Ronche Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Pre neki dan sam počeo da radim u Bryce-u i oduševljen sam programom, ali imam par problema. Pokušavam da napravim noćni pejzaž sa sve zvezdama, mesecom, kometama i halo prstenom na nebu, ali mi nikako ne uspeva. Naime, uključim sve te opcije i podesim parametre vezane za količinu zvezda, kometa...ali kad pustim render nebo je plavo (crno) bez zvezda, meseca i ostalog. Evo najprostijeg pejzaža koji sam pustio da renderuje. Takođe me zanima kako da napravim malo nepravilnije oblike terena, tj. da ne bude cetvrtasto ostrvo kao na priloženom renderu, već da se polako gubi u moru. da li ima gumica za to ili to rešavam spuštanjem terena ispod nivoa vode? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gilenbg Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Ne mogu ti pomoci za Bryce specificne probleme, ali da, naravno da ces celo ostrvo malo da potopis da bi izgubio ivicu plane-a... Obrati paznju na texture, na mestu gde ti se ostrvo "dodiruje s morem" trebalo bi da postoji odredjeni pojas peska... Nije pravilo, ali je svakako prirodnije... Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Mislim da je moguće praviti samo četvrtaste terene. Možeš da kombinuješ više terena koji se preklapaju i da ih sve spustiš ispod nivoa vode. U Bryce-u su boolean operacije jedini način za modelovanje kompleksnije geometrije, Probaj tako. Malo je glupav način primene, moraš svakom objektu da dodeliš osobnu, da li je pozitiv, negativ ili neutralan i onda da ih staviš zajedno u grupu. Tako je bilo u davna vremena u Bryce 5, nisam video novije verzije... možda bi ti bolje bilo da uzmeš Vue, on može sve isto što i Bryce ali i još mnogo toga više. Inače, Aleksa Gajić je pre filma Edit i ja pravio neke muzičke spotove i sav 3d u njima pravio i animirao u Bryce-u. Što je dobar dokaz da majstor može da napravi sjajne stvari bez obzira na alat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ronche Posted November 27, 2010 Author Report Share Posted November 27, 2010 Lakše mi je samo da spustim ispod vode. Gledo sam par animacija na netu rađenih u Bryce-u i fenomenalne su, ali ja nisam zadovoljan kako mi ispadaju renderi. Podesim na superfine, ali opet ne ispadne bog zna šta. Za Vue znam i baš sam počeo da ga skidam pre par sati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyBug Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Bryce je vec dinosaurus, ali moze se ja mislim izvuci stosta iz njega, vrlo prosto gledaj da ti render koji on da bude prvi korak, a ostalih desetak kasnije radi u postu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gilenbg Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 U bryce-u nisam radio, a Vue je prilicno user friendly i lako i brzo mozes da napravis nesto... Sto bi se reklo instant resenje... Mada, ono sto ja mogu da vidim je da je render endzin prilicno spor (mada to moze da bude i do moje kopije...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 Lucky je u pravu, cepaj dosta post preko toga posle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts