priloženom renderu, već da se polako gubi u moru. da li ima gumica za to ili to rešavam spuštanjem terena ispod nivoa vode?

post-23666-1290852773_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ne mogu ti pomoci za Bryce specificne probleme, ali da, naravno da ces celo ostrvo malo da potopis da bi izgubio ivicu plane-a... Obrati paznju na texture, na mestu gde ti se ostrvo "dodiruje s morem" trebalo bi da postoji odredjeni pojas peska... Nije pravilo, ali je svakako prirodnije...

Link to comment
Share on other sites

Mislim da je moguće praviti samo četvrtaste terene. Možeš da kombinuješ više terena koji se preklapaju i da ih sve spustiš ispod nivoa vode. U Bryce-u su boolean operacije jedini način za modelovanje kompleksnije geometrije, Probaj tako. Malo je glupav način primene, moraš svakom objektu da dodeliš osobnu, da li je pozitiv, negativ ili neutralan i onda da ih staviš zajedno u grupu. Tako je bilo u davna vremena u Bryce 5, nisam video novije verzije... možda bi ti bolje bilo da uzmeš Vue, on može sve isto što i Bryce ali i još mnogo toga više.

 

Inače, Aleksa Gajić je pre filma Edit i ja pravio neke muzičke spotove i sav 3d u njima pravio i animirao u Bryce-u. Što je dobar dokaz da majstor može da napravi sjajne stvari bez obzira na alat.

Link to comment
Share on other sites

Lakše mi je samo da spustim ispod vode. Gledo sam par animacija na netu rađenih u Bryce-u i fenomenalne su, ali ja nisam zadovoljan kako mi ispadaju renderi. Podesim na superfine, ali opet ne ispadne bog zna šta. Za Vue znam i baš sam počeo da ga skidam pre par sati.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...