Jump to content

Barbie world


koja73

Recommended Posts

Bio sam sinoć sa porodicom na izložbi Barbi lutkica i Lego igračaka i mada me je sramota da priznam, oduševio sam se raznovrsnošću stilova Barbike (bilo je sugurno nekoliko stotina eksponata). Naravno obišao sam i Lego deo ali posle one šarolikosti lutkica ipak su Lego igračke ostale u drugom planu ... Moja žena se raspilavila ... naravno i deca su bila oduševljena !

I evo ...

 

1. IMG_9293-1Res.jpg

 

2. IMG_9325-1Res.jpg

 

3. IMG_9359-1-1Res.jpg

 

Malo i Kena (valjda )

 

4. IMG_9355-1Res.jpg

 

A Barbi svet je nastao tako što je njena kreatorka - Amerikanka Rut Handler, osnivačica kompanije Mattel, prilikom turističkog putovanja po Švajcarskoj kupila lutkicu Lilli doll (koja je tada bila popularna u Nemačkoj) i po uzoru na nju napravila sličnu danas svima poznatu Barbiku. Samo njeno ime potiče od Barbare, ćerke Rut Handler, naravno po kojoj je i dobila ime.

 

Evo i Nemačke lutkice Lilli koje je nastala sredinom 50-ih godina prošlog veka.

 

5. IMG_9320Res.jpg

Link to comment
Share on other sites

obozavam kad neko zvekne keca i ode...

 

3. je dobra a ostale imaju mnogo bre lose svetlo. Senke bas po licu.. sve odozgo.. zapusenja koliko ti dusa iste. Bez nekog makro ili ring blica, kapiram da nema pomoci.

 

trojka je fina jer nema djubreta po kardu mnogo.. ima lepu dubinu, izolacij tamo d'i treba.. da se pozadina jos malo sredi i lice ove snezne kranjice malo posvetli, imao bi fotku. Ostale onako.. skripe i kadrovi i svetlo.

Link to comment
Share on other sites

Hvala obojici na savetima, meni je u startu ovo sve izgledalo dobro (kada si početnik - ni ne znaš da nešto može mnogo bolje) a sada kada ste mi pojasnili šta škripi počinjem da vidim stvari malo drugačije. Za svetlo mi je jasno da mi je trebalo još neko kontra - da ukloni senke ... sve sam slikao bez blica, pošto nemam eksterni a ovo sa aparata bi sve pokvarilo pretpostavljam. Ajde ako vas ne mrzi da mi pomognete oko kadriranja za npr. prvu ili drugu fotku - šta ne valja ? Kapiram isto da je na drugoj pozadina baš loša - jel' to ? Pošto su sve ove figurice bile u stvari u staklenim boksevima, radio sam tako da se naslonim na neki ćošak tog stakla da bi umirio aparat pošto sam iovako imao malu ekspoziciju i nekako mi je slikanje malo odozdole bilo zanimljivije. Plitak dof je isto zbog toga što sam skroz odvrnuo blendu da bi dobio na ekspoziciji. Eto :blush:

Sve u svemu hvala na komentarima !

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

posto vec ima dosta detalja u prvom planu, ja bih pokusao da se pozicioniram tako da imam sto jednolicniju pozadinu, ili nesto sto doprinosi kadru (odnos boja.. neka geometrija.. taj fazon).

4 na primer place za horizontalnim kadrom. Iznad Kena imas kilometre prostora koji apsolutno nista ne govore (osim da bije reflektor u pozadinu pa je malo pogorelic :) ) A sve to na ustrb motora (glavnog glumca u kadru jelte...) koji je jako tesno spakovan.

 

za 5 bi verovatno skroz promenio kadar, tako da se vidi i prospekt ili sta god je vec to stampano sto upada u donji levi cosak, no ovde je problem sto su jako ostro osvetlili male predmete pa je dinamika cao zdravo. Jedino sto pomaze ovde je HDR, ali su senke jako lose...

 

Mogao si mozda da probas sa ugradjenim blicem, kroz papirnu maramicu, skinut za dve blende, cisto da razbijes senke na licima i glavama... Ne potcenjuj moci ugradjenog blica.. moze on itekako dobro da se iskoristi. Naravno ne kao neki ozbiljniji, ali uz malo vezbe, stapa i kanapa, moze da izvuce situaciju glat :)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

E Jo skidam ti kapu kako imaš živaca da se zezaš sa nama početnicima ... Hvala ti na odgovorima i savetima ! Dobra je fora za papirnu maramicu i blic ... moraću da probam. Meni je malo bio problem što sam imao cirka 15 min da se bavim fotografisanjem dok je supruga smirivala klince pa nisam baš najsretnije kadrirao - da iza sebe imam koju godinu kvalitetnijeg fotkanja - traženje pravog kadra bi mi bio čist automatizam ... ali još nije tako ... biće vremena.

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...
powered by