voka_gsw Posted November 9, 2005 Report Posted November 9, 2005 Odmah se upitaš ono, zoom objektiv F2.8-4 za 80$, where's the catch? :)
the.harvester Posted November 9, 2005 Report Posted November 9, 2005 catch je u tome da je optički katastrofalan, distorzije, aberacije i flare ubijaju :(
Photodjo Posted November 9, 2005 Report Posted November 9, 2005 Pa ovako:ja sam kupio Sigmu 28-90 makro,dvije sedmice koristenu,za 100 evra. Na e-bayu je 75 dolara,kazu zato sto se vise ne proizvodi. Ako je Nikkor 28-80 istih kvaliteta kao taj Canonov kit 18-55,onda je ova Sigma bolja u sljedecem: mnogo bolja izrada,metalni bajonet,cvrsci zum prsten, a sto se optickih performansi tice ostrija je,ima jaci kontrast,dosta manje flare-a,izuzetno upotrebljiv makro,dosta manje mekoce u uglovima,jednom rjecju dosta se dobije za te pare.Ne znam koliko je ta Sigma 28-70 f/2.8-4 slicna ovoj mojoj,cini mi se da su slicne po kvalitetu.
bokey Posted November 9, 2005 Report Posted November 9, 2005 Abdi dobar je kit za portrete - to sto se ovi zagledjuju u uglove itd :) mislim nema da ti smeta - bar y pocetku... Koristim kit joshte malo pa pola godine i nista posebno mi nije smetao (y tandemu sa focal blade-om) Nego da cujem prve utiske - ima li malo razocaranja :(?
Asian Posted November 10, 2005 Report Posted November 10, 2005 Koristim kit joshte malo pa pola godine i nista posebno mi nije smetao (y tandemu sa focal blade-om) <{POST_SNAPBACK}> Baci te parametre focal blade-a koje najčešće koristiš!
bokey Posted November 10, 2005 Report Posted November 10, 2005 ^pojma nemam, procenim od oka... Super me sluzi - kada ga naostrim ne nalazim manu u ostrini.
Photodjo Posted November 10, 2005 Report Posted November 10, 2005 ^pojma nemam, procenim od oka... Super me sluzi - kada ga naostrim ne nalazim manu u ostrini. <{POST_SNAPBACK}> Ne znam da li si uporedjivao taj objektiv sa nekim kvalitetnijim,tipa okines isti kadar sa jednim pa sa drugim,npr. neki grafikon u knjizi,ili neke ivice zgrada npr.,u wide pa u tele polozaju sa max otvorom blende,pa sa malo zatvorenijom blendom,pa onda napravis kropove 100% i 200%,tu ces da vidis veliku razliku u ostrini i kontrastu.
crnamrlja Posted November 10, 2005 Author Report Posted November 10, 2005 ma bokey ima neki 300D pro, tako da mozda sa njim i kit pravi ostre slike :mrgreen:
bokey Posted November 10, 2005 Report Posted November 10, 2005 To pro znaci: prosumer oriented oaf :D :D Salim se to sam se nesto ubacio da vidim kol'ko ljudi ce da procita profile - izmislio sam da se pravdam zbog firmwarea :D Crnamrljo provokativcu :) :lol: Meni je dobar kit zato sto nisam ni video fotke sa 300d + neka sigma/canon... Vi samo gledate 100% cropove sto meni nije ni od znacaja - objektivno, nekima se cela fotografija svodi na tehniku.
Photodjo Posted November 10, 2005 Report Posted November 10, 2005 pa u tome i jeste stvar.tek kada vidis kako radi bolji objektiv na tvom aparatu vidices razliku.Primjer: zna da nervira kada slikas zalazak sunca a od 10 snimaka samo na jednom nema flarea,a sve sto vise zumiras sve ga vise ima.
RamOne Posted November 10, 2005 Report Posted November 10, 2005 To pro znaci: prosumer oriented oaf :D :D Salim se to sam se nesto ubacio da vidim kol'ko ljudi ce da procita profile - izmislio sam da se pravdam zbog firmwarea :D Crnamrljo provokativcu :) :lol: Meni je dobar kit zato sto nisam ni video fotke sa 300d + neka sigma/canon... Vi samo gledate 100% cropove sto meni nije ni od znacaja - objektivno, nekima se cela fotografija svodi na tehniku. <{POST_SNAPBACK}> A sto ti ne prodas onda taj aparat uzmes neki drugi, daleko jednostavniji, ima bre super modela - znas kako "ostre" fotke prave, mozda cak i lepsi za drustvo, i jos ti ostane para da platis dizajnere za sajt ;) ps Pazi, Canon ima mnogo simpaticnu seriju aparata, ixus, u dzep bre moze da ti stane B)
SpinneR.sr Posted November 11, 2005 Report Posted November 11, 2005 Ovo je Abdee-jeva hvalospevna tema o kupovini aparata. Pustite Bokey-a na miru
Asian Posted November 11, 2005 Report Posted November 11, 2005 Ovo je Abdee-jeva hvalospevna tema o kupovini aparata. Pustite Bokey-a na miru <{POST_SNAPBACK}> :) Da da bokey šta radiš bre u ovoj temi!? ...govori Abdi :P :) ;)
bokey Posted November 11, 2005 Report Posted November 11, 2005 ^OKej Okej... :( Da se zahvalim: RamOne Hvala ti za savet ali treba mi DSLR. Ergonomika mi nije bitna, a mogu i da dokupim objektiv i tako prosirim mogucnost aparata, takodje ima mnogo mnogo manje suma kod DSLR-a (ne mislim na 100% krop :) )dslr je namenjen za ozbiljniju upotrebu - meni ne treba porodicni aparat. I sto je najvaznije necu da se ogranicavam tehnickim delom. I da ne mucimo Abdija DSLR glupostima. ABdee uzivaj.
Chegevara Posted November 12, 2005 Report Posted November 12, 2005 Uuuuuuuuj sramotе, nisam čovjeku čestitao. Sa srećom nova pila, da te dobro služi i da je razbucaš ko beba zvečku, od korištenja naravno :) A kit objektiv, evo iskreno, nisam ga sad nešto pretjerano koristio, ali nije baš tako crn kako ga crnite. Nevolja je da je on većini prvi objektiv, i onda ga svi lako okrive za sve svoje nestašluke i neznanluke. Za te pare, to je mrakača objektiv, al baš ozbiljno mislim. Abdeee dobro ti svijetlo želim!!!
Recommended Posts