Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dragi forumasi, iskoristio bih ovaj sajam knjiga da uzmem knjigu koja se odnosi na Photoshop ali da je za dibidus pocetnike(citaj mene). Znam da ih ima puno u ponudi, ali bi meni vise znacilo da mi neko od vas preporuci neku knjigu koja bi bila dobra za pocetak, neka sa kojom ste vi poceli, ili da vam je zao sto niste poceli sa njom :) I da, znam da manje vise sve to se moze naci i na netu, ali je meni lakse kad iz knjige mogu da naucim, a i kasnije kad zagusti iskopam iz iste...Nebi bilo lose da je na srpskom...tacnije mnogo bi bilo bolje

Posted

Meni su sve te "for dummies" knjige koje sam video (doduše ne i ovu spomenutu) više ličile kao da su pisane "by dummies" .. oćureći bile su dibidus loše.

Po meni ako hoćeš da naučiš osnove fotošopa a znaš malo i engleskog, najbolje je da nabaviš neki osnovni LYNDA.com video kurs za fotošop (oni imaju od od osnova do rada sa lejerima, maskama, beauty retouching itd, ali ti traži neki osnovni)

my 2 cents

Posted

Ovo sto ti rece covek.

Ima onaj "Photoshop CS4 One-on-One" koji vodi Deke McClelland. Ima tri nivoa pa ti polako kreni. To preporucujem.

Postoji i neka domaca varijanta (za CS2 ako se ne varam) ali je narator TOOOOOLIIIIIIIIKOOOO iritantan da se ne moze slusati. Ne znam koliko zna i kako objasnjava jer sam odustao posle 2 minuta.